Självförtroende

SjälvförtroendeDen sista punkten i självmedvetandet handlar om självförtroende. Det är inte utan att det gör ont att lära känna egna tankar/känslor och upplevelser. Speciellt i början kan du få magont. Men alla som har en hög nivå av självförtroende förstår att vad de lär om sina styrkor och svagheter inte indikerar hur de är som personer. Nedan ser du definitionen av hög nivå självförtroende:

  • Du vet ditt värde och dina kvalifikationer
  • Du har en stark närvaro
  • Du har hög nivå självmedvetenhet
  • Du är beredda att sticka ut huvudet för att växa och lära något som är rätt
  • Du bryr dig inte om kommentarer från omgivningen
  • Du är beredd att ta snabba beslut även i prekära situationer
  • Du tror att du kan kontrollera ditt liv genom att göra DET som är ditt mål

Självförtroende är nämligen personlig kraft och styrka. Människor med högt självförtroende är förvissade om att de själva styr sin framtid. Därför, ju mer du kan öka ditt självförtroende, desto mer blir du medveten om hur du kan influera ditt eget liv.

Här får du några råd för hur du kan bygga upp ditt självförtroende.

  1. Skapa din egen Styrke-lista: Skriv upp på en lista, allt du kan komma på kring din styrka. Du vet själv var din kunskap finns. Ta reda på mer om dig själv genom att fråga omgivningen – be om feedback. Referera till listan och påminn dig dagligen om allt du är bra på. Håll listan uppdaterad!
  2. Skapa en Svaghets-lista: Gör denna lista utifrån målet att du kan förbättra och förändra dig själv. Ett slags personlig ”att-göra-lista”. Utgå från listan för att förändra din framtid. Efter ett tag kan du kanske flytta några svagheter till styrkor. Bara genom att synliggöra vad du kan förbättra, stärker du ditt självförtroende.
  3. Upplev dina utvecklingspotentialer: När du anser att du har misslyckats med något, försök inse att det är lärotid och läropengar – inga misslyckanden. Lär av dessa och utnyttja din kunskap vid nästa tillfälle som ges.

Lycka till!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Tagged with →  
Share →