Sjöbodsblues av Sara H Olsson

Recension

Sjöbodsblues av Sara H OlssonTack Bokfabriken för att jag fick möjlighet att recensera denna småmysiga feelgood-roman.

Boken är första delen i en serie om kustsamhället Tradviken.

Så här står det om den på nätbokhandeln:

”Ellen Westman drömmer om att bo vid havet och får låna sin exmans sommarhus i Tradviken. Hon tänker sig ett semesterparadis fullt av liv och rörelse, men verkligheten är något helt annat ett sömnigare kustsamhälle får man leta efter.

Fröken Sverige 1983, Birgitta Lundin, lever numera ett tillbakadraget liv i Tradviken. Dagarna spenderar hon i ensamhet framför datorskärmen i jakt på nya yogafilmer på Youtube.

Unga Tess älskar sin hemort trots allas uppmaningar om att hon borde ta sig ut i världen. Tess parhäst är åttiofemåriga Signe, en tuff tant som gör sitt bästa för att stoppa all exploatering av idyllen. Men när det börjar hända märkliga saker nere vid sjöbodarna i hamnen står duon inför sin största utmaning någonsin. Sjöbodsblues är en lättsam berättelse om fyra kvinnoöden som vävs samman när den stora världen knackar på i det lilla men charmigt tråkiga Tradviken.”

Sara H Olsson, född 1979, bor i Tångaberg utanför Varberg i Halland med sin familj. Hon har en bakgrund som bokförläggare och debuterade 2017 med ”Du glädjerika sköna”. Sjöbodsblues är Sara H Olssons fjärde roman.

3 pennorJag rekommenderar boken till alla Feelgood-älskare. Den var aningen seg i inledningen men sedan svår att lägga ifrån sig. De fyra kvinnornas liv speglar olikheter och skapade nyfikenhet hos mig.

Jag gillar omslaget, skapat av Nils Olsson.

Boken får tre (3) pennor av mig och jag läser gärna fortsättningen.

En mysbok för hängmattan, helt klart.

Vid pennan

Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest