Sjömansbiff i ugn – superlätt och supergott

2-3 portioner

WW: 8 blå points för en portionSjömansbiff

Ingredienser

  • 300 g lövbiff, strimlat
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök i tunna skivor
  • Flingsalt, Vitpeppar, Kryddpeppar och Timjan
  • 33 cl starköl
  • 1,5 msk oxfond
  • 2 dl vatten
  • 1 lagerblad

Instruktion

Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skiva potatisen tunt, gärna på mandolin. Skiva löken tunt. Varva potatis, kött och lök i en gryta med lock. Själv använder jag en ungsfast glasgryta. Krydda mellan varven med flingsalt, vitpeppar, kryddpeppar och timjan. Häll över öl, vatten och oxfond. Lägg i ett lagerblad som du delar. Sätt på locket och tillaga i 2 timmar.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest