Skärvor av LiseLotte Divelli

Bokrecension

SkärvorÅh vilken upplevelse! En 500-sidig bok som jag sträckläste. Den gick helt enkelt inte att lägga åt sidan. Jag älskade de korta kapitlen som tydligt visade perspektivpersonen. Att få följa händelsen från flera håll, skapade dimensioner utöver det vanliga.

Som det står på webben: LiseLotte har haft en unik inblick i den slutna mc-världen, ett umgänge dit få människor har tillträde. Skärvor beskriver mc-världens utanförskap, polisens utsatthet och konsekvenserna av beslut som fattas i stundens hetta. Skärvor är en fiktiv spänningsroman med en ständigt närvarande realism. Den utspelar sig i genuina miljöer där du bjuds in till en upplevelse utöver det förväntade.

Jag tackar av djupet från mitt hjärta, LiseLotte, för att jag fick läsa din fina roman och ser verkligen fram emot kommande böcker av dig. Att hålla läsarens engagemang uppe i 500 sidor är en prestation som du verkligen lyckas med, långt över förväntan. Från första till sista sidan sker det något.

Så här står det på nätbokhandelns sidor. Lägg märke till det blommande språket. LiseLotte är mycket duktig på att gestalta.

”Närpoliserna Micke Ståhl och Fredrik Flink skickas på ett larm gällande en misshandlad tonårsflicka. Det som istället möter dem är så fruktansvärt att livet tillfälligt stannar upp.

Stefan Andreason, president för Rubicon Mc Stockholm, har skrapat ihop ett par timmar av ledig tid. Med sin fru Carina njuter han av en romantisk åktur på motorcykeln. Strax innan de är hemma ser de hur det varma solskenet skiftar till ett iskallt hav av flammande blått ljus. Polisbilar och andra räddningsfordon har invaderat deras egendom. De stannar till för att försöka förstå vad det är som pågår. Trots Stefans svärande åsikter om snutar och olagliga razzior börjar deras fasader att rämna när de kör den sista biten hem.

Stefan, kvider Carina. Ungarna?

Förintad i ett dovt vakuum försöker Stefan Andreason desperat att hantera sin nya verklighet. Förmågan till rationella tankar har försvunnit. Sakta men säkert börjar han inse vidden av sveket som har drabbat honom. Tragedin sveper med sig allt i sin väg och triggar igång det som borde vara begravt. De inblandade poliserna ställs inför beslut som aldrig skulle behöva fattas och som i slutändan får förödande konsekvenser.”

5 pennorJag ger boken högsta betyg (5 av 5 pennor) och längtar efter nästa bok av LiseLotte. Mina allra varmaste rekommendationer. Har du inte läst boken, så gör det!

Vid pennan
Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest