Skriva spänning (och deckare)

Skriva spänningDetta är en unik kurs. Jag lovar – du hittar ingen liknande på marknaden idag. Jag har under ett antal år gått många olika kurser i att skriva spänning, deckare och filmmanus. En kombination av dessa tillsammans med en ny metodik har fått bli grunden för denna skrivarkurs.

Målet med kursen är att du ska ha en färdig roman efter 35 veckor. Jag håller dig i handen, hela vägen, och lovar dig steg-för-steg-beskrivningar samtidigt som du får mentala övningar för ökad kreativitet och får lära dig analysera deckar-genren. Du får också tydliga mindmaps för varje kapitel. Som ett stöd för ditt skrivande.

  • Första veckan jobbar du med dina karaktärer. Du får lära dig skapa en karaktärslista baserad på de arketyper som bör finnas med i en spänningsroman.
  • Andra veckan arbetar du med din disposition och din synopsis, en nödvändighet när du ska skriva spänning.
  • Vi har en sluten grupp på Facebook i vilken du lägger ut dina scener och får feedback på dem.
  • Tredje veckan börjar du skriva kapitel 1 och får lära dig skillnaden mellan kapitel, scener, beats, plot och story.
  • Fjärde veckan skapar du lista på de hinder som stoppar din protagonist. Du får även veta hur du ska jobba för att känslorna ska framträda.
  • Femte veckan arbetar du med perspektivpersonerna och skriver kapitel 2 samt lär dig skapa cliffhangers.
  • Sjätte veckan får du unika metoder för att öka kreativiteten, lära dig analysera din arbetstitel, jobba med eventuellt mordvapen och får lära mer om perspektiv.
  • Sjunde veckan påbörjar vi kapitel 3 och du får tydliga instruktioner om hur du kan skriva sex korta scener i detta kapitel.

Så fortsätter kursen och jag är övertygad om att du aldrig tidigare har upplevt något liknande. Vi jobbar också med korta mordgåtor som du får vara med och analysera, vilket stärker din kreativitet och får igång dina egna idéer på utveckling av manus.

Referens:

Recension Skriva spänning Kjell Öhman

Recension Skriva spänning

Ref spänningskursen

Vill du läsa mer om kursen och boka dig, klicka här: ”Skriva spänning”.

35 veckor för endast 3.900 kronor exkl moms (totalt 4.875 kronor).

Varmt välkommen!

Trackbacks

  1. […] mig som just nu startat en 35 veckors onlinekurs i ”Skriva spänning”, är den här serien perfekt. Den fungerar som analysverktyg för […]