Skrivarfrågor – diskussion

Under ett antal måndagar har jag bjudit på gratis webinar där vi tillsammans har diskuterat skrivandet och de frågor som kommer upp i samband med detta. Du kan se några av inspelningar nedan.

Webinar den 4 maj 2020 – inspelning

I denna inspelning ger jag tipsen om hur du kan planera för att bli ”tidsmiljonär” och få tid över för ditt skrivande (eller andra hobbys). Dessutom gör vi en rolig och värdefull liten skrivarövning tillsammans.

Avslutningsvis ger jag alla som ser filmen en rejäl rabatt ifall någon är sugen på att gå onlinekursen ”Börja skriva framgångsRIKT” som riktar sig både till dig som aldrig skrivit förr, och till dig som skriver mycket men vill bli ännu mer professionell. 20 veckors kurs som normalt kostar 3.900 kronor inkl moms, erbjuder jag under några dagar i maj till en rejäl rabatt, dvs för endast 2.995 kronor (gäller enbart i maj 2020).

Övningen baserade sig på en bild, som du ser på filmen. Alla ska undvika tre ord. De får skriva maximalt 25 ord och de ska gärna vara gestaltade samt med mycket känslor.

Här är deltagarnas små, fina texter (utan att nämna upphovsmannen/-kvinnan). Visst är de ljuvliga små berättelser?

 • Berit hade ingen som klarade av att sköta om gården när hon opererades. Det gjorde henne ont om djuren.
 • Chefen sa att kvinnor, istället för att jobba effektivt, tjattrade som ett gäng fän med vingar. Dessutom tog de otillåtna pauser för att äta mellanmål.
 • Sonja spridde säden med ögonen våta av tårar. Evert var död. Hon kunde inte sörja för gården eller djuren längre. Havren var utblandad med gift.
 • Agdas flock hade inget fast hem. Men de blev lyckliga var gång de fick chans till näring. Då gällde det att äta snabbt.
 • En tår rann nerför kinden när Elsa tänkte på framtiden, inte på sin egen utan på deras. Vem skulle ge djuren den kärlek de förtjänade?
 • Britta blev varm inombords när hon stod där med hinken och utfodrade sina fjäderfän. Aldrig hade hon trott att känslan skulle vara så stark.
 • Vara nära, röra, beröra och hålla dig, var en dröm som förvandlats till en mardröm. Vad händer? Varför? Här står jag nu och tänker.
 • En vacker vårdag. Hennes hjärta slår hårt. Ljudet när kornen faller till marken. Kluckandet. Ovetande om att det är sista morgonen spretar de i jorden.
 • Bakbak
  -Bakbakbak
  -Mumsmums, perfekt komplement till masken!
  -Dåre! Rena kolhydratbomben!
  – Vaddå?
  – Nej! Kör LCHF! Annars blir du ett fett grillspett!
 • Bröstet hävde sig inte. Hakan hängde slapp.
  Hur länge hade han legat så? Dagens sysslor, skulle hon orka ensam? Kunde hon komma undan fängelset?
 • Kacklet var öronbedövande. Mormor skrattade, var längtad i doften på landet. Tills morfar kom med yxan. Huvudlös och blodig sprang Agatha irrande runt på gårdsplanen.

En av deltagarna valde att skriva utifrån vad hen såg i fönstret. Så här blev den lilla storyn:

 • Solens varma skinande strålar flödar in och lyser upp nyanserna i palettbladens sprakande färger. Något underbart sprider sig i hjärtat vid synen av denna färgexplosion.

Webinar den 27 april 2020 – inspelning

Här har vi livliga och härliga diskussioner kring skrivandet.

 

Webinar den 20 april 2020 – inspelning

Välkommen att kika och ta del av våra diskussioner.

 

Webinar den 14 april 2020 – inspelning

Även den här gången var ljudet inte helt ok, tyvärr. Beklagar!

Webinar den 6 april 2020 – inspelning

Tyvärr är ljudet väldigt dåligt på grund av tekniska problem.