Currently viewing the category: "Skrivartips"

Nu lanserar vi den nya onlinekursen ”Skriva spänning” – Vill du delta i pilotkursen för halva priset?

4 augEfter en god middag på restaurang Da Paolo i Svedala den 4 augusti, blev det lunch tillsammans med min duktiga återförsäljare på Medborgarskolan i onsdags den 5 augusti.

Vi enades om att lansera den planerade onlinekursen ”Skriva spänning” och för dig som vill gå pilotkursen med start i vecka 35, får du möjlighet att köpa den för under halva priset. Ordinarie pris kommer att bli 3.900 kronor och alla som är sugna på att lära sig skriva spänning – med utgångspunkt från tekniken att skriva en deckare – får den nu för endast 1.500 kronor inkl moms. Du väljer själv vilken genre du vill skriva i och när du vill skriva.

I 35 veckor träffas vi via webinar 30-60 minuter per vecka (varannan måndag och varannan torsdag kl 16.00). Sedan får alla EN övning. Alla webinar spelas in och läggs på en studieplattform där du kan titta på dem om och om igen. Där kommer du även att kunna ta del av andra verktyg.

Resultatet av övningen kan läggas ut (för den som vill) i en sluten Facebook-grupp där vi ger varandra respons.

Är du sugen att hänga på?

Anmäl dig här (så får du mer information) och kursen faktureras.

Piloten för onlinekursen ”Skriva spänning”

OBS! Mindre än halva priset!

Jag hoppas du vill delta!

Varmt välkommen

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)


 

Onlinekursen Börja skriva framgångsRIKT – en unik upplevelse

I kursen, som är unik, finns många olika tips och vinklingar. Den pågår i 20 veckor och håller dig i handen och berättar exakt hur du ska göra. Massor med härliga övningar utlovas.

Här ser du kapitel 18 i vilket jag har samlat författartips för hur du skriver fackbok, kåseri, barnböcker, historiska berättelser samt erotik.

18 Skriva

Sugen på att testa onlinekursen? Här kan du boka den!

Du kan antingen köpa hela kursen eller endast betala handpenningen och sedan få faktura på resten.

25 Börja skriva framgångsRIKT
3900 kr
Handpeng, resten faktureras
390 kr

Som jag redan berättat, håller jag även på att redigera boken med samma namn. Den hoppas jag ska bli klar nu i augusti och gå till förlag.

Att skriva är för mig som att andas. Ett måste. När jag inte skriver böcker, skriver jag blogginlägg – som det här. Jag vet inte hur det är för dig, men själv skriver jag VARJE dag.

Hur gör du?

Skrivarhälsningar

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Intervjuad av Lokaltidningen

Dator 20 juliEn spännande dag! Den inleddes med en längre intervju med en reporter från Lokaltidningen. Han hade ringt och bett om ett möte.

En av de första kommentarerna från honom var:

  • Jag har aldrig mött en mer produktiv författare. Hur hinner du?

portentillfriheten_bookeaDet är många som har frågat just det, tidigare. Svaret är att du hinner vad du prioriterar. Och prioritet är en av mina specialiteter. Men sanningen är också att jag alltid jobbar – ständigt! Framförallt är det så roligt att skriva.

Anledningen till besöket var att han fått veta att min roman Porten till friheten hade släppts som ljudbok och e-bok.

böckerHan ville se några av mina böcker, så jag visade upp den här högen. Allt producerat de senaste åren – från 2013.

En del är mina fackböcker, en del är antologier som jag är med i, och dessutom finns det med en barnbok som jag släppte 2017.

Sommarmystik omslag 1Förutom dessa (där antologierna står upprätt och mina fackböcker och egna lanseringar finns liggande), visade jag även upp den här nysläppta antologin Sommarmystik där jag har med en härlig novell ”Midsommarnattens irrbloss”.

Den boken läser jag själv just nu. Kanske blir det någon liten kommentar om den, även om det inte är ok att göra en recension när jag själv finns med i boken.

Vad händer nu?

Jag redigerar fackboken Börja skriva framgångsRIKT samt nästa roman Elvira och även barnboken Axel och sjöodjuret samt ytterligare en fackbok som jag återkommer till, längre fram.

På onlinekursfronten har jag precis lanserat minikursen i Struktur. I våras släppte jag den nya onlinekursen Börja skriva framgångsRIKT (som ovanstående bok bygger på). Och nu i augusti släpps piloten för onlinekursen med arbetsnamnet Skriva deckare. Den handlar egentligen inte om att skriva deckare utan vilken genre som helst, men exemplen är tagna ur deckargenren. Denna kurs får ett litet annorlunda stuk än övriga kurser. Vi kommer att träffas på nätet 30-60 minuter varje vecka. Då går jag igenom veckans övning. Sedan skriver var och en på kammaren. Våra texter delar vi med varandra och det blir endast ETT kapitel åt gången (eller en scen).

Mer om detta längre fram.

Nu njuter jag av den härliga intevjun som jag fick uppleva och hoppas reportaget i Lokaltidningen blir bra.

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

Cliffhanger och spänning – hur skriver du?

CliffhangerJag håller på att revidera min nya fackbok ”Börja skriva framgångsRIKT”. Jag har nått kapitel 16 som handlar om cliffhangers och spänning.

Det är inte helt lätt att skriva och tillåta någon form av vettig cliffhanger i varje scen. Men de behövs för att driva berättelsen framåt i skönlitteraturen. Har du tänkt på att det även är viktigt att utnyttja metodiken i fackböcker? Att ställa frågor, kanske vara provokativ, är ett sätt att skapa fackbokens cliffhangers och göra texten spännande.

För att skriva spänning, finns egentligen väldigt tydliga direktiv. Just nu går jag en kurs i konsten att skriva en deckare/kriminalare. Förmodligen kommer jag aldrig att göra det, men att lära mig skriva spänning, ligger högt på listan. Kursen som jag går, just nu, är ingen höjdare, men den är tydlig med vad som ska finnas i varje scen/kapitel för att driva handlingen framåt.

Dessutom finns det många duktiga författare som gett ut böcker i ämnet spänning. Instruktionerna för att skapa cliffhangers är inte många, men jag har bildat mig en uppfattning som jag tror är knuten till detta. Den metod som jag har hittat, har jag vävt in i min bok ”Redigera framgångsRIKT” som avslutas med en djupanalys av varje scen. Den analysen har jag skapat utifrån kända metoder såsom Hjältens resa, Story Grid och Story Engineering. Att slå ihop dessa gurus tips och instruktioner gav mig en kick och förståelse för hur jag kan skapa cliffhangers.

I de böcker som jag läst, där cliffhangers blivit något som verkligen pushar på mitt läsande, har även författaren skrivit korta kapitel. Det gillar jag. Men smaken är självklart olika hos oss.

Hur skriver du cliffhangers och spänning, du som skriver? Kommentera gärna i mina inlägg.

Själv har jag tydliga cliffhangers i mina böcker. Exempelvis som nedan:

Cliffhanger 2

Visste du exempelvis att Zegarnik-effekten är en mental cliffhanger? Ett psykologiskt fenomen som innebär att du har lättare att komma ihåg oavslutade uppgifter än avslutade. Din hjärna uppskattar att du avslutar. Annars arbetar den vidare med uppgiften, bearbetar den i den ”mentala ryggsäcken”. Jag som arbetat med effektivitet, planering, struktur och målbilder såväl som mental träning – i hela mitt liv – har hjälpt många med just detta. Fenomenet uppstår när du startar projekt utan att avsluta. För du får inte en upplevelse av nöjdhet förrän du avslutat. Men vissa människor är starters, andra är avslutare. Det går att testa. Vilken kategori tillhör du?

Vid pennan

Monica

Sugen på en minikurs i att skriva deckare?

Certifikat Fiction WritingWow så roligt. Äntligen är kursen Fiction Writing: Novel Outline Chapter by Chapter som jag gjort i omgångar under våren, klar. Kursen var ingen höjdare. Pedagogiken alltför amerikansk och svårsmält. Men när jag gjort klart min mindmap över hur en deckare ska skrivas, landade äntligen all kunskap. Ska bli lite kul att testa – om inte förr så i november i samband med NaNoWriMo skriver jag kanske ett råmanus till en deckare.

Som sagt, den amerikanska kursen rekommenderas INTE, men när jag själv fick stuva om innehållet blev det en sådan här mindmap. Den kommer jag eventuellt att bygga upp en liten minikurs kring. Är du intresserad?

Mindmap deckarstrukturHär ser du grovskissen för de första 4 av totalt ca 30 kapitlen.

Vill du vara med i min pilotgrupp och skapa en liten mini-deckare? I så fall, anmäl dig här på den här länken. Jag hade tänkt att vi skulle träffas under en halvtimme en gång per vecka. Då går vi igenom varje kapitel tillsammans. Sedan skriver vi på kammaren och texten delar vi i en sluten FB-grupp. Vad tror du om det?

Och vad tycker du att detta kan vara värt? Hur mycket vill du betala?

Anmäl ditt intresse via nedan länk. Inget bindande. Bara intresse-anmälan. Jag återkommer.

Intresseanm mini-deckarkurs

Hoppas du vill vara med!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration

 

 

En lärorik söndag

Lärorik söndagWow, vilken härlig söndag. Jag deltog i tre olika webinar och kurser. En hel del kunde jag redan, men det är alltid nyttigt att få påminnelser och några nyheter.

Min nya Lenovo-dator fick visa vad den gick för gällande ljudet. Upptäckte att den separata mikrofonen var lite trög men den funkade. Tack och lov! Underbart eftersom jag har haft sju månaders strul med mikrofontekniken i den numera returnerade HP-datorn.

Bygg din författarplattform

Första webinariet handlade om marknadsföring i kursen Bygg din författarplattform. Här fick jag en ny länk som jag ska testa i samband med paket-erbjudanden.

Jag gjorde även en liten lista på vad och hur jag kan paketera mina böcker och kurser. Deltagarna i chatten hade många idéer och förslag.

Framförallt ska jag jobba vidare med min virtuella bokturné för min debutroman ”Porten till friheten” som släpps till hösten.

Är du intresserad av att jag bloggar på din sajt? Eller du kanske vill göra en live-intervju med mig? Hör av dig till mig.

Fick en enorm idé, nämligen följande. Om du är författare, kanske du vill slå dig samman med mig och göra en gemensam turné? Vad tycker du om det? Ska vi testa?

Perspektiv, karaktärsutveckling och dialog

Nästa webinar handlade om att skriva, att fördjupa perspektivet, utveckla karaktärerna och skapa dialog. Något som finns med i onlinekursen Börja skriva framgångsRIKT och boken med samma namn.

För egen del, var det inga nya tekniska finesser. Däremot fick jag roliga övningar som gav mig många nya idéer.

Utveckla ditt skrivande

Sista webinariet var introduktionen till en ny kurs som jag anmält mig till. Egentligen behöver jag inte gå fler kurser för att lära mig hantverket. Det lär jag numera själv ut till mina deltagare och åren har lärt mig, utifrån att dagligen skriva, många möjligheter som har skapat min berättarröst.

Det var trevligt att få träffa deltagarna live. Vi fick några små övningar som också var givande.

Sen blev det räkor …

Efter tre olika webinarier, en söndag full med träning och lärande, räcker inte orken till att laga middag. Det blev räkor, något som jag dessutom älskar. Och egentligen hade jag även ett chattmöte med Viktväktarna, denna kväll, men orken var helt borta …

Ha en ljuvlig vecka!

Monica

Skrivartips: Scrivener kontra Word

Research

Allra först när jag påbörjar ett nytt bokprojekt, gör jag research. För detta ändamål använder jag alltid OneNote, ett för mig fantastiskt verktyg. Verktyget funkar som ett antal kollegieblock, där jag har blocken till vänster, flikar inom blocken ovan i mitten och sidorna till höger.

Scrivener 10

Scrivener eller Disposition i Word?

Jag använder Scrivener inledningsvis när jag börjar skriva mina romaner/fackböcker. Programmet är suveränt med smarta verktyg för skrivandet. Jag använder PC-versionen och den är tyvärr inte lika fantastisk som Mac-versionen (version 3.0) men förhoppningsvis kommer även den nya för PC.

Scrivener 1Scrivener tillåter att du skriver ostrukturerat för att sedan bygga upp strukturen. Detta program är som en ordbehandlare, typ Word, men har specifika verktyg. Exempelvis kan du använda programmet som ett brainstorming-program när du ska skriva scener eller manus.

Scrivener 2Ungefär som när du använder Dispositionen i Word eller PowerPoint.

Fördelen med Scrivener är att du automatiskt får en synopsis i form av små kort.

Scrivener 3

 

 

Scrivener 4Genom att dra korten till olika platser, kan du strukturera upp din text.

Detta går givetvis lika enkelt i Dispositionen i Word, bortsett från att du visuellt INTE ser vad du gör med hjälp av kort.

Fördelen är att du skriver scenerna som små egna, udda texter. Det kan du göra i Word också med hjälp av Dispositionen, men du får således INTE upp korten (synopsis-delarna).

Här ser du dispositionen i Scrivener till vänster och en disposition i Word till höger.

I båda programmen kan du enkelt dra en scen eller ett kapitel till annan plats.

Fördelar i Scrivener Mac version 3.0

I nyare versionen av Scrivener kan du lägga in både synopsis-kommentarer och anteckningar till höger i skärmen.

Komplext program

Handboken i Scrivener 3.0 är på 900 sidor och för PC-versionen 363 sidor. Det är således ett lika komplext program som Word – om inte mer.

Exportera till Word

Jag brukar börja mitt skrivande i Scrivener och sedan, när allt är som jag har tänkt mig, exportera till Word där jag gör mina grundläggande layout-sättningar innan jag skickar manuset till redaktör. Scrivener är nämligen inte bra på layout eller formgivning.

Formgivning är hur texten ser ut, dvs teckensnitt, storlek, radavstånd, satsyta, marginaler, sidnummer etc. Det handlar således om beslut om utseende. Layouten är själva arbetet med att skapa texten utifrån den beslutade formen. Ett av de största programmen för detta är InDesign. Jag rekommenderar dig att låta ett proffs skapa layouten. Men du kan alltid själv göra grunden för layout i Word. Inte i Scrivener.

Lätt att komma igång

Scrivener kostar inte så mycket. Du laddar hem programmet från Literatur & Latte, och kan även köra en gratis test i 30 dagar. OBS att det inte gäller en månad, utan faktiska dagar. Så testar du programmet 1 dag i veckan, har du tillgång till testversionen i 30 veckor. Klicka här för att ladda hem programmet.

När du startar programmet får du upp följande meny:

Scrivener 5

Här väljer du inte färdiga mallar utan TOM eller Blank (som den heter i den engelska versionen).

Scrivener 6

Du klickar således på Blank (tom) och sedan mallen med samma namn. Du skriver in namnet på ditt projekt och var du ska spara det, och klickar i knappen CREATE / Skapa.

Sedan är det bara att skriva.

Scrivener 7

Scrivener 8Vitsen är att när jag är klar med första scenen (texten), klickar jag på det gröna plustecknet och får då ett nytt dokument.

Scrivener 9Sen fortsätter jag skriva. Nu ser jag båda texterna. Enkelt att arbeta i och lätt att hoppa mellan. Texten kallas för antingen text eller dokument och hela filen kallas för projekt.

Lycka till med ditt skrivande!

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Effektivitetstips: Kerning och knipning i Word

Många har frågat mig hur de kan göra texten snyggare. Detta gäller för alla som skriver i Word.

Kerning och knipningOm du vill minska det som kallas för ”vita maskar”, måste du knipa eller kerna. I Word finns denna inställning under Teckensnitt – Avancerat. Se bild.

För att ställa in knipning, väljer du Avstånd = Kondenserat och sedan punkterna, se exempel nedan.

Skillnaden mellan kerning och knipning är följande.

Kerna

Kerna betyder att minska eller öka mellanrummet mellan enskilda tecken i ett ord för att få en jämnare ordbild. Fungerar ofta automatiskt, men rubriker bör du kerna.

Dessutom rekommenderar jag dig att ALDRIG använda versaler i en rubrik. Det blir inte snyggt och läsbarheten minskar. Jämför med nedan:

Vatten 1

 

 

 

 

Skulle du kerna ovan (med versaler) kan det givetvis bli aningen bättre, se nedan:

Vatten 2

Ser du att jag har minskat på den vita ytan i rubriken ovan? Då behöver du markera bokstäverna VA och göra en kerning på dem och sedan markera EN och göra en annan kerning.

Knipa

Knipa betyder att minska mellanrummet mellan i längre text. Det blir stor skillnad på om du har vanlig text utan knipning, om du kondenserar med 1 pt eller 0,5 pt. Se nedan exempel.

Knipning

Första exemplet är utan knipning och en viss del vita maskar dyker upp. Andra exemplet är knipet med 0,5 pt och blir därmed väldigt bra. Sista exemplet är däremot grötigt och knipet med 1 pt.

Handbok för textproduktionSkulle du vilja lära dig mer om layout och tips för textproduktion, rekommenderar jag min bok (som du kan beställa om du klickar på länken):

Handbok i textproduktion – Layout, design och formgivning

Testa gärna på dina egna texter. Lycka till!

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

Checka adverb i din text

Till dig som skriver:

Ett sätt att förbättra texten är att checka adverben. Du undrar kanske: VAD är adverb?

Låt oss börja med att ”bena ut” vad adverb är.

Blött i baljan adverbAdverb är en bestämning, ofta till ett verb. Verb är något vi gör. Att göra är således verb. Att göra något besvärligt = ordet ”besvärligt” är adverb. Men du kan även sätta adverb till adjektiv. Adjektiv är ett beskrivande ord av något, exempelvis Han är dum. Ordet ”dum” är adjektivet. Om vi skriver frasen: ”Hur dum får hon vara” är frågeordet Hur adverbet. Det var blött i badbaljan.

Vacker brud - adjektivAdjektiv beskriver en sak eller en person:

  • Hon var vacker som brud

Adverb beskriver en handling eller ett tillstånd:

  • Hon dansade vackert

Här kommer några vanligt förekommande adverb.

  • Hon var fantastiskt söt, sa hon avundsjukt
  • Golfen tog ovanligt lång tid, konstaterade hon torrt
  • Cyklade snabbt - adverbHan cyklade snabbt, sa hon beundrande

Mitt råd är att du checkar igenom din text och rensar bort en del adverb. De kan irritera läsaren, nämligen.

Jag ber dig ödmjukt att rensa bort överflödiga adverb för att förbättra din text.

Lycka till!

Monica

 

Digital skriv-konferens helgen 16-17 maj 2020 – #dskriv2020

Åh vilken härlig helg! Massor av skrivnyttiga tips, föreläsningar och workshops. Det enda som var riktigt synd var att jag inte kunde klona mig och få delta i flera workshops samtidigt.

Här följer ett riktigt långt inlägg med alla häftiga delar för dig som är nyfiken på hur en sådan här konferens kan gå till.

Skrivkonferensen 17 maj

 

Ann LEtt stort tack till Ann Ljungberg och Git Söderholm som gjorde detta möjligt. Fashinerande med digitala konferenser i den här storleksordningen.

Alla föreläsningar/workshops spelades in. Själv har jag precis skickat iväg filmen från min workshop via den fantastiska plattformen wetransfer, som jag aldrig tidigare testat.

Först ut var Ann som gav oss verktygen för helgen och talade kring Modet att skriva.

Petronella SimonsbackaSedan blev det Petronella Simonsbackas tur. Hon föreläste om att Skriva för ljud.

Därefter blev det ett författarsamtal mellan författaren Annika Andebark och lektören Helena Hansen.

Med tanke på att vi alla satt på olika ställen i världen, blev det än mer spännande med konferensen. För att ta några exempel så var Git (vår klippa som organiserade och ledde oss rätt) stationerade på Kreta. Helena Hansen satt i Paris.

TabuEfter lunchen blev det dags för två workshops och en tredje som vi ska få i efterhand. Det var inte lätt att välja men eftersom jag är nyfiken på att kunna skriva än bättre sexscener, föll valet på Catrine Tollströms Hur du skriver heta OCH trovärdiga sexscener, oavsett genre. Övningarna vi fick här var härligt utmanade och jag hade önskat att jag kunde dela dem med dig men som sagt, det är riktigt häftiga sexscener och kanske inte helt passande för detta inlägg. Stort tack till Catrine för hennes engagemang. Jag har tidigare recenserat flertalet av hennes böcker i skrivandets konst. Du kan läsa mer om dessa här via länken.
Klicka här för att läsa recensionerna.

Själv är jag inte ovan vid att skriva sexscener. Jag har med detta i mina romaner och kom även med i antologin TABU som lanserades på förra årets bokmässa i september.

Lina Ingemarsdotters workshop Skapa personlighetstyper för dina karaktärer med hjälp av Enneagrammet, ska jag lyssna på i efterhand. Men jag kan redan en hel del kring Enneagram eftersom det ingår som ett avsnitt i min onlinekurs Utveckla dig själv och dina karaktärer (en kurs på 12 veckor med 33 olika personlighetstester för både författaren och karaktärerna). Vill du veta mer om den, klicka på länken.
Onlinekursen ”Utveckla dig själv och dina karaktärer”.

Effektivitet och produktivitetSedan blev det dags för min workshop med analyser i framförallt effektivitet. Många intressanta frågor kom upp och jag spelade in workshopen som, om deltagarna gör några av övningarna, kommer att leda dem till möjligheten att bli tidsmiljonärer.

FramgångsRIK o LyckligJag erbjöd också alla på konferensen att få köpa min bok FramgångsRIK & Lycklig till inköpspris. Ordinarie pris är 229 kr + frakt. Mitt pris till alla, även till dig, är just nu endast 50 kr + frakt.

Under tiden som jag höll min workshop, talade även Eva Bergengren om Scrivener 3.0 som tyvärr inte finns för PC än. Jag har gått kurs i detta verktyg redan men har således PC-versionen. Längtan efter nya versionen är hög, speciellt som den har finesser för att gå igenom adjektiv och adverb i texten – något som jag verkligen ser fram emot.

Samtidigt med min workshop föreläste även Gunilla Nyström om Snöflingemetoden. Jag ska lyssna på detta i efterhand även om jag redan idag har med ett avsnitt om metoden i min nya onlinekurs och kommande bok Börja skriva framgångsRIKT. Onlinekursen som är på 20 veckor lanserades i april. Boken kommer efter sommaren, hoppas jag. Är du nyfiken på kursen, klicka på länken för mer information.
Länk till onlinekursen ”Börja skriva framgångsRIKT”.

Den här kursen har jag ett rejält rabatterbjudande på just nu fram till och med siste maj. Du får den nämligen till priset 2.995 kr inkl moms. Fullständigt sanslöst. Den innehåller kunskapsvärden för närmare 20.000 kr.

Lennart GuldbrandssonAvslutningsvis på lördagen höll Lennart Guldbrandsson en föreläsning i 7 oumbärliga intrigverktyg. Det är alltid utvecklande att läsa Lennarts blogginlägg och i den här föreläsningen levde han upp till sitt goda rykte. Tack Lennart för tipsen!

Jag kan säga att dagen var välfylld och tog på krafterna. Idéerna poppade i huvudet och när jag stängde ner konferensen var kropp och själ välfyllda som ett dignande smörgåsbord.

Lördagen den 17 maj – Norges nationaldag – inleddes med en intervju och föreläsning med Catrine Tollström i konsten att skriva spännande oavsett genre. Tack igen, Catrine, för dina kloka tips som är så fantastiska. Bland annat talade Catrine om vikten av att skriva med undertexter och hänvisade till en provsida för dem som inte läst hennes bok Fängsla dina läsare. Klicka på länken här ifall du vill veta mer om undertexter.

Skriv bara skrivSedan blev det frågor och svar i en lektörspanel och därefter blev det ett nytt författarsamtal. Denna gång med skrivpedagogen Louise Alvarsson som just släppt boken Skriv bara skriv, som jag direkt plockade ner som e-bok från biblioteket. Jag lovade Louise en bokrecension så snart jag är klar med den. Louise intervjuades av lektören Maria M Berglund.

På eftermiddagen var det dags igen för två nya workshops. Den tredje kommer vi att få i efterhand. Det var Petronella Simonsbacka som talade om att Skriva kortroman. Jag ser fram emot att få lyssna på hennes workshop i efterhand.

Själv valde jag att få fortsätta jobba med intrigerna under ledning av Lennart Guldbrandsson i hans Intrigworkshop. Tack Lennart för ännu ett givande pass.

Denna eftermiddag började det återigen bli fullt i huvudet. Då hade vi turen att få lyssna på Louise Buenafe Mistén som guidade oss Andning och yoga för författare. Jag använder själv andningsövningar dagligen, speciellt i Chi Neng Qigong som jag även har onlinekurser i. Redan år 2000 började jag med denna typ av Qigong och efter att jag höll på att stryka med år 2009, beslutade jag mig för att fördjupa min kunskap och certifierade mig som handledare inom ämnet samt även som hypnoterapeut. Är du nyfiken på att få veta mer om min kurs – Mentala vitaminkickar med Chi Neng Qigong – kan du klicka på länken och läsa vidare.

Det är alltid intressant att förkovra sig – även i sådant som vi kan en del om. Tack Louise för att du guidade oss i dessa andningsövningar.

Dessutom blev det utlottningar innan vi avslutade konferensen och jag hade turen och förmånen att få vinna Louises kurs. Ser verkligen fram emot att få lära mig mer. Tusen tack Louise!

Konferensen avslutades med ytterligare spännande workshops. Det var Jenny Owenius som höll i Språk och Rytm. Ser fram i att få lyssna på den i efterhand. Anna-Carin Svanå höll i en workshop som handlade om att Skriva för barn. Jag har hört Anna-Carin tala om detta tidigare och vet att du är oerhört pedagogisk så jag ser verkligen fram emot att få lyssna på din workshop i efterhand.

Marita BrännvallSjälv valde jag Marita Brännvalls workshop Att bygga en scen. Marita är en duktig lektör som jag haft förmånen att få jobba med tidigare i samband med att jag vunnit olika lektörsläsningar. Jag gillade verkligen ditt sätt att på ett enkelt sätt förmedla scenbyggandet. Tack Marita för din föreläsning och för din mall som vi fick ta del av.

Avslutningsvis tog Ann över stafettpinnen och knöt ihop säcken genom ett antal utlottningar. Som jag redan nämnt hade jag turen att få vinna en Andningskurs hos Louise.

Jag skänkte också två priser till denna utlottning. Dels 3 veckors inledande delar av min nya onlinekurs ”Börja skriva framgångsRIKT”, som delvis testats under hösten via ett 40-tal deltagare, dels skänkte jag bort en egen andningsövning – en Feldenkrais-övning – som jag alltid använder när jag hypnotiserar mina klienter. Den ligger som en inspelning på en sluten sida och vinnaren kan lyssna på den om och om igen. Grattis till vinnarna:

  • Madeleine Blomberg – 3 veckor av kursen ”Börja skriva framgångsRIKT”
  • Margareta Ericsson – Andningsövningen

Än en gång: Tusen tack för oerhört givande dagar, Ann, och för ditt stöd och din hjälp, Git, med allt det administrativa och organisationsövergripande. Ni är fantastiska!

Tack till alla engagerade deltagare också.

Detta hoppas jag få uppleva fler gånger.

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

 

 

Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest