Spagetti med fläskytterfilé
Den här goda och snabba vardagsrätten kan du få betydligt magrare om du byter ut kaffegrädden.
15 blå points per person
2 portioner
Ingredienser
Fläskytterfilé 3 skivor per person – 4 sp per person
Rödlök 1 st 0
Rapsolja 2tsk 1
Köttbuljongtärning ½ st 0
Vatten 2 1⁄2 dl 0
Kaffegrädde (smal 12%) 1 dl 3
Dijonsenap 1 tsk 0
Chilisås några stänk 0
Spagetti okokt 150 g 7
Cocktailtomater 125g 0
Instruktioner
- Strimla fläskytterfilén och hacka rödlöken.
- Stek köttet i olja ett par minuter till fin färg.
- Tillsätt rödlök och låt fräsa med en liten stund.
- Krydda med peppar, salt och ev lite grillkrydda.
- Rör ner 1 tsk dijonsenap och några stänk chilisås.
- Tillsätt buljongtärning, vatten och kaffegrädde. Låt sjuda ca 5 minuter (eller under tiden spagettin kokar.
- Koka spagettin. Krydda med grovmalen svartpeppar.
- Servera med cocktailtomater i halvor.
Smaklig måltid!
Monica