Stekt fläskfilé med ugnsrostad potatis och morötter

FläskfileDetta är från början ett viktväktarrecept som jag modifierat och gjort om.

WW-point: Blå endast för fläskfilén och potatisen, dvs 6 points för 3 skivor fläskfilé och 2 potatisar

Ingredienser

Potatis 400 g

Morötter

Rapsolja 2 tsk

Timjan

Fläskfilé 300 g

Grillkrydda, paprikapulver, kryddpeppar, vitpeppar

½ glas vatten

Kolorit-soja (om du vill mörka skyn)

Instruktioner

Skala potatisen och morötterna. Dela i små bitar.

Lägg dem i en ugnsform och ringla över oljan.

Krydda med salt, peppar och timjan.

Tillaga i ugn 225° ca 25 min.

Krydda filéerna.

Stek dem hastigt.

Häll på ett halvt glas vatten, lägg på lock och efterstek i 10 minuter. Vill du ha mörkare sky, häll på lite Kolorit-soya.

Servera med den ugnstekta potatissen och morötterna.

 

 

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest