Stekt hälleflundra (eller torskrygg) på surdegsbröd

Torskrygg på surdegsbrödEn vansinnigt god och kulinarisk måltid bjuder jag på denna veckan. Under 14 dagar har jag försökt få tag i hälleflundra. Det lyckades inte, så jag gjorde rätten på torskrygg, vilket blev lika gott.

Ingredienser 2 pers

2 skivor vitt surdegsbröd
2 bitar torskrygg
paprika
flytande margarin och salt

Fänkål och lök-röra
1 lök
1/2 fänkål
0,5 msk pressad citronjuice
0,5 msk honung
salt

Löjromssås
3/4 dl creme fraiche
Löjrom ca 25 g
Salt

Gör så här

Blanda creme fraiche och löjrom. Smaka av med salt.

Skär bort roten från fänkålen och skiva den tunt. Finstrimla löken. Blanda honung i citronjuice. Marinera grönsakerna ca 5 minuter och smaka av med salt. Stek dem sedan lätt i en panna.

Stek torskryggen i flytande margarin på medelhög temperatur ca 2 minuter på varje sida. Låt fisken få vila ett par minuter före servering.

Stek brödet på medeltemperatur i flytande margarin till fin rostad yta.

Skär paprikan tunt.

Lägg bröden på 2 tallrikar och lägg på paprikan och de marinerade grönsakerna. Servera med löjromssåsen.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest