Stick – barnbok om diabetes 6-9 år – av Peter Jihde och Mia Mellström

Stick - bok om diabetesBokrecension

Tack Mia, för att jag fick läsa den här fina barnboken.

Jag bestämde att jag skulle få en egen mysdag med ett av mina barnbarn, Axel som är 9 år. Hämtade honom på eftermiddagen och vi hade en riktigt härlig stund med boken ”STICK!!! ” samt pannkakor och datorspel där vi tävlade mot varandra. Åh så glad jag är att jag fick rå om honom och samtidigt läsa en så viktig bok.

Den blev uppskattad, av oss båda, framförallt eftersom den berättar om diabetes på ett mycket intressant sätt. Axel kunde liera sig med den fotbollsspelande killen i berättelsen. Han tyckte det var spännande och vi fick en härlig diskussion efteråt. Axel känner inget barn med diabetes, vilket gjorde diskussionen extra spännande.

Åh så bra boken är. Tydlig, rolig mitt i tragedin kring en livsvarig sjukdom, och mycket intressant. Vi får lära oss problematiken hur mat påverkar diabetes, kopplad till barnkalas. Vad som händer när man inte tar hand om diabetesen på ett vettigt sätt, vilket inte är helt självklart för ett barn.

4 pennorJag ger boken fyra av fem pennor baserat på lättheten att läsa den och det viktiga budskapet i den.

Hade önskat att den varit längre vilket jag även förstod att Axel skulle ha velat.

Än en gång tack!

Den här boken rekommenderas varmt. Den bör läsas av alla förskolor och skolor, tycker jag. Mycket underhållande och informativ.

Boken är storpocket på 32 sidor, för barn 6-9 år, och går att köpa på nätet eller direkt via Mia Mellström. Vill du beställa den, klicka på Mia så får du upp hennes mailadress.

Överskottet av boken går till Barndiabetesfonden.

Vid pennan

Monica Ivesköld

Share →