Ta ingen skit, Ann-Britt av Christina Larsson – bokrecension

Ta ingen skitFormat: Inbunden

Antal sidor: 313

Utgivningsdatum: 2020-06-10

Förlag: Bokfabriken

ISBN: 9789178354092

 

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret!

 

Det var ett lättsamt kapitel som startade boken.

Initialt hade jag begränsning med att gilla den eftersom jag har svårt för ilskna tanter som befinner sig i övergångsåldern och har svårt för att säga ”nej”. Dessutom tillåter sig att ätas upp av tidstjuvar. Som effektivitetskonsult i 30 år får jag nästan utslag när jag hör talas om detta.

Irritationen ökade i de inledande kapitlen baserad på den ”veliga kärringen” och handlingen som luktade lite för mycket av ”sur offerkofta”. Protagonisten var en orolig själ utan självkänsla. Här konstaterade jag snabbt att hon hade behövt lite mer Margret Thatcher och kanske ”Fake it until you make it”, som Amy Cuddy föreläser om. Se gärna filmen och inslaget här:

Bilden till vänster nedan är lånad från Amys föreläsning (se mer i filmen)

Margret Thatcher och kraft

Men sen – äntligen – svängde handlingen i boken. Den blev rolig, full med upptåg, och påminde faktiskt lite om Eva Swedenmarks härliga trilogi om 60-åriga kraftfulla kvinnor. Dessa tanter som jag bara älskar.

Så här står det på baksidan och i nätbokhandeln om boken.

”Ann-Britt Roos vet inte var hon ska göra av sig själv. De eskalerande klimakteriebesvären, barnens tjat, omorganisationen på jobbet och äldreboendet som hotar slänga ut hennes far om han rymmer igen utgör ständiga källor till kaos.

Så vill hennes man Krister plötsligt sälja villan där de bott i trettio år och fort ska det gå. Innan hon vet ordet av står Ann-Britt i en ny lägenhet, förvirrad, ensam och fullkomligt otillräcklig. Hon som alltid ställt upp för allt och alla. Vad har hon gjort för att förtjäna detta?

När nya grannen Carmen hittar Ann-Britt gråtande i trapphuset öppnas en ny värld för Ann-Britt, där ingen låter en vän stå ensam. Carmen och hennes vänner peppar Ann-Britt med coachning, galna upptåg och makeovers, men framför allt ger de henne kärlek och omtanke.

Sakta men säkert växer en ny kraft fram hos Ann-Britt och snart bestämmer hon sig för att det är nog. Hon tänker inte ta mer skit!”

3 pennorJag ger boken 3 av 5 pennor och rekommenderar den till dig som vill ha något lättläst och lite lagom tokigt.

Vid pennan

Monica

 

Tagged with →  
Share →