Teckna utemiljöer

1 augLördagen den 1 augusti (förra lördagen) skulle jag varit med Urban Sketchers i Malmö och tecknat gatumiljöer. Men på grund av pandemin, valde jag att teckna hemifrån. Snacka om att vara ringrostig. Det var länge sedan jag tecknade. Men det blev en teckning med färgpenna av Slagthuset i Malmö och en akvarell av vår egen husgavel. Inga lysande exempel men dock. Tanken var att vi skulle träffas vid centralen och sedan teckna något från Vintergatan i Malmö.

Det blev många fina teckningar, såg jag i den slutna gruppen på Facebook.

Mina alster är egentligen inget att skryta med, men här får du ta del av dem. Kanske kan det inspirera någon – som är sugen på att teckna och måla – att våga. Själv har jag onlinekurs i måleri (tro det eller ej …). Jag har målat och tecknat i de flesta tekniker och delar med mig av den kunskapen i kursen. Varje vecka går jag igenom en ny teknik i kursen. Den startar med grundteknik. Sedan lär jag ut lite om kroki, akvarell, pastell, akryl och olja. Samtidigt får deltagarna även lära sig bildanalys, vilket är en viktig del i målandets konst.

Här ser du bilderna av Slagthuset och min husgavel. I veckan som gick kom dessutom vår trädgårdskille och klippte ner tujorna som täcker det lilla badrumsfönstret. Och då såg vi … Gaveln behöver målas, puh! Så nu hamnade ännu en punkt på ”husets att göra-lista”. Undrar vem vi ska anlita för detta? Någon som känner sig manad?

Slagthuset

 

Försökte mig även på ett självporträtt med pastell. Men det blev så vidrigt att jag inte vill dela det med dig.

Vid pennan och penseln

Monica

Share →