Tips för sociala medier – Messenger ökar drastiskt

Sociala medier förändras

Sociala medier förändras i en enorm hastighet. Vet du att mer än 300 miljoner människor delar information på Instagram och Whatsapp varje dag. Företagen lägger fler och mer inlägg varje dag i sociala medier. För att bli framgångsrik behöver du synas i sociala medier. Videon är fortfarande det mest populära och kraftfulla mediet.

Det finns 2,5 miljarder sociala medie-användare och siffran beräknas öka med ca 0,5 miljard fram till 2021.

Här ser du fördelningen av månatliga användare:

  • Facebook – 2,07 miljarder
  • Instagram – 800 miljoner
  • Twitter – 330 miljoner
  • LinkedIn – 500 miljoner medlemmar
  • Pinterest – 200 miljoner

Dessutom finns följande dagliga användare:

  • Snapchat – 178 miljoner

Med sociala medier kan du nå en stor mängd potentiella kunder helt kostnadsfritt.

Vid undersökningar konstateras att 94 % använder sin mobiltelefon för sociala medier. Därför är det viktigt att börja skapa kvadratiska videor i stället för de befintliga rektangulära.

Vill du lära mer om hur du använder sociala medier rekommenderar vi dig onlinekursen ”Nå ut i sociala medier”. Du kan boka dig för kursen här: Ja tack, jag vill gärna gå 6-veckorsutbildningen för att bli modigare och lära mig nå ut i sociala medier. Just nu specialerbjudande. Du studerar i din egen takt via filmer och övningar i en plattform och har totalt 3 månader på dig att köra kursen.

Sociala meddelanden

Sociala meddelanden tar över mer och mer. Det är idag vanligt att använda Whatsapp och Messenger. Facebooks Messenger har idag ca 1,3 miljarder månatliga användare. Det går inte att ignorera användningen och den anses nu som en viktig strategisk del för business.

Tidigare användes telefon, sedan e-post och sociala medier för affärsnätverket. Nu är det således sociala meddelanden som gäller. Konsumenterna använder meddelandefunktionen för att ställa frågor till företagen, göra avtal, inköp och ge feedback. Vid undersökningar har konstaterats att 56 % väljer att meddela hellre än att ringa till företag, 65 % gillar att få personliga meddelanden från företag och mer än 50 % föredrar att handla med företag som använder Messenger-funktioner. Vid tester har det visat sig att Messenger har 242 % högre öppningsrate och 619 % högre clickrate.

Du behöver kanske lära dig mer om hur du använder funktionerna.

Videon mest populära inlägget

Onekligen är det videon som slår rekordet för budskapet. Därför skickar jag med den här videon som handlar om min senaste bok ”Handbok för textproduktion”. Du kan köpa den här till rabatterat pris. Ja tack, jag vill köpa Handbok för textproduktion.

Avslutningsvis vill jag rekommendera dig som skriver att utnyttja sociala medier i möjligaste mån, parallellt med ditt skrivande. Det är viktigt att hålla läsarna och gillarna informerade om vad som pågår.

Lycka till!
Monica

Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed