Torsk i ugn med grädd- och mjölksås

TorskIdag bjuder jag på ett suveränt gott och lättlagat recept. Som du ser har jag serverat rätten på ett underlag i brunt och orange, för färgstämningen. Det är handmålade batik-underlägg som jag gjorde för ca 35 år sedan och nu har använt för första gången.

Ingredienser 2 pers:

  • 1 fryst torskrygg/person
  • 1,5 dl blandning av kaffegrädde och mellanmjölk
  • 2 msk chilisås
  • Torkad basilika
  • 1/2 msk pressad citron eller lime
  • Salt, peppar

 

Gör så här:

  1. Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda med basilika, salt och peppar.
  2. Blanda kaffegrädde och mellanmjölk, chilisås och citronsaft.
  3. Slå blandningen över fisken.
  4. Ställ in i ugn, 200 grader i ca 20 minuter.
  5. Koka potatis och morötter.

 

För oss viktväktare blir det (för blå) endast några points baserade på grädd/mjölk-blandningen.

 

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →