Torsk med senapssås på Lottas vis

Torsk med senapssåsEn bekant till mig tipsade om detta goda recept. För oss viktväktare är det 8 blå points per person inklusive en potatis. En mycket god fiskrätt som jag varmt rekommenderar.

Ingredienser 2 personer

Torskrygg-filéer 2 st

Gröna oliver 16 st

Lätt creme fraiche 1 dl (använder du lactosfri innebär det tyvärr att såsen kan skära sig lite)

Fransk senap (Dijon) 1 msk

Salladslök 2 st

Morot 2 st

Potatis 2 st

Franska örter 1 msk

Flingsalt, peppar, lite grillkrydda

Gör så här

Strimla morötterna och salladslöken.

Lägg grönsakerna på en stor bit folie med oliverna skurna i små tunna skivor.

Blanda 1 msk Dijonsenap med 1 dl creme fraiche.

Tillsätt franska örter.

Lägg torskryggen på grönsaksbädden och salta med flingsalt, lite vitpeppar och eventuellt grillkrydda.

Häll creme fraiche-blandningen över fisken och tillslut foliepaketet. Lägg paketet i en ugnsfast form.

Sätt in i ca 20 minuter (medan potatisen kokar) i 200 gradig ugn.

Koka potatisen under tiden.

Servera med en sallad.

Smaklig måltid!

Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest