Trevlig konstutställning på Kallerholms gård i Svedala

Söndagen den 23 april var sista dagen för denna trevliga konstutställning.

Här kan du läsa mer om gården. Bilderna du ser här, har jag ”lånat” från utställningssidan.

Lena Henrikssons ljuvliga solrosorDet fanns många duktiga utställare. En av de som imponerade mest på mig var Marie Gaillard med sina silversmycken. Framförallt de smycken som hon gjorde i filigransarbete. De var utsökta.

 

Lena Henrikssons ljuvliga solrosor tog också andan ur mig och jag bestämde mig på stående fot att gå en glasfusing-kurs hos Lena i maj månad. Drömmen är att kunna göra några riktigt stora, ljuvliga blommor för uterumsväggen. Lena har även andra kurser på gården, såsom kurser i betonggjutning, återbrukshantering och att skapa med tyg.

Bob Matsons otroliga bilder i emaljmåleri var också oförglömliga, liksom Bernt Törners keramiska skulpturer.

Christina Skovmoses annorlunda kläder stack ut.

Maj-Britt Östbergs vävda alster var perfektionismen specificerad. Andreas Björklunds ”avokater” imponerade på mig. Tänk att snida ut dessa små skulpturer ur en avokadokärna. Och jag som själv målat äpplen sedan 1980-talet, och brinner för denna typ av måleri, gillade även Pernilla Bengtssons äpplen.

Kallerholms utställare 2

Ovanstående är endast några av de otroliga skapelser som jag fick uppleva. Det fanns massor med duktiga konstnärer och kreatörer på denna utställning.

Stort tack för att jag fick uppleva det här!
Monica Ivesköld

Tagged with →  
Share →
0 comments