Tro av Gunborg Sahlin

Bokrecension

Tro av Gunborg SahlinJag fick förfrågan av Gunborg Sahlin om jag ville recensera boken Tro, utgiven på det egna förlaget ”Drömmars förlag”. Det var en härlig upplevelse. Tack för den! Gunborg Sahlin har ett härligt språk och det var svårt att lägga boken ifrån mig. Jag led med lilla Rakel som var helt oönskad av både mor och far, stunderna på barnhemmet och hennes förtvivlan och ensamhet. Hon kravlar upp ur de djupaste hålen och får en bundsförvant i en nära släkting.

Hela boken var en härlig läsupplevelse även om jag blev besviken på slutet som jag tyckte var aningen krystat. Kanske öppnar slutet upp för en bok nr 2 om Rakel. Jag kommer definitivt att läsa den.

Baksidestexten är lite förvirrande, tycker jag, eftersom boken inte handlar så mycket om Linnea Jansson. Hon är endast en svävande bakgrundsfigur. Linnea hade gärna kunnat få ta mer plats i historien. Jag vill veta mer om henne, nämligen.

4 pennorMina varma rekommendationer således för boken och jag ger den 4 av 5 pennor.

Så här står det på nätbokhandeln om boken:

”Trettonåriga Linnea Jansson drunknar i brunnen utanför sina föräldrars hus. Om det är självförvållat eller en olyckshändelse vet ingen, men det ryktas att flickan inte fått frid utan fortsätter gå kvar här i livet. Det är bara spekulationer förstås, för den enda som verkligen kan se och höra henne är lilla Rakel, fem år. Rakel bor hos sin mamma som inte kan förlika sig med att livet bara erbjuder henne en röd liten stuga på landet och inte ett lyxliv i Hollywood. Hennes pappa arbetar heltid på Rockwool i Skövde och är sällan hemma. Då mamman överger familjen anser barnavårdsnämnden att Rakel måste omhändertas. Hon placeras på barnhem och därefter hos en fosterförälder. Trots att Rakel har en svår uppväxt slutar hon aldrig att tro på sig själv. Så med den inre styrkan och i sällskap med Linnea Jansson från brunnen, sätter hon slutgiltigt ner foten och visar när en självständig kvinnas gräns är nådd.”

Vid pennan
Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest