Currently viewing the category: "Utbildning"

Glasfusing – vilken rolig utmaning

Smycken 115-16 maj unnade jag mig en spännande utmaning. Jag gick en kurs i glasfusing. Har du aldrig provat på, rekommenderar jag den varmt. Det var så roligt och lärorikt. Här ser du vad jag och maken skapade under två kvällar på Kallerholms gård i Svedala.

Här kan du läsa mer om glasfusing på Kallerholm:

http://www.kallerholm.se/OmG.html

Det var spännande att lära sig skära till glaset och se hur det förändrades vid bränning i ugnen.

Smycken 0

Utmaningen låg således i att välja glas, skära till och designa smycket. Glaset smälte ihop och blev inte alls så som jag från början hade tänkt. Vissa glas ändrade färg, andra form. Här ser du embryot till mina blivande halsband.

Även om de förändrades i bränningen, är jag mycket nöjd med resultatet. Det här var extremt roligt. Nu har jag bokat in mig på nästa kurs också. Måste få göra lite större alster och se vad det kan leda till.

Det var verkligen avkopplande och intressant. Gemenskapen och hjälpsamheten var stor. Vi blev bjudna på ett härligt smörgåsbord inkluderat i kursen. Bara det är värt att testa, kan jag berätta.

Första kvällen skapade vi, andra kvällen monterade vi.

Själv är jag inte road av den ”pilliga” delen att montera, men det fanns många som var behjälpliga.

Här kan du se slutresultatet av några av de smycken som vi gjorde:

Smycken 2

Jag kan varmt rekommendera denna kurs.

Monica Ivesköld

 

 

Vikten av nyhetsbrev – Vad kan du förvänta dig av ett nyhetsbrev?

Detta är ett inlägg om Nyhetsbrev. Hur många nyhetsbrev får du i veckan? Jag får massor. Ibland kan det bli ett hundratal. Givetvis vill jag inte ha alla dessa, men de förökar sig som löss, ofta med totalt ointressant innehåll eller endast bara säljande. Vissa har jag avbokat säkert 25 gånger, ändå fortsätter de att komma.

NyhetsbrevJag vill gärna ha nyhetsbrev som är värda något, inom de områden som jag själv har valt. Du tycker säkert detsamma. De ska vara som en attraktiv gåva.

Själv skriver jag 1, max 2, nyhetsbrev per månad till ett par tusen kunder och alltid, alltid ger jag något till dessa värdefulla personer, något som ger dem kredit för att de tar sig tid att läsa mitt brev. Under åren har jag gett bort allt möjligt. Det har varit kurser, böcker, mallar, mängder med tips som förenklar, automatiserar eller effektiviserar deras tillvaro.

Vikten av ett nyhetsbrev handlar om att erbjuda ett värde till läsaren. Så om du också skriver nyhetsbrev, tänk på att prata minimalt om dig själv. Berätta underhållande om saker som hjälper läsaren till en bättre vardag. Ge bort berättelser. Utbilda läsaren gratis. Sälj inte! Ge goda exempel och tips.

Här får du tre värdefulla tips av mig avseende dina inkommande nyhetsbrev:

 1. Skapa en regel i ditt mailsystem som gör att alla nyhetsbrev automatiskt går ner i en egen mapp.
 2. Planera in tid för att vittja nyhetsbrevsmappen EN gång per vecka.
 3. Gå igenom dina brev och avboka de som inte ger dig något mervärde.

Testa det som ger dig värde och dela sedan detta vidare till andra som har liknande behov.

Exempelvis kan du dela detta blogginlägg vidare så att andra också får tipset som gör att nyhetsbreven inte stör vardagen.

Lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Social selling och Storytelling = Storyselling?

Social sellingSocial selling innebär att du säljer via sociala medier. Om du är osäker på hur du ska göra detta, rekommenderar jag vår digitala kurs ”Nå ut i sociala medier”. Du lär dig inte bara hantera sociala medier, utan får massor med effektivitetstips hur du gör korsbefruktningar mellan dina sociala medier för att verkligen nå ut, för att sätta ditt varumärke på kartan, för att utöka ditt kontaktnät mm.

BloggaStorytellning innebär att du skriver bloggar och berättar om din kunskap. Storytelling handlar om att berätta en historia. Idag är ut detta även i samband med konflikthantering och i ledarskapsutbildningarna. Storytelling är en viktig del – inte bara för dina kunder – utan även för dig själv. Det är när du realiserar din story genom att berätta om den som du får ”fast mark under fötterna” och verkligen ökar din självkänsla, din självmedvetenhet och din självinsikt. Detta i sin tur gör att det blir enklare att sälja eftersom du då inser att sälja är att hjälpa.

Slår du ihop social selling och storytelling får du storyselling, dvs en långsam, lönsam process som handlar om att skapa personlig kontakt via nätet. Här gäller det att synas ofta och mycket. Att verkligen gå in för att utöka ditt kontaktnät är ett enormt arbete. Börja med att fundera över hur många kontakter du har i resp sociala media. Sedan måste du aktivt börja synas. Det gör du genom att gilla och dela andras inlägg, varje dag, gärna flera gånger om dagen. Du måste vara rejält generös och ge bort massor – attraktiva saker som dina kontakter gillar.

Använd sociala medierNär du har närmare 3000 kontakter i LinkedIn, 2000 i Facebook osv, har du breddat ditt kontaktnät. Nu gäller det att verkligen få med dig så många som möjligt av dessa i dina inlägg. Ett inlägg per arbetsdag i respektive media rekommenderas, lite mer sällan i Google+, Pinterest och på YouTube. Det ska vara relevanta inlägg. Du kan inte skriva på samma sätt i alla medierna eftersom de har olika inriktning.

Börja med att designa din websida, gör den lättläst. Vet du inte hur, rekommenderar vi vår digitala kurs ”Skapa din websida på 2 timmar”. Skapa strukturerade blogginlägg som återkommer med exakt lika frekvens. Själv bloggar jag exempelvis 3 gånger per vecka. Varje måndag har jag en bokrecension, onsdagar och fredagar har jag antingen tips som gynnar mina kunder, deltagare och kontakter, eller så har jag spännande inlägg som motiverar och inspirerar.

Analysera noga dina sociala medier och din websida. Själv har jag exempelvis minst 100 personer som ser mina inlägg på LI varje dag, enligt mätning under de senaste 3 veckorna. När du vet hur många, kan du tänja dina mål. Att mäta är således viktigt.

Var hjälpsam, engagera dig i andra och framförallt GE bort attraktiva saker. Jag har under de senaste åren gett bort allt från gratis digitala kurser till böcker och dokument/mallar som underlättar och tipsar.

Registrerat varumärkeStorytelling möjliggör för dig och ditt eventuella företag att skapa en helhetsbild av ditt koncept, gestalta ditt varumärke och skapa en upplevelse för dina kunder/följare. Med hjälp av storytelling skapar du således ditt varumärke. Du överför kunskap. Berättelser har kraft och skapar broar mellan människor.

Det är mycket viktigt att du väver in en berättelse i vad du gör. Förklara, förtydliga, informera, stimulera, motivera, engagera, och du får fler kontakter. Du blir en viktig person att lyssna till, någon att kontakta vid behov.

När du berättar om dig själv, kostar det inget mer än den tid du lägger på att skriva. Det är din grundläggande marknadsföring, för att dina kontakter ska förstå vad du egentligen kan hjälpa dem med.

Tänk på att vara personlig i dina inlägg men aldrig privat.

Social Selling och Storytellling är således Storyselling!

Lycka till!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Frågan är VARFÖR?

VarförVarför är det så att vissa människor lyckas, medan andra kämpar? Varför kan två personer med samma gåvor och lika stora möjligheter uppleva olika? Och varför är inte din önskan tillräcklig för att få dig dit du vill?

Förmodligen har det ingenting att göra med tur eller öde. Jag är säker på att vad du tror har en enorm effekt på vad du upplever. Att bara tänka på framgång är inte tillräckligt för att skapa din verklighet baserad på framgång. Det finns annat som spelar in här … En saknad ingrediens som avhåller dig från att uppnå dina djupaste önskningar …

Så här är det: Du är helt enkelt inte i linje med ditt verkliga syfte.

Låt mig vara tydlig … Om du inte är sann mot dig själv, kommer du inte att se de resultat du vill. Detta leder dig till nästa självklara fråga …

Hur kan du vara sann mot dig själv när ”ditt liv” är i vägen?

VägenHur till exempel, kan du skapa en lustfylld karriär när du saknar pengar för utbildning som du behöver eller för den erfarenhet som krävs? Och hur ska du tjäna de pengar du behöver för utveckling när du inte kan öka din karriär? Detta ”Moment 22″ är vanligt att jag får höra. Det blir en slags icke-vinna-situation.

Låt mig betona detta tydligt: Att vara sann mot dig själv innebär inte bara att uppleva slutresultatet …. Det innebär att du ska följande din väg, anpassa dina energier och dra till dig allt som livet har att erbjuda … Och det är faktiskt mycket enklare än du kanske tror!

Regler för din framgång – bron till succé

Jag har arbetat som effektivitets- och automatiseringskonsult under en mycket lång tid … och under den tiden har jag lärt mig att det finns tre typer av människor:

 • de som tror på kraften att skapa sin lycka,
 • de som inte gör det och
 • de som kräver ” bevis.

Regler för framgång - bron till framgång

De som faller inom den tredje kategorin vill verkligen tro. Om de inte gjorde det, skulle de inte ge livet en chans. Men samhället har lärt dem att detta inte är vetenskap. De har lärt sig att inte lita på sig själva och sin inre kraft. Att nyckeln till framgång ligger i något annat än tålamod och hårt arbete. Trots detta, vet de att det finns något mer. Ännu viktigare är att om de kan hitta sin lycka kan de slutligen eliminera frustrationen och skapa det liv de verkligen vill leva!

I den digitala kursen Resan – Skapa din framtid och framgång, får du verktygen som hjälper dig veta VAD du ska göra, NÄR du ska göra det och HUR du ska finna din lycka och därmed din framgång. Lycka leder alltid till framgång. Framgång leder sällan till lycka. Så det gäller att göra detta på ett stimulerande sätt.

Tänk på att i varenda religion, vartenda samhälle, och i varje enskild kultur som någonsin existerat, finns det framgångsrika personer. De behöver inte alltid vara lyckliga. Därför är det viktigt att inse att framgång kommer från lycka – och aldrig omvänt.

Jag talar av erfarenhet, jag reumatikern som delvis botade mig själv, efter att ha gått på cellgifter i 3 år. Nu är jag sedan 2009 helt medicinfri. Det är – för mig – lycka. Jag har skapat min framgång, uppnått de saker och insikter som jag strävat efter, trots motgångar.

Det gäller att hitta nyckeln till de svar du söker

Nyckel till lyckaVad finns i din horisont? Just nu är du mitt i ett kraftfullt energiskifte. En del säger att världen faller sönder och att mänskligheten har förlorat sin väg, men sanningen är att detta kaos är växtvärk i vår sanna evolution.

Så, för dig som verkligen vill finna din lycka, finns denna digitala kurs som hjälper och stöttar dig. Du kan även beställa coachning av mig. Jag kan med hypnos gå djupare än många andra, för att därmed stötta dig och ditt undermedvetna så att du får världen att snurra i din riktning och till din fördel. Häng med på ”resan” och tillåt dig uppleva lycka som leder till framgång. Lita på mig! Skapa din verklighet så som du vill att den ska vara och placera dig själv i den.

Föreställ dig till exempel, att du faktiskt vet vad som kommer din väg. Tänk dig att du har förmågan att minimera (och även undvika) alla hinder som begränsar dig. Lär dig dra nytta av alla möjligheter som korsar din väg. Sluta oroa dig för morgondagen eftersom du har alldeles för roligt idag. Nöj dig inte med vad livet kastar i din väg, utan skapa den verklighet du vill ha.

När mina klienter kommer till mig, finns det ofta en sak som de verkligen vill veta: Hur ser framtiden ut? Det kan gälla frågor kring livet, effektiviteten och arbetet, att lyckas med något, förbättra relationerna, eliminera stressen osv. Tid och pengar är ofta grunden till önskad förbättring. Och vet du, de har faktiskt samma grundförutsättningar. Om du hanterar din tid så som du hanterar dina pengar (ifall du har sparat några), kommer du att bli Tidsmiljonär utan att vara pensionär. Om du skapar kontroll, kan du öka både pengar och tid, trots att tid är det enda demokratiska som vi har. 24 timmar per dygn, varken mer eller mindre.

Många frågar: Hur kan jag få vad jag vill?

Och jag berätta för dem (precis som jag skriver här) att det viktigaste är att skapa förutsättningar för att uppnå lyckan. Det betyder att du först måste eliminera dina rädslor som hindrar dig. Vi styrs av tre rädslor i livet; Rädslan att inte vara älskad och omtyckt, att inte få tillhöra gruppen och att inte ha kontroll eller vara kompetent. Detta är vetenskapligt bevisat.

Enkelt uttryckt; Om du går genom livet och motarbetar dina energier som leder dig till att uppnå det som din rädsla hindrar, kommer du att fortsätta uppleva dessa hinder resten av livet. Lär dig arbeta med dina rädslor, eliminera hindren, skapa en harmonisk konsert inombords, så börjar fantastiska saker hända!

I själva verket är det en grundläggande tvåstegsprocess

2-stegsprocess

Steg 1:
Räkna ut VAD du vill uppleva, och

Steg 2:
Bestäm hur du bäst får yttre makter att arbeta för dig.

Första delen går ofta lätt. Problemet kommer när du kommer till steg 2.

Jag menar, du måste vidta vissa åtgärder och veta vilka åtgärder som är mest fördelaktiga. Det är här de flesta av mina kunder fastnar. De har ingen aning om hur de ska göra.

Så, låt oss ändra på det. Låt mig hjälpa dig en ”karta” som är lätt att läsa och följa. En karta som talar om hur du uppnår dina drömmar med bästa möjliga resultat. Låt mig hjälpa dig skapa en plan som får dig att uppnå alla dina önskningar, som visar hur du öppnar för möjligheter, hur du övervinner (eller undviker) irriterande hinder som håller dig tillbaka.

Anmäl dig här till kursen som förändrar ditt liv!

Just nu får du ”månen – tur och retur” för endast 1.095 kronor inkl moms. Fullständigt otroligt! Häng med!
Kostnad för privat coachning och hypnos tillkommer, ifall du önskar detta.

Varmt välkommen
Monica Ivesköld
Milord Inspiration

Blir Att-göra-listorna längre och längre?

Att-göra-listanJu mer du jobbar, desto mer får du att göra ….

Känns det igen?

Äter jobbet upp din fritid? Hoppar du över träningen? Tänker ”Jag gör det i morgon i stället”?

Själv har jag ett tag befunnit mig där, trots att jag jobbat med effektivitet i 30 år. Även solen har fläckar, kan jag berätta.

När jag i början av året gick ut och berättade att jag tänkte trappa ner min verksamhet, brakade det loss ordentligt. I början tänkte jag ”Det tunnar snart ut – blir bättre”. Har du också tänkt så någon gång?

Låt stressen börjaSanningen är den omvända. Det tunnar INTE ut. Det blir INTE bättre. Du och jag har kraften att säga stopp, att förändra, men vi måste vilja det.

Om vi inte gör något skapar vi en falsk känsla av att vi är duktiga – med risk för hälsan och glädjen.

Hur ska vi kunna njuta om vi bränner ut oss? Vad ska du göra om stressen slår klorna i dig?

Stressen äter upp migDet är lätt att låta hälsan och glädjen rinna ner i våra massiva Att-göra-listor. Ju mer du värnar om din hälsa och lycka, desto mer energi, kreativitet och spänning tillför du ditt liv. Topp-strategin handlar om att ta hand om dig, din hälsa, din lycka, din kreativitet.

Vad jag kan göra för att hjälpa dig, är att träna tillsammans med dig. Själv drar jag nu igång en mer massiv träningsperiod med Chi Neng Qigong, stavgång, golf och annat. Jag startar omgående. Visserligen tränar jag redan varje dag. Annars hade jag inte kunnat fungera på grund av min reumatism. Men nu ska det bli än mer.

Vill du också hänga med?

Jag har två olika digitala kurser att erbjuda dig. Just nu till förmånliga extrapriser – rena vårklippet!

 • 10 härliga veckors träning inspelade som filmer, instruktioner mm i en digital kurs som heter ”Mentala vitaminer”. Du får lära dig massor, inte bara Qigong utan mängder med mental träning och du får prova på andra spännande metoder såsom knackning, mindfulness, hypnos, avslappningsträning osv.
  Anmäl dig här till Mentala vitaminer!
 • Nålsögat – 8 veckors mental träning, djupare än mindfulness, för att eliminera stressen och även öka kommunikationen med din omgivning (både på jobb och privat). Anmäl dig här till Nålsögat!

Häng med! Du kommer att känna dig hälsosammare, lyckligare och mer produktiv genom att genomföra enkla tips och strategier i din dagliga rutin. Jag vill verkligen att du ska känna dig mer energisk, hälsosam, glad och lära dig strategier och få tillgång till verktygen för att må bättre.

Du startar när du vill. Jag vill starta NU och gör det därför omgående – redan idag.

Kickstarthälsningar

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Karaktärerna för dig som skriver

KaraktärsanalyserNär du skriver, behöver du jobba med karaktärerna, lära känna dem. Ju mer du känner dem, desto säkrare blir du på hur de agerar och reagerar.

Själv analyserar jag alltid mina karaktärer. Jag skapar ett dokument om var och en, där jag tydligt beskriver hur denna person är. För att göra detta använder jag diverse analysverktyg, något som jag berättade om i min lilla minikurs ”Planera ditt skrivande” som du kan hitta här på min sida (klicka på länken för att komma dit).

Att ha trovärdiga karaktärer i dina romaner eller noveller, är viktigt. Läsaren ska sakna dem när boken är slut. Ofta blir karaktärerna levande genom att de visar känslor. För att göra dessa synliga, behöver du veta hur de skulle göra i en viss situation, åtminstone baserat på sina styrkor, svagheter, konfliktmönster, beteenden, egenskaper och självinsikter.

Jag använder ibland dyra analysverktyg eftersom jag är utbildad i flertalet av dem sedan 30 år tillbaka, men det går också bra att använda gratislänkar på internet. Du kan söka på verktyget och hitta länkar, exempelvis:

 • Big Five
  Här kan du analysera och få fram en del av personens styrkor och svagheter. Klicka på länken och testa själv.
  Big Five är grunden för SDI. SDI däremot är en gigantisk analys där du får fram konfliktmönster och hur personen beter sig tillsammans med andra. SDI kostar mycket pengar att köpa in, men denna lilla test är gratis.
  Här ser du exempelvis hur jag är som person; väldigt öppen, samvetsgrann, extrovert, lätt att ha att göra med, och väldigt lugn och avkopplad (för det mesta).
  Testa genom att göra en analys på dig själv.
  När du gjort den kan du fundera över hur din karaktär skulle ha reagerat och utifrån det svara på frågorna. Då får du svart på vitt hur karaktären är, beroende på vilken analys du väljer.
  Big Five
 • Disc
  Liknande svar får jag vid en gratis test av Disc:
  Disc

  • Vänlig
  • Varm
  • Resultatorienterad, och
  • Pigg och experimentfylld

Detta är endast några exempel. Du anar inte hur många fler som kan göras. Vill du lära dig mer, häng med på vår digitala kurs i ”Planera ditt skrivande” som släpps inom kort. Just nu ca halva priset när du anmäler dig till pilotkursen. Klicka på länken och boka dig. Du bestämmer själv när du vill starta.

Varma hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

Inspirationswebinarium: Planera ditt skrivande

Planera ditt skrivande introbildTorsdagen den 11 maj höll jag ett webinar i ämnet ”Planera ditt skrivande”. Du kan se inspelningen här!

Nästan 40 personer hade anmält sig, vilket gjorde att jag samtidigt behövde testa ett nytt webinarprogram.

Jag har testat det mesta som finns på marknaden och kan med ett leende påstå att jag är enormt kräsen. Mina val för webinarier har alltid baserat sig på följande kriterier:

 • Säkert (så att det även passar för banker etc med hög sekretess)
 • Deltagaren ska INTE behöva lägga ner något på sin egen dator
 • Det ska enkelt gå att lägga in professionella presentationer – En bild säger mer än ord!
 • Deltagarna ska kunna kommunicera med mig både via chatt och live (kamera och ljud)
 • Det ska gå att banda inspelningen och enkelt lägga ut den

Själv har jag sedan 2013 använt mig av programmet WizIQ. I höstas valde de att höja licenskostnaden, dvs egentligen höjde de den med 400%. För motsvarande pris vad det tidigare hade kostat för 2 år, skulle det nu kosta dubbelt upp för endast 1 år. Detta blev incitamentet för mig att trappa ner. Jag förhandlade fram ett pris där jag fortfarande har licens men en begränsad sådan.

Zoom-prgDärför kunde jag inte använda min vanliga licens när vi nu körde detta webinar. Jag bestämde mig för att testa programmet Zoom. Det funkade superbra! Alla mina kriterier tillgodosågs utom att programmet tyvärr lägger ner filer på deltagarens dator. Dock är säkerheten hög. Jag blev mycket förtjust och kommer att testa detta ytterligare.

Inspelningen fick vi också. Den finns (med alla mina förvirrade inslag) i länken ovan. Dessutom kom den i Mp4-format vilket innebär att jag själv kan klippa den (vid senare tillfälle). Underbart!

Att planera är en av grunderna för framgång. Med planering kan du skapa resultat. Det jag visar är även HUR du kan planera, vilket gäller för allt – inte bara skrivandet.

Gör det lätt för dig! Ha allt samlat på ETT ställe, dvs HELA din planering och allt som tillhör. Du har det i din digitala kalender med hjälp av länkar.

Vill du veta HUR du gör? Häng med på vår kurs!

Välkommen!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Tips på hur du skapar en karaktär

SkrivaMånga med mig skriver. Du är kanske en av dem?

Själv har jag gått massor med utbildningar under de senaste 2 åren, för att förkovra mitt skönlitterära skrivande. Jag känner verkligen att jag börjar bli riktigt duktig på detta. Allt om facklitteratur kan jag redan, eftersom jag (sedan 80-talet) har skrivit mer än 60 facklitterära böcker som är registrerade hos Läromedelsförfattarnas.

Vet du exempelvis att jag även utbildade i maskinskrivning, för många år sedan? Det fanns då ett suveränt verktyg (en programvara) som analyserade hur vi skrev. Den använde jag ute på företag och lärde de anställda skriva snabbt och felfritt – utan att titta på tangenterna. Dessutom mätte den hastigheten på vårt skrivande.

Minikursen ”Planera ditt skrivande”

Jag har fått en förfrågan från en sluten Facebook-grupp om att hålla en liten minikurs i hur vi bör planera vårt skrivande. Planering är en av mina specialiteter sedan 30 år som effektivitets- och automatiseringskonsult. Mer om detta, längre fram.

Böcker om att skriva

Boken Skriv om och om igenDet finns många spännande böcker i ämnet ”skriva”. Jag har läst massor, skrivit recensioner om en del av dem och fortsätter läsa. Idag har jag lånat 6 nya böcker på biblioteket. Så snart de är lästa, lovar jag att recensera dem, så att du får tips om vilka du kan använda.

I boken Skriv om och om igen av Katarina Kuick och Ylva Karlsson, finns en härlig inledning om hur du kan påbörja en karaktär med hjälp av en tärning. (Recension kommer när jag har läst hela boken.)

TärningBörja med att slå tärningen 2 gånger. Notera siffrorna som kommer upp. Slår du en 4a + en 5a, kan karaktären antingen vara 45 år eller så kan du lägga ihop siffrorna och då får du ett barn på 9 år.
OBS! Det sista är mitt eget tillägg.

 • Nästa gång tar du reda på var personen bor. Börja med att skriva ner lite alternativ, ex vis:
  1. På en ö
  2. I en storstad
  3. I skogen
  4. På en bondgård
  5. I ett höghus
  6. I en förtrollad trädgård
 • Fundera över vad din karaktär har med sig, ex vis:
  1. Baddräkt
  2. Förstoringsglas
  3. En trasig mobiltelefon
  4. Blommor
  5. Sax
  6. En karta
 • Slutligen vilken hemlighet bär din karaktär på?
  1. Har inte varit ute på 7 år
  2. Dödade en gång en katt
  3. Önskar bli soldat
  4. Andra namnet är Hubert
  5. Är kär i sin tandläkare
  6. Har aldrig skrivit ett brev

En rolig liten övning. Kanske blir du – som jag – intresserad av vilka fler övningar det finns i denna bok?

BrevHåll ögonen öppna! Eller prenumerera på mina tips genom att fylla i rutan här intill med din mailadress, så får du fler spännande tips både kring skrivandet men också kring effektivitet. Du får en personlig inbjudan till min minikurs i planering. Den är helt gratis.

Lycka till med skrivandet!

Monica Ivesköld

Varför en bild säger mer än 1000 ord

Egentligen behöver jag inte skriva så mycket i detta blogginlägg. Jag kan låta bilderna tala för sig själv.

Text kontra bild med SmartArt i PPT

I ovanstående bilder har jag konverterat några rader i en PowerPoint-presentation till SmartArt. Jag tror att du genast ser fördelarna med detta. Bilden säger mer än texten, eller hur?

Det är den här typen av tips som jag lär ut i min digitala PowerPoint-kurs. Och givetvis även tipsen på hur du når åhörarna, skapar dynamik i din presentation och gör ett proffsigt intryck.

Mina bokprojektDu kan göra mycket med lite tid och stor kunskap, för att öka förståelsen. Här har du ett annat exempel där jag illustrerar de bokprojekt som pågår just nu.

Som du ser blir det om möjligt ännu tydligare med bilder i bilden. Det är enkelt att utföra i PowerPoint och ger en dignitet åt presentationen.

Tänk så mycket du kan säga med bilder. Du kan presentera din inriktning, dina mål, dina värderingar, dina produkter, din organisation och mycket mer. Enkelt, lätt och smidigt.

Med små knappar kan du leda din presentation till websidor, dokument och annat intressant som ökar trovärdigheten när du förmedlar något.

Här ser du exempelvis våra digitala utbildningar i Office-paketet:

Office -Digitala utbildningar

Och nedan ser du Milord Inspirations och Resultat Direkts digitala inriktningar. Vi har totalt 25 olika digitala kurser i de tre olika områdena nedan:

Milords digitala inriktningar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så vad väntar du på? Vill du också lära dig att enkelt och på några få minuter skapa dessa möjligheter i din presentation?

Du kan börja med att anmäla dig till vårt nyhetsbrev, så får du ca 1 gång per månad rejäla effektivitetstips som underlättar i din vardag. Anmäl dig genom att skriva in ditt namn och din mailadress här vid sidan om i den så kallade Optin-rutan. Jag lovar dig många härliga gratisupplevelser.

Presentationstekniska hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Bli en formel 1-förare i Excel

Excel-boken
Idag slår jag ett slag för den omfattande kurspärmen ”Bli en formel 1-förare i Excel”. Det blir därmed ingen bokblogg idag.

Många av de deltagare som går eller har gått kursen med samma namn, vill köpa den här. Den är guld värd för alla som vill kunna gå tillbaka och minnas hur de kan effektivisera sin Excel-hantering.

Tillhör du dem som arbetar i Excel och kanske vill ha alla smarta tips för att jobba enklare? Eller tillhör du de som aldrig testat att arbeta i Excel? För min egen del, som småföretagare, är Excel ett absolut måste. Det går inte att ha koll på verksamhete utan Excel.

Här kan du läsa mer om boken / pärmen och även se innehållsförteckningen. Den innehåller ALLT som finns i kursen som dessutom i sig innehåller både grunder, fortsättning, påbyggnad OCH effektivitetsfrämjande tips (vilket du inte får på andra Excel-kurser).  För att ta reda på innehållet, kan du titta här.

Excel produktblad bildVill du beställa boken / pärmen, gör detta här (eller direkt via mig).

Vill du gå kursen, boka dig och läs mer här!

Vill du se vad kursen innehåller, har du ett produktblad här, som du kan plocka ner genom att klicka på följande länk:
1 DU – Nycklar till vardagen – Effektiv Excel-hantering – rev 2017

Varma hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

 

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed