Currently viewing the category: "Utbildning"

17 tips för ditt skrivande: Förbättra skrivande och redigering

Här är några bra tips för dig som skriver. Tips som jag själv alltid använder mig av. Kika och inspireras!

 1. Skriv om sådant som du gillar och sådant som irriterar dig
  Själv har jag skrivit några romaner baserade på sanna historier. Exempelvis kommande romanen ELVIRA där den nu 100-åriga kvinnan som har huvudkaraktären berättat för mig om sitt liv under ett år.
  I min debutroman PORTEN TILL FRIHETEN skriver jag om Henriettas liv. Även den baserad på en sann historia.
  Nästa roman med arbetsnamnet FÖRLÖST är också baserad på en sann historia.
  Varje roman är självständig och du behöver inte läsa dem i en viss ordning, även om du – ifall du gör så – kommer att lära känna Henrietta som finns med i romanerna, antingen som huvudkaraktär eller biroll.
  Har även skrivit manus till romanerna SKAM OCH SKULD, MAMMA LÅT MIG LEVA, NILS KALV som alla tre är fiktiva. Sedan kommer fler romaner, några sanna, andra fiktiva.
 2. Värm upp ditt skrivande
  Starta dagen med att värma upp. Försök skriva lite varje dag. Kontinuiteten är viktig. Jag skriver ofta ett blogginlägg (som detta) eller inlägg i sociala medier för att komma i gång med mitt skrivande under dagen. Skriver varje dag. Ibland bara tio minuter, ibland i timmar.
 3. Gör noggrann research
  För samtliga mina romaner har jag lagt ner ungefär ett år på research – innan jag börjar skriva. Det är oerhört viktigt att du tar reda på fakta kring det du skriver om.
 4. Använd mobilen när du får en idé
  Ofta får jag mina idéer av något som jag drömt. Då gäller det att snabbt få ner det så att jag inte glömmer bort. Jag använder oftast mobilen, skriver i min elektroniska kalender eller talar in ett meddelande och skickar till mig som e-post.
 5. Skapa ett levande synopsis
  Ofta börjar jag med ett enkelt synopsis, typ tre rader; början, mitten och slutet. Sedan utvecklas allt eftersom jag skriver. Ett synopsis är ett levande dokument och du kan ändra, radera, göra tillägg – efterhand som du skriver. Tänk på att ditt skrivprojekt är som vilket annat projekt som helst. Planen är en sak, verkligheten en annan.
 6. Slå ihop eller sära på idéerna
  Det är viktigt att koppla samman ibland och tvärtom stundtals. Framför allt är det viktigt att du tidsbegränsar ditt manus. Allt får inte plats i en roman.
  När jag får en idé brukar jag skriva upp den i min elektroniska kalender. Då kan jag använda den eller flera nästa gång jag skriver manus.
  Men om du skriver exempelvis 28-30 scener kan du slå ihop dem till en novell eller roman. Kanske är du sugen på att lära dig detta?

  Ev sista onlinekursen – ”Skapa en story i 28-30 steg”
  För dig som är intresserad kommer jag förmodligen att skapa en sista onlinekurs – inspirationskurs – med detta tema. Den kommer att köras under en månad nu i sommar och kostar endast 300 kronor inkl moms. Hör av dig ifall du är sugen.

 7. Ful-skriv och lagra ditt manus
  Skriv när du skriver och redigera när ditt manus har legat till sig. Låt det lagras. Som en god ost eller ett gott vin. Jag brukar skriva mina manus i november månad tillsammans med Nanowrimo (National Novel Writing Month). Då skriver jag och använder min kreativa hjärna fullt ut. Bryr mig varken om grammatik eller andra fel.
  Sedan får mitt manus vila. Ibland upp till ett helt år eller längre. Då tar jag tag i redigeringsrundorna (oftast 17-40 stycken).
 8. Använd automatisk uppläsning vid redigering
  I många program finns automatisk uppläsning, exempelvis i Word. Genom att klicka på den knappen får du en uppfattning om var i texten läsaren kommer att fastna.
  Du kan även läsa din text högt, då kanske du märker om du tragglar någonstans.
 9. Första scenen ska kroka läsaren – anslaget
  Tänk på att första scenen ska vara så spännande att du krokar läsaren. Anslaget ska leder läsaren in i berättelsen. Skriver du om ett mord, är det lämpligt att du lägger detta redan i första scenen. Sedan kan du gå bakåt och ge läsaren upprinnelsen. Oavsett genre, är det viktigt att första scenen sätter din roman på kartan, får läsaren att fångas och därmed ha svårt att lägga ifrån sig romanen.
 10. Fokusera på både karaktärer och intriger
  Det är viktigt att du vet exakt hur dina karaktärer agerar i olika situationer. Om du inte har testat dem, vet du inte hur deras personlighet uttrycker sig. Själv har jag skapat en onlinekurs som heter ”Utveckla dig själv och dina karaktärer”. Den har 33 olika tester och jag gör dem alltid på protagonist och antagonist. Dessutom går jag på djupet kring konflikter i onlinekursen ”Skriva spänning” som är en helt unik kurs för dig som vill lyfta ditt skrivande till en ny nivå.
  Skapa komplexa relationer mellan dina karaktärer. Men glöm INTE trovärdigheten. Därför måste du veta exakt HUR dina karaktärer reagerar och agerar i olika situationer.

  OBS att jag säljer eller lägger ner min online-verksamhet vid årsskiftet 2022-2023. Om du är sugen på någon kurs, boka den omgående.

  Även intrigerna är viktiga. En scen som saknar intriger, kan du gladeligen stryka.

 11. Dialogen
  Undvik att skriva dialektalt (bortsett från några dialoger där du i så fall anger författarens anmärkning som fotnot). Stryk alla onödigheter, typ ”Hej” och liknande.
 12. Gestalta med hjälp av sinnena
  Använd alla sinnen när du gestaltar. Att gå en filmmanus-kurs är bland det bästa jag gjort. Då blir det ännu tydligare när du ska gestalta. Ett suveränt tips. I min onlinekurs ”Börja skriva framgångsrikt” finns detta med, likväl som i ”Skriva spännings”-kursen.
 13. Stryk transportsträckor och tråkiga scener
  Om du har scener som är ren transport, stryk dem! Samma sak gäller en tråkig scen eller en scen som saknar konflikter och intriger. Stryk!
 14. Välj bort adverb, använd aktiva verb och checka adjektiven
  I program som Scrivener kan du oftast få upp synliga adjektiv, verb och adverb. Det finns även fantastiska gratisverktyg för detta. Något som mina deltagare i inspirationskursen med temat ”Redigering” har fått tips om. Själv använder jag verktyg för att synliggöra framför allt adverb och adjektiv och därmed förbättra gestaltningen.
  Här kan du se hur det ser ut när jag kör delar av denna text i verktyget och ber det markera adverben. Liknande för adjektiv och passiva verb (som bör förbättras).

  Adverb

 15. Undvik klyschor
  Ibland faller vi för dem. Mitt råd är att du ska undvika dem.
 16. Tempot och tempus
  Alla berättelser har ett tempo. Skapa pulshöjningar för läsaren genom att krydda med spänning – oavsett genre.
  Behåll samma tempus i ditt manus genomgående.
  Väljer du då- eller nutid när du skriver?
 17. Överraska
  Ett överraskande slut kräver omsorgsfull planering. Men med lite tricks går det. Det är underbart för läsaren att få uppleva något oväntat.

Lycka till med skrivandet och redigeringen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Halva priset på onlinekursen RESAN

Resan halva prisetRESAN är en onlinekurs som hjälper dig skapa din framtid. Genom kursen får du lära dig hur du sätter mål och skapar resultat. Alla som vill uppnå något, kan gå den.

Eftersom jag lägger ner verksamheten till nyår, slår jag ett slag för den här kursen ifall du är sugen på att lära dig tänka annorlunda och verkligen leva din dröm.

Ordinarie pris för denna onlinekurs som pågår i tolv (12) veckor och där du får ett avsnitt med övningar var fjortonde dag, är 1.369 kronor inkl moms.

Om du vill gå den nu för halva priset, är kostnaden endast 685 kronor.

Passa på! Du kommer att ha enorm nytta av den. Jag lovar!

För att få rabatten, använder du koden BILJETTRESAN.

Anmäl och betal här. Glöm inte koden.

Halva priset på onlinekursen RESAN som hjälper dig leva din dröm

Varmt välkommen till kursen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Omprogrammera dina känslor och tankar

Vet du att du faktiskt kan avprogrammera obehagliga känslor och tankar?

Detta är något som jag jobbar mycket med i min onlinekurs Nålsögat. En kurs där du lär dig stänga tankarna och byta ut dem mot kroppsmotoriken. Vill du veta mer om den onlinekursen, klicka här:

Nålsögat – lär dig stänga tankarna som skapar stress – Monica Iveskölds blogg (monicaiveskold.se)

Eliminera otäcka känslor/tankar

Många otäcka känslor/tankar är inte din framtid. Ta bort dem! Det kan vara rädsla, ovärdighet, osäkerhet, ilska, fördömande, självömkande, skuld, skam, förvirring, aggression, frustration osv. De hänger ihop. När jag blir rädd, blir jag ofta arg – ilsken som ett bi.

Förvirring

Varför lägga tid och ork på sådant som drar ner din energi? Allt handlar om tillstånd. Livet är för kort för att tillåta att du går runt och mår dåligt.

Välj ETT tillstånd! Om du minskar din rädsla, minskar du din argsinthet osv.

De flesta känslor är överlevnadskänslor.

Börja med att skriva ner EN KÄNSLA.

―- Jag väljer RÄDSLA – ―

Fysiska känslor är en grupp av förnimmelser. I det ögonblicket då du namnger förnimmelserna, blir de psykologiska känslor. Men egentligen är DE en kombination av olika fysiska känslor. Varje enskild förnimmelse i din kropp reducerar en fysiologisk förnimmelse. Den psykologiska känslan är en summering av fysiska känslor.

Hur tänker du när du känner så?

Om du lever av en känsla accepterar du tankarna som är lika med känslan.

Om du känner rädsla kommer du att acceptera, tro och överlämna dig till dessa tankar utan att analysera ifall de är sanna eftersom tankarna drivs av känslan. Känslan kommer att förstärka tanken och det automatiska förslaget kommer att slinka förbi ditt medvetna sinne och plantera sig i det autonoma nervsystemet.

Om du ändrar ditt tillstånd skulle du automatiskt föreslå, tro och acceptera dessa tankar som är lika med hur du känner, exempelvis inspirerad och tacksam.

Skriv ner VILKA tankar du har när du känner ex vis RÄDSLA!

― Jag tänker (när jag känner rädsla) på vad som kan hända.
Exempelvis att bilen går sönder. Att någon ska bli sjuk.
Jag tänker att något hemskt händer, något som jag inte kan hantera. ―

VILKA tankar har du?

Du MÅSTE bli medveten om dina omedvetna tankar. Skriv ner 2-3 tankar.

HUR agerar eller beter du dig när du känner så? Vad säger du till dig själv?

När du lever ut en känsla accepterar du bara tankar som matchar just den känslan. Du analyserar dem som om de vore sanna eftersom känslan styr och förstärker dina tankar. De har blivit ett undermedvetet, automatiskt program.

Men vad händer om du börjar observera detta?

Skriv ner hur du beter dig när du känner den känsla som du beskrev ovan. Skriv ner 2-3 beteenden som hänger samman med känslan.

VAD gör du?

― Jag får ont i gallan, mår dåligt och sover oroligt. ―

VAD säger du när du känner så?

Hur talar du till dig själv, när detta händer?

― Jag orkar inte! Jag klarar inte av det! Jag vill inte! Mitt liv är värt mer! ―

Bli medveten om ditt omedvetna jag.

Vad gör du när du mår dåligt? Klagar du? Skyller du på någon annan? Flyr du? Vad gör du och vad säger du?

Skriv ner minst två känslor till som har sitt ursprung i den första känslan

Skriv minst två andra känslor som kommer ur den känslan.

― Rädslan kommer från oro och ilska, frustration och aggression. ―

Nu vänder du på känslan/tanken

Vilka tankar/känslor VILL du ha?

Skriv ner 2-3 tankar som du vill uppmärksamma i framtiden.

VEM vill du vara? En gnällspik med offerkappa eller en kavat person?

Jag vill ha roligt varje dag i mitt liv och har letat med ljus och lykta efter ett sätt att skapa DEN känslan. Med denna övning har jag lyckats.

Så här väljer jag därför att tänka när rädslan slår till i mitt liv.

― Problem är till för att lösas. Jag kan fixa allt – oavsett vad som händer. Jag är stark, modig och framgångsrik. Jag är lugn och metodisk. ―

VAD väljer du att tänka?

Repetition är kunskapens moder

Nyfikenheten dess fader.

Kan du lära din kropp emotionellt att vända på den sanning som inte längre är din sanning?

Träna på detta VARJE dag och du ska se att du får mer positiva känslor och tankar i framtiden.

Lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Mars månads inspirationskurs med temat TEMPUS

Det är inte ovanligt att vi som skriver råkar byta tempus mitt i en scen.

I mars kör jag därför detta tema i inspirationskursen.

Inspiration - tempus

Den här månaden kör vi temat PERSPEKTIV, något som jag tror är den svåraste konsten inom hantverket att skriva. Vill du hänga med så här i efterhand, går det bra. Kontakta mig!

 

Vill du vara med under mars och fördjupa ditt kunnande kring TEMPUS, boka dig här:

https://simplesignup.se/event/189771-milords-skrivar-inspiration-mars-2022-tempus

Kostnaden för hela månaden med 2 timmars webinar och många härliga övningar som du dessutom får respons på, är endast 300 kr inkl moms.

Mars med temat TEMPUS

Vi kommer att fördjupa grammatiken och titta på hur du kan använda olika tempus.

Dessutom får du många andra värdefulla grammatiska tips.

Varmt välkommen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Perspektiv – en stor utmaning för författaren

Det är inte lätt att hitta perspektivet när vi skriver. Men det ska inte vara lätt. Perspektivet är grunden för författarrösten.

Många författare tänker nog inte ens på detta, när de skriver. Som bokrecensent kan jag ibland upptäcka hur de har hoppat mellan perspektiven. Då blir det svårt för läsaren att hänga med.

Själv har jag många gånger förvånats när lektören för mina romaner/noveller, påtalar att jag har skrivit i allvetande perspektiv – vilket inte alls varit min mening, kanske.

PerspektivNu i februari månad har jag en inspirationskurs med temat Perspektiv. Jag hjälper mina deltagare genom att skapa mallar (i mina inspirations- och onlinekurser). Därför har jag tagit fram en mall även för perspektiven.

Redan i en av de första övningarna förstod jag hur klurigt detta var.

3e person allvetandeI en övning har jag bett deltagarna skriva en kort scen i dåtid där karaktären upplever stark sinnesrörelse. Scenen ska skrivas i 3e person allvetande.

Hur många vet hur detta då ska gestaltas? De flesta vet vad 3e person är och också vad allvetande är men kombinationen är kanske inte helt enkel?

Om du är sugen på att hoppa på inspirationskursen kan du klicka på länken här. Föreläsningarna är inspelade och övningarna finns tillgängliga. Kostnaden är endast 300 kr inkl moms.

Klicka här för att beställa kursen:

https://simplesignup.se/event/189815-milords-skrivar-inspirationskurs-februari-2022-perspektiv

Varmt välkommen ifall du vill lära mer!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Gott Nytt År 2022

Gott nytt år

Idag vill jag önska dig ett gott slut och ett riktigt GOTT NYTT 2022.

För min del har det varit ett dyrt år. Många obehagliga överraskningar har skapat ett stort hål i plånbok och på konto. Jag önskar innerligt att det nu är slut på eländet och att 2022 blir ett riktigt fruktbart år.

Själv kommer jag att fortsätta köra utbildningar för högskolorna enligt den plan som vi skapat. Några nya uppdrag tar jag inte eftersom jag verkligen fokuserar på att dra ner verksamheten inför pensionen.

Jag kommer också att köra alla mina 30 onlinekurser som min fina återförsäljare säljer. Vill du se vilka dessa är, kan du klicka på menyn Utbildningar, här ovan.

Slutligen – alla goda ting är ju tre 😉 – kommer jag att fortsätta med mina inspirationskurser för dig som skriver, varje månad med ett nytt tema, till och med april. Sen får vi se.

Gott slut och ett riktigt GOTT NYTT 2022

Monica

Arbeta säkert i sociala medier

Arbeta säkert i sociala medierSom författare och utbildare (som jag är) måste jag synas dagligen i sociala medier. Du vet kanske redan att jag bloggar fem dagar i veckan och arbetar sju dagar i veckan i sociala medier.

Kanske skulle du också vilja göra detta men är rädd att det inte är säkert där ute i media.

Här är fem saker som höjer säkerheten för dig i den uppsjö av sociala medier som finns:

 1. Lösenord
 2. Försiktighet när du blir vän med någon
 3. Öppna aldrig meddelande från någon du inte känner
 4. Besluta vad du vill dela med dig av
 5. Lås mobilen, paddan och datorn när du inte är närvarande

Lösenord

Välj starka lösenord, något som INGEN kan gissa sig till. Skippa familjemedlemmars namn och födelsedatum. Använd minst 12 tecken och blanda versaler och gemener. Använd unika lösenord för varje socialt media OCH skapa tvåstegsverifiering (dvs att om någon försöker ändra ditt lösenord måste du godkänna via mobilen).

Tvåstegsverifiering innebär att mediat skickar en kod till din mobil. Det är den koden som du sedan ska slå in för att ändringen av lösenord ska gälla. Detta gör att det är svårare att komma åt ditt konto.

För att aktivera tvåstegsverifiering på Facebook, exempelvis, loggar du in på ditt konto och går till säkerhet. Där hittar du Two-Factor Authentication. Klicka på det valet. Du kan välja vilken typ av tvåstegsverifiering du vill använda. Jag rekommenderar SMS via mobilen.

Försiktighet när du blir vän med någon

Var extra försiktig när du godkänner en vänförfrågan. Ställ frågor tillbaka exempelvis genom Messenger. Det brukar jag göra om jag är osäker.

Håll också ögonen öppna för hur du blir bemött av din nye FB-vän. Igår exempelvis, hade jag en man som började skicka meddelanden till mig på alla tider av dygnet. Givetvis blockerade jag honom direkt och tog bort honom omgående som vän.

Öppna aldrig meddelande från någon du inte känner

Öppna ALDRIG mail eller meddelande med länkar från någon du inte känner.

Tyvärr är det så att oavsett hur noggranna vi är, händer det att vi blir utnyttjade. Själv svarade jag vid ett tillfälle i våras på en fråga och senare visade det sig att de hade tagit reda på mitt kontokortsnummer (ingen vet hur – inte heller polisen, möjligen skimmade de kortet i en affär) och fakturerade mig ett antal tusenlappar varje månad.

Mitt tips är att skaffa ett kort som förhindrar att de kan skimma.

Besluta vad du vill dela med dig av

Fundera över om du vill vara personlig eller privat i sociala medier. Jag väljer att vara personlig och delar med mig av mycket – men ALDRIG privat. Skriver sällan och aldrig om något som gäller familjen, exempelvis.

Lås mobilen, paddan och datorn när du inte är närvarande

Se till att du har skärmsläckare på mobilen, paddan och datorn så att de går igång så snart du lämnar dem framme. Risken finns annars att någon kan komma åt ditt konto och därmed kapa det.

 

Lycka till med säkerheten!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

Vilka varma ord …

Detta fick jag idag i ett mail från en deltagare – Ida Strömberg – som går Layout-kursen hos mig.

Du är helt fantastiskt pedagogisk och jag lär mig så mycket!
Det är en genuin åsikt så den ville jag dela med mig av, ta åt dig! Det är så otroligt givande för mig som strugglat lite med min webbsida osv att du förklarar på ett sätt som helt plötsligt gör det enkelt, så tack.”

Gissa om jag blev glad.

Applåd

Här kan du läsa fler fina recensioner om mina onlinekurser:

https://www.monicaiveskold.se/kundreferenser/

Den senaste är från onlinekursen ”Börja skriva framgångsRIKT”.

Tack @Natalie Ekström för de fina vitsorden.

 

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

En deltagares roman och allmänna skrivartips

Som kursledare fick jag äran att läsa en roman skriven av deltagaren Lars Micael Adrian – ”Hemligheterna de bär på”.

Lars Micael har gått min stora onlinekurs Skriva spänning som är på 35 veckor.

Det är alltid lika roligt att få möjlighet att läsa romaner/böcker som deltagarna skrivit. Oftast gör jag det i egenskap av redaktör, lektör eller testläsare. Då tar jag betalt för detta. Författaren får en gedigen rapport med allt som behöver ändras, baserat på vilken profession jag blir engagerad för.

Men den här romanen var jag nyfiken på och ville läsa utan att åta mig någon fackkunskap.

Det var en bra roman.

Tips för böcker som stöttar dig

Precis som för de flesta blivande författare fanns det en del förbättringsmöjligheter. Tänk på att noga göra olika redigeringsrundor när du skriver.  I min bok Redigera framgångsRIKT har jag lagt in ett antal rundor som en checklista och samtidigt kan författaren plocka ner mallar för redigeringen, framförallt för djupanalysen som brukar vara den sista redigeringsrundan. Behöver du stöd för redigeringsrundan, kan du välja den.

Redigera framgångsRIKTLänk till boken Redigera framgångsRIKT: https://www.bod.se/bokshop/redigera-framgangsrikt-monica-iveskoeld-9789177855798

Behöver du som författare stöd, kan du välja handboken Börja skriva framgångsRIKT. Här är länken till den:

Börja skriva framgångsRIKT framsidanLänk till fackboken Börja skriva framgångsRIKT: https://www.bod.se/bokshop/boerja-skriva-framgangsrikt-monica-iveskoeld-9789179690380

 

Handbok för textproduktionBehöver du stöd för uppställningar och layout, finns handboken för detta.

Länk till Handbok för textproduktion: https://www.bod.se/bokshop/handbok-foer-textproduktion-layout-design-och-formgivning-monica-iveskoeld-9789176998892

 

Redigeringstips

Några tips som jag ständigt stöter på, får du här.

De flesta behöver jobba med inledningen. Förlagen läser kanske bara de första sidorna och sätter du då inte hela romanen i inledningen, utan en massa bakgrundsinformation, finns risken att de väljer bort din roman.

Perspektivet är en annan sak som behöver åtgärdas. Själv har jag en tendens att missa perspektivpersonen så en runda i mitt redigeringsarbete ägnar jag åt detta. Du kan INTE vara inne i huvudet på mer än en person i varje scen, exempelvis. Väljer du Allvetande perspektiv (typ flugan på väggen) kan du inte ens komma in i någons huvud.

Gestaltningen är viktig. Du behöver givetvis inte gestalta allt men om du faller för refererande text eller berättande, kan läsaren tappa intresset för din roman.

Tempus är nästa viktiga runda. Du måste hålla dig till ett och samma tempus genomgående. Har du valt att tala i nutid (presens) ska detta framgå genom hela romanen. Väljer du dåtid, bör du hålla dig till det.

Dialogerna behöver en egen runda. Hur skriver du dialog? Talstreck eller citationstecken? Är de tillräckligt drivna och leder din berättelse framåt?
Slutligen brukar en del ha med dialoger på annat språk. Detta är inte vad jag rekommenderar. Om en person inte är bevandrad i språket, tappar läsaren alltför mycket information. Då är det bättre att du översätter alla dialoger, även om de är på ett annat språk.

Lyckas du ge din berättelse ett överraskande slut, vilket kan vara värt att lägga tid på, är det ett extra plus.

Lycka till med ditt skrivande och dina kanske sjutton redigeringsrundor!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Spännande lansering för dig som målar

Tips till dig som målar

Intuitivt måleriNågra av mina deltagare går onlinekursen i måleri. En del har redan gått den. Det är en 6-veckorskurs där de får prova på olika tekniker och metoder. Nu har jag även skapat en ny liten utbildning för dig som är sugen att lära dig ytterligare möjligheter.

Jag har själv gått kurs i Vedic Art som baserar sig på intuitivt måleri. Kunskapen kring nya metoder tänkte jag eventuellt lansera i en liten påbyggnadskurs för dig som är sugen. Är du det?

Dessutom har jag den senaste tiden testat Mandala-måleri. Tidigare i mitt liv har jag arbetat med pointillism, dvs att arbeta i punkter. Detta är en konstart från sista delen av 1800-talet och den går ut på att i stället för att blanda färgen på palett, målar konstnären med små punkter direkt på duken. Jag tänkte även lägga in denna lite speciella teknik – helt utifrån mitt sätt att måla – som ett avsnitt i påbyggnadskursen som jag kallar ”Intuitivt måleri”. Om du är sugen på att delta eller veta mer, klicka på nedanstående länk.

Ja tack, jag vill gärna veta mer om onlinekursen i ”Intuitivt måleri”.

https://simplesignup.se/event/181755-intresserad-av-att-faa-veta-mer-om-maalarkursen-intuitivt-maaleri

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)