Currently viewing the category: "Utbildning"

Vad händer om du dubblar din försäljning?

Vad skulle hända i ditt företag om du kunde dubbla din försäljning? Eller du kanske inte vill dubbla intäkterna utan minska din administrativa tid. Vad händer då – i ditt liv?

I vår digitala utbildning – med samma namn, dvs Dubbla din försäljning – har deltagarna från förra året gjort följande resultat, vid ett av de uppföljande sessionerna.

1 Dubbla din försäljningVi kan se att deltagarna hade en hitrate av 27% avseende att nå rätt personer vid telefonbokning. Detta har att göra med när du ringer och bokar. Vi ringde tillsammans i kursen, även om vi satt på olika ställen. På så sätt kunde vi sporra och glädjas med varandra. Vi använde den teknik, som deltagarna får lära sig under kursen. Massor med tips kring förbättringar för att öka möjligheten till kundkontakt.

Du ser också att deltagarna hade en hitrate på 56% avseende bokade kundbesök. Det innebar att mer än hälften av alla som deltagarna talade med, bokade besök med dem. Gruppen fick (under kursen) lära sig förändra sitt manus, ändra sin verbala kommunikation (övertalningsförmåga) och sitt sätt att bemöta och inspirera kunden. De fick givetvis träna på att hantera invändningar och avslutstekniker såväl som att lära sig hantera den digitala transformationen i samband med kundkontakterna.

Utmaningen för våra deltagare är att bli än bättre på att nå kunderna. Du ser att de hade ett snittvärde på 30 bokade besök efter 202 telefonsamtal. Det betydde att de var tvungna att ringa i snitt 7 samtal för att få ETT bokat kundbesök. Utmaningen blev sedan att förändra detta och skapa bättre förutsättningar för att lyckas och därmed öka sin försäljning.

Är du nyfiken på hur det gick?

Jodå, de ökade alla sin försäljning med hjälp av våra metoder och den teknik som de fick träna på. Några ökade eftersom de därmed kunde minska sin administrativa tid, andra ökade eftersom de lärde sig utnyttja annan teknik och med hjälp av våra digitala inspelade filmer, verkligen ta tag i det som var och en tyckte kändes svårt. Det fanns de som behövde träna hypnos för att släppa spärrar som hindrade dem. Med hjälp av kursen får du massor med övningar i mental träning som stärker din försäljning, inspirerar dig att våga lite mer och motiverar dig.

Skulle du också vilja bli bättre? Anmäl dig till höstens kurs i Dubblera din försäljning, genom att klicka på länken.

Varmt välkommen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

5 tips för att påverka din ekonomi

Det viktigaste du kan göra för att påverka din ekonomi i ditt liv, just nu, är att bestämma dig för att verkligen förstå olika typer av investeringar, att lära dig vilka risker som är förenade med dem och veta vilken avkastning de ger. Det finns rådgivare men själv är bästa dräng, som det heter.

Du måste ha en tydlig plan för att lyckas ekonomiskt. Själv följer jag noga exempelvis upp alla fonder (i vilka jag satt mina pensionspengar), varje dag och extra djupt en gång per vecka. Jag har en mycket tydlig Excel-fil som stöttar och hjälper mig. Genom att följa upp, får jag direkt indikering på om jag behöver åtgärda, dvs byta fonder eller liknande.

Dessutom bokför jag alla pengar och noterar tydligt vilka som ger mig ekonomisk frihet och ekonomisk trygghet. Sedan använder jag dessa frihets-/trygghetspengar till mina intressen. Det är det som gör det goda i livet. Jag har flera dyra intressen, såsom golf, glasfusing osv. Genom att noga bokföra min ekonomiska frihet/trygghet, blir det inte lika kännbart i plånboken för dessa utgifter.

Alla som går vår digitala Excel-kurs, exempelvis, får lära sig beräkna för Ekonomisk frihet och Ekonomisk trygghet.

Det finns de som aldrig tjänar något, vilket är fakta utifrån undersökningar som gjorts. Anledningen till detta är:

 1. De har inte satt upp mål
 2. De jagar kanske efter häftiga investeringar och litar på rapporter från ekonomiska media
 3. De följer ekonomiska planerares råd
 4. De gör känslomässiga misstag, exempelvis ändrar sina besparingar/fonder vid minsta ändring på marknaden osv
 5. De följer INTE själva upp sin ekonomi och tittar på ekonomisk frihet och trygghet

Så om du följer ovanstående och verkligen GÖR motsatsen till detta, kommer du förmodligen att lyckas.

Ekonomi

Lycka till med ett roligare liv!

Monica

NLP – NeuroLinguistiskProgrammering – och kunskap i planering

NLPSom certifierad internationell NLP-coach, bevakar jag ständigt vad som händer inom NLP. Just nu pågår en hel del kurser och liknande med en av grundarna i NLP, Richard Bandler. Det var han som i San Fransisco skrev under mitt certifikat.

I en nyligen gjord intervju med honom tillfrågades han:
Vilka råd skulle du ge till personer som har svårt att planera?

Han svarade att han inte skulle ge några råd utan lära dem hur de skulle planera. Människor har inte svårt för att planera. De planerar bara in fel saker. Ofta skriver de en lång lista över saker som måste göras. Sedan sitter de där, utan att få gjort dem. De skyller på omständigheterna, blir offer. Det är DEN felaktiga länken. DET är den inprogrammerade tanken som Bandler vill ändra på.

Framgångsrika människor är beslutna att få saker gjorda, framförallt för att det känns bra.

Ta exempelvis en person som har röra i garderoben. Denna person öppnar sin garderob, tänker att ”jag borde verkligen göra något åt röran” men försvarar sig med att ”jag har inte tid nu” eller ”jag måste göra detta först” osv. Sedan ägnar de tid åt annat. Detta beror på avsaknad av plan, enligt Bandler.

Bandler säger:
Jag lär människor hur man styr sina tankar och sitt sinne på ett sätt som gör att de får kontroll på hjärnan. Egentligen är det lustigt. När jag startade som hypnoterapeuth, vilket jag numera har utövat i fyra decennier, sa människor att de var rädda för att bli hypnotiserade eftersom de inte ville att någon annan skulle kontrollera dem. Sanningen är att jag lär dem, med hypnos, kontrollera styrningen av egna tankar, hjärnfrekvensen, blodtrycket, samt vilka bilder de ska skapa i hjärnan. Jag visar dem vilka mekanismer som förmodligen, för första gången i deras liv, kommer att ge dem kontroll över hur de tänker, hur de känner och därmed vad de kan göra.

 

Precis som Bandler, är det detta som jag också levererar till mina deltagare på kurserna, till mina klienter som beställer coachning och/eller hypnos.

Jag lär mina deltagare i de digitala Planeringskurserna, hur de får framgång utifrån sin planering. I kursen Nålsögat, lär jag deltagarna hur de byter ut tankar mot kroppsminnet och på så sätt kan stänga dem, vilket minskar stress och skapar ett inre lugn som gör att de sover bättre och presterar i glädje. Vill de ha djupare hjälp, kan jag utifrån djupavspänning och hypnos, hjälpa dem programmera upp hjärnan så att de verkligen lyckas.  NLP handlar mycket om att lära sig tänka rätt för att få gjort rätt saker.

Stäng av tankarna

Hör gärna av dig för mer information.

Välkommen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Hur du peppar dig själv i 5 enkla steg

Egen peppning 2Hur skulle det vara om du kunde peppa dig själv när du känner dig nere eller är omotiverad?

I våra kurser för att nå resultat, slutet på en resa, ditt mål eller dina drömmar, ingår till och med starka avspänningsavsnitt på video. Avsnitt som är hypnotiska. Går det att peppa sig själv?

Absolut!
Här får du några välförtjänta tips.

 

 1. Klapp på axelnKlappa dig själv på axeln
  Hur ofta står din chef i dörren när du ska gå hem, och säger:
  – Bra jobbat idag!
  Tänkte väl det: Aldrig eller åtminstone ytterst sällan. Hade chefen stått där, hade du kanske rentav blivit misstänksam.
  Alltså klappa dig själv på axeln när du går hem och säg: Bra jobbat idag!
  Du behöver kanske även SE vad faktiskt gjort? Det är lätt ordnat. Lägg 2 minuter innan hemgåendet på din elektroniska kalender och skriv in VAD du gjort under dagen. Inga detaljer utan mer i sjok.
 2. Motivera dig själv
  Det är ett utmärkt sätt att lindra stressen, öka din självkänsla och stärka ditt sinne. Lär din hjärna att tänka positiva tankar. Det främjar din framtida attityd. Kom ihåg att dina tankar ofta är negativa, som vi säger ”skällande hundar och tjattrande apor”. För att motivera dig själv behöver du lära dig stänga av tankarna. Klarar du det själv är allt perfekt. Om inte, kan du alltid träna tillsammans med oss i vår digitala kurs ”Nålsögat”. Inledningsvis kan du börja med att skriva några post-it-lappar som du hänger upp synligt. På dessa kan du skriva:

  1. Jag har gjort ett fantastiskt jobb med att ………………………
  2. Jag är stolt över mig själv eftersom jag har …………………….
  3. Trots ………………., går jag framåt mot min lycka och framgång
  4. Mina styrkor är ……………………
  5. Jag är tacksam för ………………………
  6. Jag har bevisat att jag kan genom att göra ………………….
  7. Jag ser upp till mig själv som en förebild för ………………………..
  8. Jag tror på min förmåga
  9. Jag kommer att lyckas
 3. Skriv nu följande listor som hjälper dig fokusera och kartlägga men framförallt motivera dig framåt
  1. Mina intressen och styrkor
  2. Mina mål
  3. Handlingsplan för vilka steg jag ska ta för att nå mål
  4. Förtydligande till varför du är så fantastisk och unik
 4. Behandla dig själv med respekt
  Det kan vara svårt att göra något annorlunda. Skapa incitament för att nå din framgång. Sporra dig själv genom att premiera alla steg mot resultat. Skriv upp VAD du ska ge dig efter att du har lyckats genomföra något. Det behöver inte vara dyrbara saker utan kan faktiskt vara egentid eller något annat positivt som en god middag, ett teaterbesök eller bara att få umgås med goda vänner.
 5. VisualiseringstavlaBli inspirerad via YouTube
  Om du exempelvis vill lära dig något nytt, testa YouTube. Där finns massor av information. Vill du skapa en framtida visualisering, exempelvis kan du klicka på länken här till min Visualiseringslektion.

 

Lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Under två års tid har jag lärt massor

Jag gillar verkligen Kjell Enhagers föreläsningar. Har deltagit live i några stycken under åren. Här är ett av hans härliga klipp på YouTube, där han säger ”Vad skulle hända om du visste att du inte kunde misslyckas?”. Här kan du titta på länken där han berättar mer.

Som entreprenör, har jag alltid tyckt att det är så det är, dvs det går inte att misslyckas. Allt är lärotid och läropengar. Här slår Kjell huvudet på spiken och betonar hur vi kan styra tanken genom att verkligen tänka ”Jag har inte lärt mig än”. Att en sådan liten fras kan förändra så mycket.

Kvinnan och EkenDen inställningen tog jag med mig när jag hösten 2015 gick min första utbildning i att skriva skönlitteratur. Sedan dess har jag gått massor med utbildningar, både fysiska och digitala. Jag har läst mängder med kurslitteratur och böcker i ämnet och nu börjar jag bli lika vass på att skriva skönlitterärt som jag är på att skriva facklitteratur. För DET kan jag. Jag har skrivit mer än 60 böcker sedan 80-talet, skapat över 25 digitala kurser till mina deltagare sedan 2013 och sedan 2014 har jag skrivit skönlitteratur. Ett hundratal noveller har jag skrivit och några har jag också publicerat. Kanske minns du antologin ”Kvinnan och Eken” som kom redan 2014. Den innehåller en av mina noveller.

Min romanNu är jag inne på slutredigeringsvarvet för min roman. Jag berättar mer om detta i kommande inlägg.

Frågan är VAD har du lärt dig under senaste året?

Stanna upp, reflektera och njut av all din nyvunna kunskap, för jag är säker på att du har lärt dig massor.

Lycka till med inlärning och framgång
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Blogg eller webbsida eller både ock? – 10 tips på hur du bygger en webbsida

BloggaEn blogg och en webbsida är två olika saker men kan mycket väl finnas på en och samma URL (dvs länk).

Som du märker när du kommer hit, till min sida, nås du först av en blogg. Det beror på att jag tror att du är intresserad av att få något. Stämmer det? Det är nämligen jag, när jag kommer in på andra sidor. Då vill jag ha något. Det kan vara utvecklingstips eller liknande. Därför bjuder jag dig alltid på något på mina blogginlägg.

Varje måndag bloggar jag om böcker. Då får du tips via en bokrecension som jag har gjort. Det kan vara en skönlitterär roman eller en fackbok. Just nu läser jag mängder av böcker för att utveckla mitt skrivande, så är du intresserad av att skriva, håll koll på bloggen om måndagarna.

Varje onsdag och fredag bloggar jag om något effektivitetstips som skapar fri tid för dig, eller något som utvecklar dig.

All effektivitet innebär att du antingen behöver jobba mindre eller göra en mindre insats, nämligen. Själv har jag numera effektiviserat bort stora delar av mitt jobb som utbildare. Det innebär INTE att jag ger mina deltagare mindre stöd, utan att jag i stället har byggt in alla frågor och stöd i mina digitala kurser. Sedan kan de alltid kommunicera med mig via e-post. Svar får du, som deltagare, antingen direkt (genom att skriva ordet ”Fråga” i ämnesraden i e-posten), eller en gång per vecka, då jag kopplar ihop alla mail och svar samt coachar de som beställt detta.

Utvecklingstipsen kan vara allt möjligt som jag stöter på i min verksamhet, men givetvis kan de även vara en personlig berättelse om något som jag gjort och som jag tror att du kanske också skulle vilja prova på eller få vetskap om.

Alla företagare behöver ha en egen domän (URL), en webbsida som beskriver vad de gör, produkter etc, samt lämpligen en blogg där de berättar om verksamheten eller inspirerar sina kunder.

I mitt fall, anser jag således att de tips jag kan ge dig är så viktiga att det är bloggen som syns först.

Men överst har du ett antal menyer.

Meny webbsida

Medlemssidor på bloggenHär kan du läsa lite mer om mina utbildningar, föreläsningar, böcker, kundernas uttalanden, du ser hur du kan kontakta mig och för mina deltagare finns även en Medlemssida med hypnoser och avslappningsövningar exempelvis.

En webbsida är ett slags nav i din verksamhet. Det är din digitala annonspelare. Helst ska den också peka till samtliga dina sidor i sociala Formulärmedier. Dela gärna dina inlägg på sociala medier. Det skapar framgång. Men var medveten om att det tar tid.

På en webbsida ska också finnas möjlighet för dina besökare att skriva upp sig och därmed få ditt nyhetsbrev varje månad. Det är ännu en viktig marknadsföringskanal, nämligen.

Så här bygger du en webbsida/blogg

 1. Välj ett webbhotell
  Det finns många att välja på. Några av de största är iPeer, Binero eller Loopia.
 2. Köp ett domännamn
  Priset varierar beroende på vilket namn du köper och var du köper det. Exempelvis har jag köpt in följande domäner: monicaiveskold.se, monicaiveskold.com, resultat-direkt.se och resultat-direkt.com. De två sistnämnda är vid skrivande datum, inte knutna till någon webbsida.
 3. Installera WordPress
  Be ditt webbhotell installera WordPress, som är att rekommendera före exempelvis Joomla. Alternativt kan du installera det själv.
 4. Välj ett responsivt tema (mall)
  Det innebär att den mall du väljer kan visas på både datorer och i padda såväl som telefon. Det är viktigt att dina läsare kan tyda vad du skriver, oavsett vilket verktyg de väljer att läsa från.
 5. Lägg in din logotype
  Du måste kanske be en grafiker skapa en färdig logotype, eller så kan du (om du går vår utbildning i ämnet), lära dig skapa en egen. Logotypen behöver ha både en tänkvärd bild som synliggör ditt budskap och kanske även ditt företagsnamn. Tänk på – om du inte redan har detta klart – att din profil ska stämma färgmässigt och att helst använda dig av gemena bokstäver i ditt företagsnamn eftersom de, till skillnad från versaler, ökar läsbarheten.
 6. Skapa en meny
  Skapa en meny som berättar om dina produkter och dina tjänster.
 7. Skriv alla sidor
  Lägg sedan in sidor under respektive meny.
 8. Lägg in bilder
  På varje sida, oavsett om det är en blogg eller en produktsida, ska du lägga in bilder. Du kanske behöver köpa in bilder. Var noga med att välja bilder som du får använda, annars kan det kosta dig en rejäl slant.
 9. Lägg in appar till sociala medier
  Glöm inte lägga in appar som länkar till dina sociala medier
  Appar för sociala medier
 10. Skapa formulär
  Skapa formulär som du knyter till ditt nyhetsbrevsprogram. Ett formulär där dina läsare kan boka upp sig för nyhetsbrev i vilka du ger dem än fler gratistips.

Lycka till!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

DISC

DisC

I tidigare inlägg har jag skrivit en del om spännande personlighetstester, vilka jag ständigt arbetar med. En av alla de många tester som jag har arbetat med och själv gjort är DISC.

DISC-analys är ett således ett av alla de verktyg som används för att utveckla självkännedom och kommunikation. Verktygen används för att få en ökad förståelse för människors olika sätt att interagera med varandra, och är av stort värde i situationer som individ-, ledarskaps- och grupputveckling.

Som certifierad instruktör för Försvarshögskolans Utvecklande Ledarskap, kan jag nämna att de inte anser DISC vara baserad på vetenskap. Trots detta kan jag tycka att det är bra att göra flera olika tester, både de som är vetenskapligt och de som är mindre vetenskapligt baserade.

Jag gjorde således testen på mig själv. Det var verkligen JAG i svaret, jämfört med alla de andra vetenskapliga tester jag gjort. Nedan kan du läsa svaret.

You have a blend of Dominant, Supportive, and Inspiring traits. From the results we have so far, we cannot tell which of these traits is the strongest for you. You may have a very balanced blend of all three traits. Some words that describe you are:

 • Doer,
 • Interactive,
 • Motivating, and
 • Helpful

DisC-MI

Precis så är jag, balanserad och anpassningsbar. Efter att ha arbetat med att utveckla andra människor i närmare 30 år, bör det vara så, nämligen. Testet berättade att jag är både aktivitets- och människo-orienterad, med störst dominans för människors utveckling. Helt rätt! Jag älskar att interagera med andra och skapar alltid resultat i processerna.

Testet avslutades med ett erbjudande om att företaget som tillhandahåller testet, kan hjälpa mig förstå omgivningen bättre, reducera stress, få mer gjort, kommunicera effektivare, reducera konflikter osv.

Hm, här blev jag allt lite konfunderad.

DET är ju exakt DET som jag utbildar andra i. Visserligen blir det ibland skomakar’ns ungar eller bagar’ns bullar även hos mig, men att erbjuda mig hjälp inom detta, var ändå att ta i.

Jag KAN det redan. Har arbetat med att utbilda andra i kommunikation, stresshantering, effektivitet, konflikthantering, medarbetarskap, ledarskap, kundservice osv. Jag kan det så bra och har lärt ut detta till DIG och alla andra under de senaste 30 åren.

Således inser jag att testet funkade, men att kanske inte helt lita på alla leverantörer som utför testet. Kanske var det detta som Försvarshögskolan insåg när de definierade vilka tester som håller vetenskapligt.

Supportiva, inspirerande hälsningar

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Att skriva ut din planering

Planering utskrift veckaMånga människor behöver ha en synlig planering, gärna utskriven. Det är även viktigt att fundera över hur du mäter din effektivitet.

Jag mäter effektivitet i frigjord tid som jag kan ägna åt sådant som jag älskar. DET tycker jag är rätt värdemätning. OM jag lyckas frigöra tid för ex vis mitt skrivande, målande eller golf, är jag nöjd och LYCKLIG. Lycka leder till framgång. Därför är min tid väl avvägd. Jag behöver ibland SE min planering, som ur effektivitetsskäl finns på ETT enda ställe. En elektronisk kalender i färg, går utmärkt att skriva ut, vilket jag gör ibland för att se om mina planeringsidéer håller. Här ser du ett exempel på en vecka i min kalender. Lägg märke till att färgerna hjälper mig prioritera.

Planering utskrift dagVill jag skriva ut varje dag, för att exempelvis sätta in i en fysisk Filofax, går det utmärkt. Det är bara att mata skrivaren med tomma filofaxblad. Så här kan det då bli. Det gröna är uppdrag, det lila är försäljningsaktiviteter, det blåa är administration och det orange är för- och efterarbeten för uppdrag/utbildningar.

Planering utskrift listaDet går självfallet att skriva ut Att göra-listor direkt, så att jag därmed kan stryka och bocka av – ifall jag önskar det. OBS att alla dess utskrifter kommer från EN och samma kalender.

Planering utskrift agendaVill jag ha utskriften i Agenda-format, går det också utmärkt. Då blir den så här. Det finns nästan ingen begränsning, bara min egen fantasi.  Eller varför inte en månadsöversikt. Så här blir den.

Planering utskrift månad

Planering utskrift folderHar jag svårt att bestämma mig, kan jag dessutom välja både ock. Här nedan ser du en utskrift som en folder, där jag dels ser en dag, sedan en lista och slutligen hela veckan.

Otroligt värdefullt. Självfallet kan jag även – om skrivaren klarar det – skriva ut i A3-format eller göra ett slags Gantschema, där jag kan se utvalda delar ur kalendern (exempelvis samtliga uppdrag).

Har du inte testat möjligheterna med utskrifter, tycker jag att du ska göra detta.

Lycka till

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

Glasfusing – vilken rolig utmaning

Smycken 115-16 maj unnade jag mig en spännande utmaning. Jag gick en kurs i glasfusing. Har du aldrig provat på, rekommenderar jag den varmt. Det var så roligt och lärorikt. Här ser du vad jag och maken skapade under två kvällar på Kallerholms gård i Svedala.

Här kan du läsa mer om glasfusing på Kallerholm:

http://www.kallerholm.se/OmG.html

Det var spännande att lära sig skära till glaset och se hur det förändrades vid bränning i ugnen.

Smycken 0

Utmaningen låg således i att välja glas, skära till och designa smycket. Glaset smälte ihop och blev inte alls så som jag från början hade tänkt. Vissa glas ändrade färg, andra form. Här ser du embryot till mina blivande halsband.

Även om de förändrades i bränningen, är jag mycket nöjd med resultatet. Det här var extremt roligt. Nu har jag bokat in mig på nästa kurs också. Måste få göra lite större alster och se vad det kan leda till.

Det var verkligen avkopplande och intressant. Gemenskapen och hjälpsamheten var stor. Vi blev bjudna på ett härligt smörgåsbord inkluderat i kursen. Bara det är värt att testa, kan jag berätta.

Första kvällen skapade vi, andra kvällen monterade vi.

Själv är jag inte road av den ”pilliga” delen att montera, men det fanns många som var behjälpliga.

Här kan du se slutresultatet av några av de smycken som vi gjorde:

Smycken 2

Jag kan varmt rekommendera denna kurs.

Monica Ivesköld

 

 

Vikten av nyhetsbrev – Vad kan du förvänta dig av ett nyhetsbrev?

Detta är ett inlägg om Nyhetsbrev. Hur många nyhetsbrev får du i veckan? Jag får massor. Ibland kan det bli ett hundratal. Givetvis vill jag inte ha alla dessa, men de förökar sig som löss, ofta med totalt ointressant innehåll eller endast bara säljande. Vissa har jag avbokat säkert 25 gånger, ändå fortsätter de att komma.

NyhetsbrevJag vill gärna ha nyhetsbrev som är värda något, inom de områden som jag själv har valt. Du tycker säkert detsamma. De ska vara som en attraktiv gåva.

Själv skriver jag 1, max 2, nyhetsbrev per månad till ett par tusen kunder och alltid, alltid ger jag något till dessa värdefulla personer, något som ger dem kredit för att de tar sig tid att läsa mitt brev. Under åren har jag gett bort allt möjligt. Det har varit kurser, böcker, mallar, mängder med tips som förenklar, automatiserar eller effektiviserar deras tillvaro.

Vikten av ett nyhetsbrev handlar om att erbjuda ett värde till läsaren. Så om du också skriver nyhetsbrev, tänk på att prata minimalt om dig själv. Berätta underhållande om saker som hjälper läsaren till en bättre vardag. Ge bort berättelser. Utbilda läsaren gratis. Sälj inte! Ge goda exempel och tips.

Här får du tre värdefulla tips av mig avseende dina inkommande nyhetsbrev:

 1. Skapa en regel i ditt mailsystem som gör att alla nyhetsbrev automatiskt går ner i en egen mapp.
 2. Planera in tid för att vittja nyhetsbrevsmappen EN gång per vecka.
 3. Gå igenom dina brev och avboka de som inte ger dig något mervärde.

Testa det som ger dig värde och dela sedan detta vidare till andra som har liknande behov.

Exempelvis kan du dela detta blogginlägg vidare så att andra också får tipset som gör att nyhetsbreven inte stör vardagen.

Lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed