Vad behöver du tänka på när du skriver en serie böcker?

Idag är det Lucia-dagen den 13 december och jag bjuder dig på några tips ifall du vill skriva serier. Dessutom får du tips på hur du kan skapa mentala serier i din kropp med hjälp av vår onlinekurs ”Mentala vitaminkickar med Qigong”.

 

Vad behöver du tänka på om du skriver en serie?

Serie böckerSom du säkert vet, skriver jag en serie fristående böcker om Henrietta. Första boken handlar om delar av Henriettas liv, andra boken handlar om Elvira som längre fram i livet kommer att träffa Henrietta. Sedan finns det ytterligare två böcker i serien men än så länge endast som råmanus.

Tanken är att varje läsare ska kunna läsa en roman i serien utan att behöva ha läst den föregående.

Egentligen är det mest trilogier som är populära nu, dvs serier på tre böcker. Kanske slutar jag därför att skriva om Henrietta efter bok nr 3.

Efter vad jag har förstått uppskattar förlagen serier. Då blir det mer matnyttigt för dem att ge ut och marknadsföringsmässigt är det enklare för dem. Informationen sprids snabbare när någon har läst första delen i en serie.

Några tips att tänka på – om du också är intresserad av att skriva serier

Tänk igenom om det känns rätt för dig att skriva en serie. Här är några tips att fundera över:

 1. Är det rätt genre för en serie?
 2. Är handlingen rätt för en serie?
  1. Du måste kanske hitta på nya konflikter, nya handlingar, för att göra varje bok i serien tillräckligt spännande.
  2. Går det att tänja historien till en serie?
 3. Passar karaktärerna i berättelsen för en serie?
  1. Jämför med böcker som Harry Potter eller Millenium-trilogin
 4. Kommer du att orka skriva en serie?
  1. Att skapa en serie är en lång process. Den kräver både tid, intresse och lust.
  2. Har du planerat för att skriva en serie och i så fall – hur och när?

I ett blogginlägg längre fram, berättar jag om hur du kan planera för en roman-serie ifall du är intresserad av detta.

Vad behöver du tänka på för att ge dig själv mentala vitaminer?

Stärk din energi – mental träning med Chi Neng® Qigong och självhypnos…

Qigong… är en enkel och effektiv träningsform som är utvecklad av Dr. Pang Ming från Kina. Din Qi dvs din energi kommer att flöda lättare och rörelserna kommer att göra din kropp starkare och mer funktionell. Träningen kommer även att stimulera din hjärna och stärka ditt immun­försvar. Du kommer att uppleva din kropp, ditt sinne och dina tankar på ett nytt medvetet sätt. Du kommer att må bättre, bli mer rörlig och kanske också till viss del påverka vissa åkommor.

Jag är sedan ett antal år tillbaka certifierad instruktör och har delvis botat min reumatism med metoden.

Med Chi Neng® Qigong kan du stärka dig själv både fysiskt och mentalt. Vi arbetar även med men­tal trä­ning, avslappning och små mjuka uppvärmnings­rörelser som du lätt kan göra varje dag. Du kan använda metoden för att stressa ner såväl som för att bli starkare eller rörligare.

Programmet är indelat i flera olika avsnitt. Nedan ser du Qigong-kursen med en kort förklaring:

Lyft upp Qi, för ner Qi

De ”fysiska” rörelserna i Lyft upp Qi, är kon­struerade på så sätt att kroppen hela tiden utför rörelserna på ett stretchande och töjande sätt. Kroppen rör sig rytmiskt och töjer ut muskler och senor. Blodet och cirkula­tionen harmoniseras precis som energiflödet genom kroppens meridianer. Kroppens avfalls­pro­duk­ter rensas lättare ut genom blod och lymf­sys­tem. Lyft upp Qi har en lugnande, avspännan­de och uppbyggande effekt.

Mental träning, avslappning och självhyp­nos

Genom mental träning och avslappning (typ Mindfulness), genom andningsteknik (Felden­krais) och genom självhypnos, har vi möjlighet att påverka vårt önskade resultat. Det kan vara livsmål, arbetsmål, förändring av rutiner, på­verkan på våra beteenden eller egenskaper. Vi kan påverka tankarna, känslorna och hand­ling­arna (KBT) kognitivt. Genom avslappning kan vi nå ett meditativt läge där vår påverkan blir större.

Tidsåtgång

10 veckor – avsätt 0,5 timme per dag för egen träning och 1 timme per vecka för webinariet (det digitala mötet med övriga i gruppen). Utvecklingen sker vid din dator.

Vi varvar teori och prak­tiska övningar för att få ett snabbt och be­stående resultat.

HUR?

Du loggar in i studieplattformen där det finns vecko­avsnitt med moduler. Varje modul innehåller video­filmer och pre­sentationer.

Varje vecka får du ett nytt avsnitt med ett antal moduler. Du studerar i din egen takt under 10 veckor. Du tränar på vad du lärt dig varje dag, närhelst det passar dig.

Metoden innebär:

 • Egen personlig utveckling
 • Förbättrad rörlighet
 • Balans i livet
 • Kommunicera med ditt undermedvetna
 • Minskad stress och smärta
 • Må bättre

Här kan du boka dig för onlinekursen och även läsa mer. Du väljer själv när du vill starta. Passa på att ge dig en riktigt vitaminspruta i julklapp. Just nu får du rabatt fram till julafton.

Ordinarie pris: 1.500 kronor

Ditt julpris t o m 24 december: 1.000 kronor

Här bokar du din kurs och läser mer om den

Välkommen!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Share →