Vad styr din vana/ovana?

Vet du att du ärver beteenden? Låt mig ta en historia. Du har kanske redan hört den. Den figurerar ibland i böcker och på nätet. Nåväl, här kommer den i alla fall.

BananerFöreställ dig en bur med 5 apor. I taket hänger ett snöre med en banan. Under bananen står en stege. En av aporna kommer direkt att klättra upp på stegen och försöka ta en banan. I taket finns sprinklers som sprutar vatten på samtliga apor, så snart den första apan närmar sig bananen.

Aporna kurar ihop sig. Efter en liten stund försöker en annan apa, klättra upp på stegen. Återigen upprepar sig proceduren och samtliga apor blir dyblöta.

Bananen skrämmer skiten urLåt oss anta att vi byter ut den första apan i buren mot en helt ny apa. När den nya apan ser bananklasen, klättrar han genast upp på stegen. Innan sprinklern hinner sprida vatten, kommer då de övriga aporna att dra ner honom från stegen och ger honom en rejäl smäll.

Han testar ännu en gång. Samma sak upprepar sig. Nu har han lärt sig att INTE klättra uppför stegen eftersom det innebär att aporna attackerar honom.

Byt ut apa nr 2 och ersätt med ny. Den nya apan upprepar proceduren ovan och kommer att försöka nå bananerna via stegen. Samtliga övriga apor pryglar honom. Även den sist anlända apan deltar med glädje i slagsmålet.

Fortsätt byta ut alla apor mot nya. Ingen av de nya vet om att den initiala plågan bestod av sprinklersystemets vatten. Trots detta bestraffar aporna varandra – hela tiden.

Du kanske undrar varför det blir så här. Det är så vi fostras och lär av varandra. Mycket av det vi gör, baserar sig på ett inlärt beteende där vi egentligen inte vet varför vi gör som vi gör. Vi är som aporna. Våra hjärnor lever sitt eget liv. Så snart vi tänker, är apan där. Det är den tjattrande apan som stör din vardag. Den skapar stress i ditt liv. Kanske även oordning och ibland kaos.

ApanFörändra ditt beteende

Genom att tänka och agera annorlunda får du ett helt nytt resultat. Det gäller att våga gå utanför komfortzonen.

Detta är vad jag ägnat mig åt att hjälpa människor göra, i över 30 år. Att våga, att skapa mod, att lyckas.

Vad händer om du stänger av apan och tystar dina tankar? Går det?
Absolut! Vill du vara med och testa? Den 14 mars startar jag vårens kurs Nålsögat – Stäng tankarna och eliminera stress.
Vill du delta i första webinariet gratis?

NålsögatAnmäl dig via knappen här, så får du delta helt gratis i första webinariet. Du kan prova hur det är att vara närvarande utan tankar.

Den här metodiken har jag fått tillåtelse att använda och utbilda i, via min kinesiska mentor. Den går djupare än Mindfulness och baserar sig på 3 års forskningsstudier i österlandet. Vi har kört massor med kurser med mycket lyckat resultat. Vi kör helt digitalt, dvs direkt via din dator. 8 måndagar pågår kursen.

Du kommer att få lära dig byta ut dina tankar mot ditt kroppsminne, lära dig andas för att skapa lugn, träna scanning och självhypnos, samt många rörelsen mm.

Välkommen att bryta dina vanor/ovanor!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest