Vägen till altaret – av Nora Roberts

Nora Roberts_vagen-till-altaret_haftadBokrecension

Nora Roberts är alltid Nora Roberts, brukar jag säga. Den här gången är jag inte lika säker. Visst, boken är en feelgood med kärlek, sex och lite dramatik. Men den är definitivt inte en av hennes bästa.

Jag har läst flera av hennes böcker om klanen MacGregor. En del, och framförallt den första, var förtjusande. Här kan du se min recension av den första boken i serien.

Denna bok, däremot, handlar om hur Daniel MacGregor (klanens huvudman) vill få sina kvinnliga barnbarn gifta och därmed smider planer för detta.

Boken är således indelad i tre delar, en för varje barnbarn.

Del 1 är förutsägbar (liksom alla delarna, givetvis). Del 2 är närmast tråkig i sin upprepning, och del 3 bjuder på en del motstånd men slutar precis så som jag visste på sidan 1.

2 pennorNej tack, den här boken kommer jag inte att läsa om. Däremot är det en feelgood för dig som gillar den genren och jag ger den 2 pennor av 5 möjliga.

Så här står det i nätbokhandeln:

”Daniel MacGregor smider nya planer. När han ser tillbaka på ett långt och lyckligt liv tillsammans med sin hustru Anna, finns det inget han önskar så mycket som att hans tre äldsta barnbarn också ska få uppleva äktenskaplig lycka. Och han har redan handplockat tre intet ont anande kandidater som han tycker skulle vara perfekta män åt Laura, Gwendolyn och Julia. Men det kan mycket väl visa sig bli hans svåraste matchmaking någonsin, för de tre kvinnorna är helt fokuserade på att göra karriär att gifta sig är det sista de har i tankarna. Som tur är har gamle Daniel fortfarande ett eller två ess kvar i rockärmen …”

Vid pennan
Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed