Värdshuset och Pojkvännen i serien Boonsboro av Nora Roberts

Bokrecensioner

Nora Roberts Värdshuset och PojkvännenVärdshuset är första delen i en trilogi. Jag hade redan läst den andra delen – Pojkvännen, som var den som kom i min väg för ett tag sedan. När min yngsta dotter läste den, blev hon så fashinerad att hon var tvungen att köpa första delen. Den fick jag sedan i present av henne. Tack för det, kära Alexandra.

Böckerna går utmärkt att läsa var för sig, men det blev lite som att ’hitta hem’ när jag nu läste första delen i serien.

Böckerna har härliga kärleksscener, spänning och fara och i denna serie ingår också en touch av det övernaturliga – allt som är att förvänta i en riktigt bra Nora Roberts-bok.

Så här står det på baksidan och i nätbokhandeln om boken Värdshuset:

”Hon kastade en sista blick på värdshuset medan hon körde iväg. Det hade legat där i över två århundraden, tänkte hon. Och på något vis höl det på att förändra allt.

Värdshuset är första delen i en ny romantisk trilogi som utspelar sig i den lilla staden Boonsboro i Maryland. Här bor de tre bröderna Montgomery som tillsammans med sin viljestarka mamma just börjat rusta upp stans förfallna värdshus, som de vill förvandla till ett modernt och charmigt hotell. Men familjens arkitekt, Beckett, har inte bara renovering i tankarna?

I staden bor också den unga änkan Clare Brewster, som flyttat hem med sina tre små söner och öppnat en bokhandel i närheten av värdshuset. Beckett har varit hemligt förälskad i Clare sedan skoltiden, men alltid dolt sina känslor. Till sin förvåning upptäcker Clare att hon dras till det gamla värdshuset och till mannen som ritat det. Kommer deras kärlek att få en andra chans, nu när allt är på väg att förändras i Boonsboro?

Nora Roberts är född och uppvuxen i Maryland, och i sin senaste romantrilogi har hon inspirerats av staden Boonsboro, där hon bor med sin familj. Liksom i böckerna har hon rustat upp ett gammalt värdshus som nu är hotell.”

Här kan du läsa om innehållet i andra boken – Pojkvännen:

”I den lilla staden Boonsboro närmar det sig invigning för familjen Montgomerys nyrenoverade värdshus. Den som håller i alla trådar är mellanbrodern Owen, familjens organisatör som har koll på minsta spik i bygget. Noggrann enligt honom själv, pedant enligt sina bröder. Men det han inte har planerat är att falla för Avery MacTavish, den eviga singeln som jonglerar pizzor och fakturor i sin restaurang tvärs över gatan?

5 pennorMed Pojkvännen fortsätter Nora Roberts sin omtyckta trilogi om värdshuset i Boonsboro och människorna runt omkring det.”

Böckerna får fem av fem pennor av mig.

Nora Roberts NyårskyssenSista delen – Nyårskyssen – hoppas jag kunna köpa och läsa längre fram.

Med en önskan om riktigt god läsning!
Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest