Veckans boktips: Kvinnan i rummet av Jussi Adler-Olsen

Kvinnan i rummetOm du gillar kriminalromaner är Adler-Olsens böcker otroligt bra, tycker jag. Jag är helt biten av dem. Du kan se min tidigare recension här. Fasanjägarna.

Författaren har blivit belönad med Glasnyckeln 2010, dvs årets bästa skandinaviska kriminalroman.

Detta är en mycket bra bok om än med en fasansfull upplösning som gjorde mig illa berörd. Boken är svår att släppa. Jag nästintill sträckläste den.

Så här står det på nätet om den.

Den första boken i Jussi Adler-Olsens hyllade serie om Avdelning Q

Kriminalinspektör Carl Mørck är tillbaka på jobbet efter en traumatisk händelse där han och två kollegor blivit nedskjutna. Ena kollegan dog och den andre är förlamad. Carl är oskadd men plågas av skuldkänslor gentemot sina kollegor.

Den unga och lovande politikern Merete Lynggaard försvinner spårlöst en vårdag 2002. Medierna kastar sig över fallet och börjar spekulera om allt ifrån självmord och mord till kidnappning och frivilligt försvinnande. Polisen inleder snart en stor utredning lyckas inte hitta de skyldiga.

Carl Mørck och hans assistent Hafez el-Assad får ansvaret för utredningen av Merete Lynggaards försvinnande och snart börjar det hända saker. De är en hänsynslös förbrytare på spåren. Kommer de att hitta galningen innan det är för sent?

Jag rekommenderar den varmt.

Vid pennan
Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed