Virtuell vinprovning

Fredagen den 24 april var jag med om en digital vinprovning. Så kanonbra! Det var Gustave Lorentz virtuella provning. Vinerna som vi provade var:

Gustave Lorentz Riesling RéserveGustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml, Systembolagsnummer: 22257, 109,00 kr En utmärkt välgjord och torr Riesling som finns både som hel och halvflaska samt på magnum. Ett vin som finner sin plats både till surkålen, korvarna och det feta fläsket. Knyter även mycket vänskapliga band med såväl Tarte flambée som Quiche Lorraine.Jag serverade det till en lite kryddig lax Potatis, morot, lax, ingefära, färsk hackad basilika, lite svartpeppar, flingsalt med citron och grillkrydda (se mitt tidigare recept för detta genom att söka på bloggen).

 

Gustave Lorentz Gewurztraminer RéserveGustave Lorentz Gewurztraminer Réserve, Systembolagsnummer: 5244, 109,00 kr Ett kryddigt vin som passar som handen i handsken till en bit munsterost. Går även utmärkt att ta till när man vill möta både gravat kött och fisk på julbordet. Om man under annandagarna är trött på julbordsrester kan vi varmt rekommendera att hälla upp detta vin till avhämtad mat från en väl vald thairestaurang, då den med bravur klarar både sötma och kryddhetta i maträtten.Jag serverade detta till Biff Rydberg på nytt sätt. Se recept genom att söka på bloggen.

Gustave Lorentz

Ovan bild är lånad från inbjudningen. Det var ett mycket trevlig web-möte. Givande! Jag gör gärna om virtuell vinprovning. Tack för detta!

Monica

 

Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest