Currently viewing the category: "Websidor"

Social selling och Storytelling = Storyselling?

Social sellingSocial selling innebär att du säljer via sociala medier. Om du är osäker på hur du ska göra detta, rekommenderar jag vår digitala kurs ”Nå ut i sociala medier”. Du lär dig inte bara hantera sociala medier, utan får massor med effektivitetstips hur du gör korsbefruktningar mellan dina sociala medier för att verkligen nå ut, för att sätta ditt varumärke på kartan, för att utöka ditt kontaktnät mm.

BloggaStorytellning innebär att du skriver bloggar och berättar om din kunskap. Storytelling handlar om att berätta en historia. Idag är ut detta även i samband med konflikthantering och i ledarskapsutbildningarna. Storytelling är en viktig del – inte bara för dina kunder – utan även för dig själv. Det är när du realiserar din story genom att berätta om den som du får ”fast mark under fötterna” och verkligen ökar din självkänsla, din självmedvetenhet och din självinsikt. Detta i sin tur gör att det blir enklare att sälja eftersom du då inser att sälja är att hjälpa.

Slår du ihop social selling och storytelling får du storyselling, dvs en långsam, lönsam process som handlar om att skapa personlig kontakt via nätet. Här gäller det att synas ofta och mycket. Att verkligen gå in för att utöka ditt kontaktnät är ett enormt arbete. Börja med att fundera över hur många kontakter du har i resp sociala media. Sedan måste du aktivt börja synas. Det gör du genom att gilla och dela andras inlägg, varje dag, gärna flera gånger om dagen. Du måste vara rejält generös och ge bort massor – attraktiva saker som dina kontakter gillar.

Använd sociala medierNär du har närmare 3000 kontakter i LinkedIn, 2000 i Facebook osv, har du breddat ditt kontaktnät. Nu gäller det att verkligen få med dig så många som möjligt av dessa i dina inlägg. Ett inlägg per arbetsdag i respektive media rekommenderas, lite mer sällan i Google+, Pinterest och på YouTube. Det ska vara relevanta inlägg. Du kan inte skriva på samma sätt i alla medierna eftersom de har olika inriktning.

Börja med att designa din websida, gör den lättläst. Vet du inte hur, rekommenderar vi vår digitala kurs ”Skapa din websida på 2 timmar”. Skapa strukturerade blogginlägg som återkommer med exakt lika frekvens. Själv bloggar jag exempelvis 3 gånger per vecka. Varje måndag har jag en bokrecension, onsdagar och fredagar har jag antingen tips som gynnar mina kunder, deltagare och kontakter, eller så har jag spännande inlägg som motiverar och inspirerar.

Analysera noga dina sociala medier och din websida. Själv har jag exempelvis minst 100 personer som ser mina inlägg på LI varje dag, enligt mätning under de senaste 3 veckorna. När du vet hur många, kan du tänja dina mål. Att mäta är således viktigt.

Var hjälpsam, engagera dig i andra och framförallt GE bort attraktiva saker. Jag har under de senaste åren gett bort allt från gratis digitala kurser till böcker och dokument/mallar som underlättar och tipsar.

Registrerat varumärkeStorytelling möjliggör för dig och ditt eventuella företag att skapa en helhetsbild av ditt koncept, gestalta ditt varumärke och skapa en upplevelse för dina kunder/följare. Med hjälp av storytelling skapar du således ditt varumärke. Du överför kunskap. Berättelser har kraft och skapar broar mellan människor.

Det är mycket viktigt att du väver in en berättelse i vad du gör. Förklara, förtydliga, informera, stimulera, motivera, engagera, och du får fler kontakter. Du blir en viktig person att lyssna till, någon att kontakta vid behov.

När du berättar om dig själv, kostar det inget mer än den tid du lägger på att skriva. Det är din grundläggande marknadsföring, för att dina kontakter ska förstå vad du egentligen kan hjälpa dem med.

Tänk på att vara personlig i dina inlägg men aldrig privat.

Social Selling och Storytellling är således Storyselling!

Lycka till!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Målar- och revideringsdag samt kundreferenser

Musik lovers

Målardag

Idag var det målardax igen.
Jag gjorde klar akrylen till gästrummet.
Så här blev den.
Passar bra eftersom färgsättningen i rummet går i orange och mossgrönt.

Tulpan rev 2

Sen satte jag upp nästa akryl. Det blev en tulpan, som jag länge tänkt måla. Jag har tidigare en gång, för många år sedan, målat en tulpan. Den målades på 2 st sexkantiga tavlor som hänges upp med ca 5 cm mellanrum. Riktigt häftigt. Den här gången ville jag göra en långsmal tavla. Jag kommer att måla 3 st olika tulpaner i en serie, har jag bestämt.

Nylansering av 2 kurser

Utifrån önskemål från er kunder, lanserar vi nu 2 nya utbildningar. Det blir dels en kurs för er som vill lindra migrän/huvudvärk. Kursen bygger på rörelser i Chi Neng Qigong, andningsövningar från Feldenkrais, meditation, mindfulness och hypnos mm.

Dels blir det en digital kurs (som också körs fysiskt i Spanien) i måleri. Jag kommer att lära ut tips och vi kommer gemensamt att diskutera våra bilder digitalt.

Du får gärna delta i ett gratis webinar för respektive kurs.

Migränkursen kan du läsa om här. Klickar du på bilden, kan du boka dig på ett gratis webinar den 23 mars kl 17.30.

Lindra din migrän Anmäl dig genom att klicka på bilden!

Den digitala kursen i måleri, kan du läsa om här. Klickar du på bilden, kan du boka dig på ett gratis webinar den 23 mars kl 18.45.

Måleri-kurs  Anmäl dig här genom att klicka på bilden!

Revidering av e-boken ”Tipsen som ger dig ett rikare liv”

e-bok Tipsen som ger dig ett rikare livResten av dagen ägnades åt första revideringen av den nya facklitterära e-boken. Med första revidering menas att jag tittar igenom boken utifrån outline/dispositionsläge och ser till att flödet är så som jag tänkt mig. Sedan går jag igenom alla sidor, tar bort och lägger till text samt gör avstavningarna. Därefter har jag ytterligare 6 olika revideringar av samma bok.

Så snart e-boken är klar, kommer samtliga kunder som, under februari-mars månad, gett mig referenser att få erhålla ett exemplar, som tack för de fina vitsorden. Jag är djupt rörd över alla fina rekommendationer som jag fått. Stort tack till er alla!

 

Kundreferenser

Utöver detta har jag även gjort klart ett referensdokument för alla de fantastiska referenser som jag fått av mina kunder. Flertalet har även gett tillstånd att lägga ut texten på min websida. Den kommer så småningom. Idag får du några smakprov här på vad kunderna säger.

”Monica har tagit E-Learning från år 2000 till en helt annan nivå. Oavsett vilken av hennes utbildningar ni väljer, har hon alltid en bra pedagogik och ett bra innehåll av ämnet. Detta tillsammans med en bra digital plattform gör att det bara är att välja efter eget behov och avsätta tid för att spara tid och öka er effektivitet.
Underbart att själv kunna planera sin nya kompetens. Jag rekommenderar hennes kurser varmt. Tänk bara på att man alltid måste ”göra jobbet” först, innan man får glädje av den nya kunskapen. (smile)
Ingvar Ryggesjö, Travelshop”

”Jag har köpt en webkurs inkl webinar av Monica Ivesköld och tycker att hon är väldigt lyhörd för kursdeltagarnas önskemål och försöker hjälpa alla framåt från vars och ens kunskapsnivå.”
Gaby Gummesson
Utbildare

”Livet på en pinne – En väldigt praktisk kurs där du är igång direkt. Många bra och konkreta tips som sparar tid och framförallt stress. Jag är inte klar med kursen ännu men har redan börjat se resultat av det jag gjort hittills.
Mentala vitaminkickar – Ett bra komplement till alla högaktiva aktiviteter i vardagen. Denna kurs hjälpte mig att hitta mina återhämtningsfavoriter. Qigong är ett härligt sätt att koppla av mentalt i vardagen.”
Med vänlig hälsning
Emma Franzén

”Monica I ledde den digitala kurs i Qigong som jag deltog i förra året. Kursupplägg såväl som kursinnehåll var mycket professionellt. All teknik funkade perfekt och det var lätt och mycket givande för mig att följa kursen. Jag har stor behållning av den.
Monica är en drivande, energisk och ansvarsfull person och kursledare.”
/Agneta  Nordenskjöld

”Monica har i sin hemsideskurs, gett mig konkreta och användbara tips på vad som är viktigt att tänka på, när man ska göra en hemsida. Det har sparat mycket tid och gett mig ökad kunskap som i längden kommer att göra att jag sparar pengar då jag inte behöver köpa alla tjänster.”
Johanna Nilsson

Hjärta - mina deltagareEtt stort tack till alla er som gett mig så fina referenser

Mitt hjärta sväller av alla varma, omtänksamma ord, som jag fått från er alla. Ni är så underbara. Det är definitivt min mission i livet att få er att växa. Nu har du även fått mig att växa. Jag gör mitt bästa för att lyfta dig och din kompetens. Du har gett mig oerhört mycket tillbaka. Tack än en gång! E-boken kommer till dig, så snart den är färdigredigerad.

Hjärtliga hälsningar

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

 

Hur påverkar SEO din websida?

SEO - sökmotoroptimeringSEO – Sökmotoroptimering – och andra begrepp såsom landningssidor och liknande, är ord som vi behöver kunna om vi ska skapa en websida.

SEO innebär att framförallt Googles robotar far runt på nätet och letar upp information. Det är som att på några sekunder få fram värdefull information ur en karta, för den som letar. För dig som har eller vill ha en websida är det omvänt. DU vill bli hittad.

En landningssida är en speciell sida som du kan leda in läsaren till, utifrån en kampanj eller liknande. Alla dessa ord och hur du gör, finns med i kursen ”Skapa din websida på 2 timmar”.

Du tror kanske inte att det går att göra en websida så snabbt. Jodå, det går alldeles utmärkt. Du kan till och med göra den ännu snabbare om du exempelvis använder Wix. WordPress tar ca 2 timmar.

För att lyckas behöver du kunskap, strategier, metodik och mallar. Det får du av mig, när du går kursen.

Knapp WebkursOm du var med och lyssnade på webinariet, i tisdags, fick du veta lite om vilka dina möjligheter är. Om du missade detta, men vill se det i efterhand, får du länken här av mig.
Klicka på knappen View Recording. Du har en list nere i skärmen. Dra ”spaken” framåt för att spola, om du vill hoppa över något.

I webinariet får du ett erbjudande. Detta erbjudande går ut på torsdag (jag har förlängt det med några dagar). Det är många deltagare som anmält sig, så det blir en härlig vår med mycket skapande.

Ordinarie pris: 1.995 SEK + moms
Nu endast 1.295 SEK + moms

Du får tillgång till 25 övningar i en digital plattform och kan studera när det passar dig. Samtidigt bygger du upp din professionella websida och blogg, antingen med Wix eller WordPress. Du får lära dig vilka plug-ins/appar som finns och som underlättar för dig. Hur du exempelvis backar upp din sida utan att göra något. Backup:en levereras till dig när du önskar – direkt i din mail. Du får lära dig lägga in små program för säkerhet, så du slipper skräp osv.

Knapp BokaDu får lära dig lite om grundläggande layout för digital produktion samt hur du ska hantera bilder, tips på gratisprogram så att du själv kan skapa bilder eller logotyper osv. Dessutom får du tillgång till ytterligare 2 st webinar där du kan ställa frågor. Kursen pågår i 5 veckor.
Anmäl dig här om du vill lära dig skapa en professionell websida och blogg på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Förra veckans skrivuppgift – Rädsla

RädslaVarje vecka får jag en skrivaruppgift, i Skrivarkursen som jag går. Förra vecka handlade det om Rädsla. Om du är nyfiken kan du få läsa min lilla text. Den handlar om en vuxen flickas tillbakablick på en sjukhusvistelse då hon var 5 år gammal. Vill du läsa denna del – som kommer att ingå i min kommande roman, skicka ett mail till mig, så får du bli min testläsare. Skicka mail till Monica@resultat-direkt.se.

Jag behöver dig som vill läsa och ge mig positiv feedback, så att min berättelse – min roman – kan växa fram. Tycker du om att läsa? Då kanske du vill bli först med att få vara med i upplevelsen av berättelsen? Om du skulle vilja bli testläsare, hör av dig!

Skriv-TVSkriv-TV

Mycket arbete väntar för mig och mitt skrivande. Även om jag ”taggat ner” en del av mitt jobb, förekommer det ännu en del jobb. Exempelvis administrerade jag upp 4 nya digitala kurser i måndags-tisdags. Ett stort antal bloggar och inlägg i sociala medier, skrev jag också. Förra veckan avslutades med Ann Ljungbergs Skriv-TV med många skrivartips. Här är länk till inspelningarna om Skriv-TV, för dig som själv skriver eller vill börja: www.skrivtv.se

Spännande Rotary-möten

MUST - Militära underrättelse- och säkerhetstjänstenVisste du att Rotary har platser i FN, att polion snart har utrotats i världen och att Rotary samlar in 1,2 miljarder dollar per år för att hjälpa? Melinda och Bill Gates har utmanat Rotary och sagt att för varje dollar som Rotary samlar in, lägger de 2. Fantastiskt, tycker jag.

Förra veckans möte, som jag deltog i, hade ett föredrag av Wilhelm Pieplow. Med på mötet var även hustrun Marie. En härlig berättelse om framgång i restaurangbranschen. Flertalet av oss på mötet insåg att det är en utmaning att tjäna pengar i branschen.

På veckans möte berättade Mårten Levin om MUST och underrättelsetjänst i Sverige. Otroligt spännande och intressant. Jag fick lära mig mycket som jag inte visste. Exempelvis definieras numera krig i 8 faser.

Kunskap är en av anledningarna till att jag är Rotarian.

Erik 151109 i gåstol 2Barnbarnets 1-årskalas

Barnbarn är livets dessert. Mitt lilla barnbarn Erik har precis fyllt 1 år. Tänk vad tiden går. Läste precis att forskarna kommit fram till att tiden faktiskt går fortare, ju äldre vi blir. Det har tydligen något med hjärnans minneskapacitet att göra. Inte konstigt då att jag tycker att det sista året motsvarar ett normalt halvår.

Att mäta sin egen ålder baserat på barnbarnens utveckling är en bra tumstock, anser jag. Själv är jag lyckligt lottad med 4 ljuvliga barnbarn – samtliga pojkar. Jag som själv bara fick flickor har nu fått min ranson av killar.

Önskar dig en riktigt skön vecka!

Monica Ivesköld

På ca 2 timmar kan du skapa dessa websidor och några till

1 Skapa websida på 2 tim - bild 1-3

Tycker du att det tar tid att skapa websidor?

Det kan bero på att du inte arbetar utifrån en metodik som tillåter dig att göra detta snabbt, enkelt, kul och behändigt.

Att ha allt klart, är som att boka en resa. Du måste bestämma dig för vart du vill resa. Kanske tittar du i resebroschyrer eller på nätet – och drömmer dig bort.

När du hittar den resa som tilltalar dig, börjar du kanske boka biljetter. Det kan vara flyg, tåg, båt och liknande. Eller så bokar du hotell eller annan övernattning. Med andra ord, skapar du möjligheten att leva din dröm.

Det är på samma sätt vi gör när vi skapar websidor, åtminstone om jag får tipsa om effektivitet för detta.

Så snart allt är planerat, bokat och klart, börjar packningen. Att packa en websida, handlar om att du har en packningslista. Upp med resväskan och i med kläderna! Upp med websidan och in med sidorna! Svårare behöver det faktiskt inte vara.

Ju mer genomtänkt, desto större resultat!

Nu kan du tillåta dig att njuta av kreativiteten och på mindre än 2 timmar skapa dina sidor.

Vill du ha stöd under resan att skapa Websida? Anmäl dig till vår kurs som startar i januari. Du har möjlighet att få den till vårt nyårserbjudande (om du bokar före den 12 januari). Ordinarie pris: 1.995 SEK + moms.
Ditt pris – just nu – är endast 1.197 SEK (+ moms för företag). Det är 40% rabatt. Min nyårsgåva till dig!

Här är länken till din intresseanmälan. Klicka på den och du får mer information om den digital utbildningen som startar den 26 januari.

Skapa websida-knapp

Ja tack, jag vill gärna skapa en professionell websida på 2 timmar

 

Kursen – som är på 5 veckor – innebär att du förbereder dig, både mentalt och fysiskt genom att följa instruktionerna på filmerna och ibland via bifogade skriftliga handledarledda instruktioner.

Följande avsnitt/övningar ingår i kursen, som är helt digital:

 1. Syfte och resultat med din websida
 2. Domän/webhotell
 3. Skapa mindmap
 4. Skapa handlingsplan
 5. Skapa processen – tänk igenom och skapa din logotyp
 6. Layout, design och bilder för webben
 7. Grundläggande elektronisk publicering – viktiga regler
 8. Givers gain och ditt varumärke
 9. Introduktion till programmet – vilket väljer du? WordPress eller Wix?
 10. Rubriker & mått
 11. Bild och bildanalys
 12. Förbered skapandet av websidor och bloggar
 13. Metodiken kring byggadet
 14. Skapa underlag för websidorna
 15. Skapa websidan på 1 timme (grunden)
 16. Rubriker – Länkar – Bilder i WP resp Wix
 17. Plugins, bloggar
 18. Plugins och widgets/appar för WP resp Wix
 19. Skriv manus för blogginlägg
 20. Skapa blogginlägg
 21. SEO – Sökmotoroptimering
 22. SEO för WP resp Wix
 23. Lyft din sida – implementera
 24. Publicera sidorna för WP resp Wix
 25. Backup, säkerhet och statistik
 26. Nyhetsbrev och optin-ruta
 27. Automatisera med hjälp av IFTTT och OneNote
 28. Utvärdering och avslut

Varmt välkommen och god fortsättning på 2016!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

GottnyttårGott Nytt År

Jag vill önska dig ett riktigt gott slut och ett gott nytt år!

Vet inte hur du har summerat ditt år, men själv är jag väldigt stolt över vad 2015 har inneburit för mig.

Direkt efter nyår skapar jag mina måldokument för 2016. I dem finns nu ett beslut att dra ner på min verksamhet. Jag kommer precis som tidigare att köra digitala kurser för dig som vill delta. Idag har vi 20 st, som färdigställts under 2015. Många av dessa säljs också via återförsäljare.

I början av året kommer jag att lansera min nya e-handelssida. Mer om detta längre fram.

skriva-målaVad ska jag då ägna mig åt under 2016, förutom att jobba med digitala utbildningar? Jo jag har en del uppdrag åt högskolan och några företagsanpassade kurser, givetvis. Sedan kommer jag att satsa helhjärtat på att skriva min skönlitterära roman och även att måla. Det är nu 10 år sedan jag ställde ut min konst, så det är dags att börja måla igen. Själv har jag skapat i många olika tekniker såsom olja, akryl, pastell, akvarell och även äkta litografi. Jag har gått kurser i konstfotografering och ställt ut även dessa alster samt vunnit en del priser. ”I am back”, så att säga.

Först ut – Digitala kurser 2016

De första digitala kurserna under 2016 blir:

 • Nå ut i sociala medierNå ut i sociala medier
  Vi arbetar utifrån 4-5 sociala medier
  Du får lära dig göra inlägg utan att det tar tid
  Själv har jag under hösten ökat min publicitet i sociala medier med 4000% samtidigt som jag har minskat min arbetsinsats till en 10e del av tidigare
  Jag lär dig detta och hur du automatiserar
  Vill du veta mer?
  Klicka på knappen nedan och boka dig för att få mer information! OBS endast information – inget bindande.
  Knappen Nå ut i sociala medier

 

 

 • Skapa websidaSkapa din websida på 2 timmar
  Du får lära dig hur du strukturerar och planerar dina websidor och bloggar
  Hur du förbereder för en effektiv insats som innebär att själva skapandet inte tar så lång tid
  Du får lära dig hur du förbereder ett stort sjok med blogginlägg och sedan schemalägger dessa
  Vi arbetar utifrån 2 program – både WordPress och Wix
  Här ingår också bildanalys, rubriksättningar och kraftfull sökmotoroptimering (SEO)
  Vill du veta mer?
  Klicka på knappen nedan och boka dig för att få mer information! OBS endast information – inget bindande.
  Knappen Skapa din websida

 

 

Med en innerlig önskan om Gott Nytt 2016!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Grattis till vinnarna i 2015 års julkalendrar

Julkalenderns vinnareVi på Milord Inspiration (som ingår i Resultat Direkt) vill gratulera följande vinnare till respektive vinst!

Du ser vem som vann och motiveringen som gjorde att vinnaren vann.
Samtliga kurser startar i januari 2016. Du som vunnit, kommer att få ett personligt brev med information i början av 2016.

Ni som vunnit boken kommer att få den hemskickad strax före nyårsafton.

 

 • Resan mot stjärnornaI Qoola Qvinnors julkalender lottade vi ut kursen ”Resan till stjärnorna – om hur du skapar mål” (kursen pågår ca 4 veckor) med start i januari 2016.
  Den innehåller 20 avsnitt, mallar och filmer som berättar om hur du går tillväga.
  Värde: 2.095 SEK + moms.
  Denna vinst går till: Ewy Lindgren Henningstedt
  Grattis, Ewy!
  Så här lyder Ewys motivering:
  Efter år av tragedier såväl stora och små,
  behöver jag få fart igen för att målen nå,
  jag hoppas att orken räcker
  för kursen verkar urläcker.
  Den tänder lågan inom mig är det jag som har turen säg

 

 • Skapa websidaI Noffices julkalender lottade vi ut kursen ”Skapa din websida på 2 timmar” – (kursen pågår 5 veckor och innehåller 28 övningar).
  Du får filmer som tydligt visar hur du går tillväga samt tillgång till webinar där du kan ställa frågor.
  Värde: 1.995 SEK + moms
  Denna vinst går till: Johanna Nilsson
  Grattis, Johanna!
  Så här lyder Johannas motivering:
  Jag har nyligen lärt mig att även jag är viktig och värd allt det bästa.
  Det betyder inte att jag slutar att tänka på min nästa.
  Tvärtom ska jag få verktygen att snabbare komma ut med min kunskap och hjälpa andra och hela världen.

 

 • Nå ut i sociala medierI Noffices julkalender lottade vi ut kursen ”Nå ut i sociala medier” (5 veckor), totalt 25 övningar. Start i januari 2016.
  Värde: 1.995 SEK + moms
  Denna vinst går till: Karina Svensson 
  Grattis, Karina!
  Så här lyder Karinas motivering:
  Nästa år blir jag 60 år. Detta år har jag beslutat mig för att satsa fullt ut på min egen karriär och är i startgroparna att bygga min digitala produkt. Jag har inte varit intresserad av Sociala Medier tidigare. Nu kan jag se att det är ”ett måste” och att det kan vara givande på ett sätt som jag aldrig trott. Jag vill vinna detta för att nå ut med min produkt som är mitt bidrag till goda familjerelationer.

 

 • StrukturI Qoola Qvinnors julkalender lottade vi ut kursen ”Strukturera – ordning & reda” – en 5-minutersfilm om dagen i ca 40 dagar (totalt 27 arbetsdagar). Kursen startar i januari 2016.
  Värde: 1.595 SEK + moms
  Denna vinst går till: Ann-Britt Paradis 
  Grattis, Ann-Britt!
  Så här lyder Ann-Britts motivering:
  Just nu är livet ett kaos!
  Min sambo har fått en stor stroke och är helt förlamad i höger sida.
  Han behöver hjälp med det mesta och min belastning är stor.
  Skulle vilja ha lite utveckling trots livet är svårt just nu!
  Hoppas!

 

 • FramgångsRIK o LyckligI Qoola Qvinnors och Noffice julkalender lottade vi även ut boken ”FramgångsRIK & Lycklig”.
  Värde: 210 SEK + frakt.
  Denna vinst går till:
  Bodil Wandt och Agneta Nordenskjöld (som vann till dottern Linda Kajonius) 
  Grattis till er båda!Så här lyder Bodils motivering:
  Titeln provocerar och utmanar mig.
  Vet att jag vill och numera kan – men vågar jag?
  Så här lyder Agnetas motivering:
  Jag vill ge den här boken i julklapp till min dotter.
  Hon har stora krav på sig själv.

Grattis till vinnarna och en fortsatt GOD JUL!

Monica Ivesköld

JultomtenGod Jul

Vi på Milord Inspiration (som ingår i Resultat Direkt) vill önska dig en riktigt GOD JUL.

I år har vi valt att skänka pengar för julkort och porto till några utvalda som har behov av detta, exempelvis Barncancerfonden.

Samtidigt som vi önskar dig en skön, avkopplande jul, vill vi ge dig möjligheten att innan kl 12.00 på julafton, vinna en av våra 4 utlottade digitala utbildningar. Samtliga pågår 4-6 veckor och du kör i din egen takt. De är värda ca 2000 kr/st.

Du kan även vinna en av 2 utlottade böcker: FramgångsRIK & Lycklig.

Här tävlar du om följande vinster. Följ länkarna, gå in och boka dig för utlottningen. Motivera varför du ska bli den lycklige vinnaren!

 • Resan mot stjärnornaKursen ”Resan till stjärnorna – om hur du skapar mål” (kursen pågår ca 4 veckor). Start i januari 2016:
  http://simplesignup.se/event/69225
  Jag hjälper dig skapa din framtid, nå dina mål och tydliggöra ditt resultat. Du har svaren inom dig! Jag hjälper dig ta fram dem. Du säkerställer – på kort tid – att du lyckas.

 

 • Skapa websidaKursen ”Skapa din websida på 2 timmar” – (kursen pågår 5 veckor). Start i januari 2016:
  http://simplesignup.se/event/69099
  Jag lär dig skapa din egen websida i WordPress eller Wix på 2 timmar med hjälp av tydlig videofilm och skriftliga instruktioner. Du förbereder dig minutiöst och få tips och tricks för att hantera din sida utifrån ett effektivitetsperspektiv. Dessutom får du lära dig en del om bildanalys och layout/design/formgivning.

 

 • Nå ut i sociala medierKursen ”Nå ut i sociala medier” (5 veckor). Start i januari 2016:
  http://simplesignup.se/event/69101
  Jag hjälper dig som vill förstå hur du enkelt skapar professionella sidor i 4 media, hur du automatiserar dina inlägg och planerar för detta utan att det tär på din tid.
  Du får dessutom lära dig mitt absoluta favoritprogram som hjälper dig hantera alla inlägg osv.

 

 • StrukturKursen ”Strukturera – ordning & reda” – en 5-minutersfilm om dagen i ca 40 dagar. Kursen startar i januari 2016:
  http://simplesignup.se/event/69226
  Jag hjälper dig som upplever att du har för lite tid, behöver bättre struktur, få ordning och reda och fokus så att du minskar din stress. Denna kurs med 5-minutersfilmer varje dag, är för dig som inte ens har tid att göra förbättringar genom att gå traditionella utbildningar. Du kommer att få ordning på skrivbordet, i e-posten och i datorn samt i huvudet.

 

 • FramgångsRIK o Lycklig2 ex av boken ”FramgångsRIK & Lycklig” lottas också ut:
  http://simplesignup.se/event/69098
  I boken får du facit på hur du kan skapa mål och resultat, hur du strukturerar och planerar för att skapa tid för sådant som du verkligen vill. Tid att investera på dina intressen, familj och vänner exempelvis. Eller kanske tid för att nå helt nya mål och resultat för 2016.
  Här kan du läsa en av recensionerna för boken:
  Recension

Vill du skapa lycka i ditt liv, kan du även läsa mina inlägg på entreprenörsbloggen Företagande.se. Klicka på länken så får du tips kring vad som skapar lycka.

Här bjuder jag också på några tänkvärda tips för rutiner som skapar frihet. Vill du bli tidsmiljonär?  Läs då genom att klicka på länken.

Skulle du även vilja ha fler värdefulla tips, anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att skriva in din mailadress i rutan ovan. Jag lovar att börja januari med ett härligt tips som alla kan behöva. Du kommer bland annat att få länken till en gratis test som visar dig VEM du är. Välkommen!

GOD JUL

Monica Ivesköld

 

 

Jultomte 2 - kattJulkalender – Tävla … vinn!

Nu är det dags. I Noffice Julkalender kan du vinna något varje dag fram till julafton. För att se vad du kan vinna, gå in varje dag via denna länk (nytt erbjudande VARJE dag):

Noffice Julkalender

På ”min” dag (den 28 november) lottar jag ut följande 3 vinster:

 1. Webkursen ”Skapa din websida på 2 timmar” januari 2016 – 5 veckor – digital
  Tävla här: Ja tack, jag vill vinna Webkursen
 2. Kursen Nå ut i sociala medier januari 2016 – 5 veckor – digital
  Tävla här: Ja tack, jag vill vinna kursen i Sociala medier
 3. Min bok ”Framgångsrik & Lycklig” (läs mer om den här: Mer om boken)
  Tävla här: Ja tack, jag vill vinna boken ”FramgångsRIK & Lycklig”

Vinnarna utses på självaste julafton!

Lyssna på filmen, så berättar jag lite mer:
Film på YouTube

Hur tävlar du för att vinna några av mina ovanstående priser?

Jultomte 1Du går in via länkarna för respektive pris, motiverar varför just du ska vinna. Respektive vinnare får besked via e-post på julafton. Då kommer tomten. Alla får besked om VEM som vinner respektive pris.

Kurserna (nr 1 och 2 ovan) startar i januari 2016. Datum meddelas på julafton.

Boken skickas direkt efter jul.

Du som inte vinner, kommer att få ett attraktivt erbjudande avseende önskad vinst. Det är min förhoppning att alla tävlande ska tjäna på att tävla – om du vill!

Vill du ha fler erbjudande, anmäl dig till nyhetsbrevet där du får tips mm. Anmäl dig genom att ange din mailadress.

Jag önskar dig lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (som ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

Attrahera dina läsare mera!

Vad är det som gör att dina läsare kommer till din websida?

Knapp Lyssna på filmenDet är framförallt rubrikerna och bilderna som lockar. Hur mycket kan och vet du om kommunikation, rubriker, teckensnitt, radlängder, bilder och bildanalys?  Begränsningar finns, har jag upptäckt. Kunskap saknas. Det talas mycket om landningssidor. Alla vet inte vad detta är. Vet du?

Att skapa en websida eller blogg tar faktiskt inte mer än 2 timmar, när du har förberett allt. Förberedelserna kan ta veckor, givetvis. Titta på min film, så får du lite mer förklaring.

Websida - bilder

Jag bjuder dig på gratis webinar

För att öka förståelsen hos dig än mer, bjuder jag dig nu på ett gratis webinar där jag ger dig några värdefulla tips. Samtidigt berättar jag lite kort om utbildningen ”Skapa din websida på 2 timmar” och förklarar hur detta faktiskt är möjligt.

Knapp anmälan webinarVill du delta? Anmäl dig här, via knappen, så får du instruktioner i ett separat e-mail om hur du kommer in på webinariet. Via webinariet har du möjlighet att ställa frågor, att diskutera med andra i gruppen och att få prova på hur jag undervisar (pedagogiskt och innehållsmässigt). 

Kursen ”Nå ut i sociala medier” har blivit en succé

Vi har redan kört 2 grupper och ytterligare en grupp är på G.

Min mission är att få andra att växa. Gissa om jag gläder mig åt att se hur deltagarna växer i hanteringen av sociala medier. Unikt för kursen är att de får lära sig automatisera detta. Deltagarna behöver – när de gått kursen – inte lägga timmar på att synas. Vi har byggt upp en metodik som gör att de verkligen själva kan automatisera. Eftersom jag i grunden är effektivitetskonsult, är det min intention att inte bara lära ut hur du ska göra utan framförallt hur du gör detta utan att slösa med tiden.

Många vet inte ens hur de kan använda de olika sociala medierna. I kursen lär vi dig hantera 5 st sociala medier, dvs

 1. Facebook (som ofta är mot vänner och bekanta men där du även kan skapa företags- och produktsidor). Facebook satsar även på en ny tjänst som kallas för ”Facebook at Work” och som – enligt ryktet – via molnet ska samarbete med Google+ och Microsoft Office 365. Lanseringsdatum för denna tjänst är ännu satt
 2. LinkedIn (som vänder sig till företagsmarknaden och de jobbrelationer du har)
 3. YouTube som är en filmkanal (och där deltagarna får lära sig skapa filmer och redigera dessa)
 4. Goggle+ som har många användbara funktioner
 5. Pinterest som fungerar som en annonspelare

PlanetFörutom detta lär du dig användningen av flera gratisappar och gratis programvaror som underlättar, bland annat ett av mina egna favoriter (som sparar massor med tid åt oss). Tipsen är många för att du ska nå ut. Din räckvidd i sociala medier är enorm om du gör på ”rätt” sätt.

En av deltagarna i den pågående kursen sa:

-”Oj vad mycket jag lärt mig på bara 2 veckor”!

I nästa blogginlägg, ska jag visa dig hur effektivt du kan jobba med sociala medier – via en film som jag skapat.

Vill du inte vänta, utan få effektivitetstips redan nu, anmäl dig till våra gratis utvecklingstips genom att fylla i rutan ovan till höger. Varmt välkommen!

Många hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (som ingår i Resultat Direkt)

 

 

Är du lyckligt lottad?

HulkenDet gäller att välja sina strider. I vilka sammanhang vill du vara Hulken?

I Spanien måste en nyförlöst mamma och pappa gå till 4 olika ställen (inom 1 månad) för att registrera sitt barn. I Sverige sker detta automatiskt. De måste registrera så att de får föräldrapenning, så att barnet får sjukvård osv. Ibland glömmer vi bort hur lyckligt lottade vi faktiskt är. Vi kan ta telefonen eller skicka mail genast har vi våra underlag och viktiga papper via post eller mail. Vi kan betala direkt via internet, till och med skatteärenden går förvånansvärt fort.

För att uppdatera ett personnummer i Spanien (och det måste göras var 3e månad vid behov/inköp av egendom/bil etc), tar det ca 6 timmar. Först ett besök på en polisstation i en av de större städerna. När papperen är ifyllda, behöver vi åka till en bank för att betala (det går inte via polisstationen eller via internet), sedan tillbaka till polisen igen för att få en stämplad kopia av ett papper som gäller i nya 3 månader.

Vad lägger du tid och ork på? Arbetar du effektivt så att du kan frigöra tid för sådant som du tycker är roligt? I Sverige är detta tillåtet. Vi är lyckligt lottade. Men vi glömmer bort hur lyckligt lottade vi faktiskt är.

Varje aktivitets ställtid är 5-10 minuter. Enligt forskning i England och USA, vet vi att ställtiden för ett enda mail är över 1 minut i snitt – och då har du inte gjort något åt mailet, inte ens läst det. Att ta fram dokument för att arbeta med tar i snitt 10 minuter innan allt är på plats och hjärnan har ställt om sig. Låt oss anta att du har 10 mail i inboxen. Innan du ens har läst dessa har du slösat bort 10 minuter, enligt forskningen.

TidsförlustI vilken tids-era lever du? År 2015 är inte medelåldern, även om många lever som de gjorde då, bortsett från all digital påverkan. Som jag tidigare nämnt i föregående blogginlägg, kan du, med små medel, om du väljer att arbeta utifrån en digital kalender, skapa länkar som gör att din ställtid inför en uppgift blir 2 sekunder.

Så har jag valt att ha det i mitt liv. Det betyder att jag faktiskt kan frigöra 1 dag i veckan enbart genom ett annat arbetssätt som inbegriper en elektronisk kalender.

KundundersökningJag vill vara din viktigaste leverantör för utveckling

Min mission i livet är att få andra människor att växa. Att vara behjälplig så att du kan frigöra tid och få uppleva dagen mer givande. Frågan är vad du behöver? Exakt VAD vill du inom en överskådlig framtid ha hjälp med? VILKA är dina problem och behov för att öka din effektivitet?

Har du lust att svara på några få frågor, så kan jag bygga ett stöd åt dig så att du kan få ut mer av livet. Här är länken till en kundundersökning, som ska ligga till grund för att få veta exakt VAD du behöver och HUR jag ska kunna hjälpa dig uppnå detta. Klicka på länken och fyll i de få frågorna, så lovar jag återkomma med en rapport om vad jag får fram från alla er kunder. Jag lovar vara lyhörd och skapa sådant som jag kan hjälpa till med (om det är möjligt).
Länk till kundundersökning http://goo.gl/forms/EGwXLgDH9A 

Vill du också frigöra tid och njuta av att vara lyckligt lottad?

Gratis webinar – välkommen att anmäla dig

Passar på att påminna dig om att du gärna får delta i ett gratis webinar den 17 november kl 13-14, då vi lanserar vår nya digitala utbildning för att effektivt Skapa websidor och bloggar.
Anmäl dig via länken här: Gratis webinar http://simplesignup.se/event/60662

Många varma hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)
Monica@resultat-direkt.se

 

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed