13 november – Att skriva är att gå från klarhet till klarhet

Igår nådde jag 30.223 ord. En ny milstolpe när jag passerade 30.000 ord av 50.000 som är slutmålet. Härligt med tanke på att jag håller mig på banan.

I boken Hjärnstark av Anders Hansen, läste jag att en promenad skapar en timmes kreativitet. Inser att jag ska ut och gå lite mer. Behöver det för kreativitetens skull, tror jag. Idag är en vacker höstdag och jag ska verkligen ta mig tid att promenera, kanske kan jag få sällskap på vägen.

Att skriva är att gå från klarhet till klarhet. Det är som om murarna rämnar och jag själv blir nyfiken på vad som finns på andra sidan.

13 nov - murarna

Fantasins värld öppnar för en koloristisk bild:

13 nov - brodera med ord

Karaktärerna måste utvecklas. Att skapa personligheter av dessa hjälper skrivandet. Alla är inte enbart goda eller onda. I min kommande roman är antagonisten ingen karaktär mer än på avstånd och det är en karaktär som läsaren definitivt inte gillar. Huvudkaraktärerna är två kvinnor med olika personlighet. Givetvis har jag gjort stora tester på båda, så jag vet på ett ungefär hur de reagerar. Ändå överraskar de mig emellanåt. Vi människor är komplexa och inte alltigenom goda eller onda.

13 nov - personlighetstesta karaktärerna

Nu ska jag fortsätta skriva. Om du också deltar i Nanowrimo, önskar jag dig lycka till!

Monica

 

 

Tagged with →  
Share →