Alla älskar Bianca av Birgitta Bergin

Alla älskar Bianca av Birgitta BerginBokrecension

Jag träffade Birgitta på Bokfabrikens julfest. Så roligt att få träffa dig, Birgitta.

Tack Birgitta och Bokfabriken för att jag fick äran att läsa denna fantastiska bok. Den var definitivt en av årets höjdare.

Den här boken gick inte att lägga ifrån sig. Jag till och med satt och läste den i bilen innan jag klev ur för att gå på julfesten. Totalt uppslukad, blev jag.

Här har Birgitta verkligen lyckats knyta ihop alla trådarna på ett otroligt spännande sätt genom att tre par anländer till Thorskogs slott för en lyxig helg. Men det blir som ett getingbo, laddat med sting och där många försöker göra sig osynliga i hopp om att inte bli stungna. Texten är laddad från första till sista sidan. Läs det här, så förstår du kanske vad jag menar.

”….. Beslutsamt reser han sig upp.
– Jag måste gå nu, tyvärr. Min fru undrar nog var jag är, hon sov när jag stack ut.

– Din fru?

– Ja …

Plötsligt blir han osäker. Frida är inte has fru. Vet Astrid något? Tveksamt biter han sig i läppen och ångrar vad han precis sa. Han måste verkligen gå härifrån.

– Ja, hejdå. Det var trevligt att prata med dig. Om månen och så …

Han lämnar henne på bänken, det smakar surt i munnen, det är något konstigt som pågår. Ha hör hennes barnsliga röst bakom sig innan han går in genom dörren.

– Hejdå. Hälsa din fru.”

Jag älskar korta kapitel och här får jag dem serverade som på ett läckert smörgåsbord. Alla kapitel är skrivna utifrån en specifik perspektivperson där kapiteltiteln aviserar vem som står på scenen. Det är mumma i mina ögon.

352 inbundna sidor försvann i ett ögonblick. Detta är definitivt en av årets höjdare, anser jag. Om du, som jag, älskar feelgood, får du inte missa den här sagolika storyn.

Så här står det på baksidan:

”Bianca är en person som alla älskar. Hon är oemotståndlig, hemlighetsfull och vacker. Men vad är det hon döljer? Och vem älskar Bianca mest?

Tre par anländer till Thorskogs slott för en lyxig helg i slottets magnifika salar. Under ett intensivt dygn tvingas någon konfrontera sitt dolda förflutna, en hustru gör något hon för evigt ångrar, en ung kvinna tvingas se sin älskares sanna väsen och en dagbok avslöjar precis det ingen vill veta – allt medan Bianca gör upp med sitt liv.

Alla älskar Bianca är en roman med länkade intriger, som likt ett pussel förs samman och där varje bit tar dig ett steg närmare sanningen.”

Och vilket pussel sedan. Överraskningarna (en del går att räkna ut på förhand), haglar. Det är som en adventskalender där varje sida är en ny lucka, fylld med intriger som sakta vävs samman till en färdig bild.

Den här boken har Birgitta verkligen lyckats med! Än en gång tack för en utmärkt och fängslande historia.

God jul till er alla och har du inte köpt någon julklapp än, så ge dig den här boken och unna dig lyxen av att bli totalt fångad av Bianca – precis som alla andra karaktärer i boken.

Full pott – fem av fem möjliga pennor. En höjdare!

Vid pennan

Monica Ivesköld

 

Tagged with →  
Share →