Att läsa gör att du kanske stressar ner

Idag är det den 11 december och jag ger dig några avstressande tips.

Information om novelltävlingen

Många bidrag har inkommit till vår novelltävling Lycka.

I veckan startar vår jury läsa bidragen och de kommer att välja ut de bästa som sedan går vidare till korrekturläsare och redaktör. Under våren kommer antologin att komma ut. Jag lovar att informera vidare om detta.

En bra bok får oss ibland att stressa ner. Min tanke är att en bok om Lycka ska få dig att uppleva hur mycket av lycka du faktiskt har i ditt liv.

Och om du, mot förmodan, inte upplever så mycket lycka för stunden – kanske till och med känner dig olycklig – vill jag ge dig ett råd som jag nyligen hörde på TV. Jag tänker själv på detta varje dag.

”Om du är i en period där allt känns svart och hopplöst – fortsätt gå.
Du kommer ut ur det genom att vandra framåt”

Tips på att stressa ner inför julen

Många stressar extra mycket inför julen. Det är julstädning, julbak, tillagning av julmat, umgänge med släkt och vänner, inköp av julklappar osv.

Ett år hade jag kurser i avstressning inför julen och delade då ut färdiga handlingsplaner för att slippa tänka ut allt i förväg. Risken för att glömma något kan i sig skapa stress.

En av mina leverantörer har skapat en rolig plansch över julbestyren. Här ser du den.

2C8s julplanering

De har även en del recept och annat spännande om du klickar dig fram i flödet.

Stresskurs online rekommenderas

Skulle du vilja ge dig själv en stresskurs i julklapp, rekommenderar jag vår onlinekurs ”Nålsögat”. Här kan du läsa mer om den och även boka den till rabatterat pris (gäller fram till jul).

Ordinarie pris: 1.500 kronor

Ditt julklappspris: 1.000 kronor

Den här kursen är på 8 veckor och du får träna på en del spännande övningar som vi vet ger resultat. Vi har många deltagare och flertalet har berättat vad som händer när de går och har gått kursen.

Du väljer själv datum när du vill gå och det behöver inte vara förrän under 2019.

Klicka här för mer information och bokning av onlinekursen Nålsögat.

I kursen Nålsögat får du

Vill du hitta din on/off-knapp för tankarna? Vad skulle hända om du kunde stänga av dessa?

Vi kallar tankarna för apor eller ”skällande hundar”. Tankarna skapar stress, oro, ilska, avundsjuka, förtvivlan osv. Detta är en unik utbildning – inget liknande finns i Sverige idag. Nålsögat har vi kallat den, för det finns vissa likheter mellan vad som händer när du trär en nål med det tillstånd som innebär att du stänger av dina tankar. Det finns också vissa likheter med att få igenom problem genom nålsögon, problem som tank­ar­na skapar.

Ditt undermedvetna kan inte skilja på fantasi och verklighet. Tänker du på en citron, går dina kemiska pro­ces­ser igång och det kanske t o m vatt­nas i munnen på dig. För att hitta din on/off-knapp, behöver du ett antal mentala verktyg. Dessa får du av mig – i 8 steg, helt digitalt.

Det finns i vissa delar av programmet en viss likhet mellan Mindfulness och Nålsögat, men även tydliga skillnader såsom:

Skillnad Nålsögat och Mindfulness Målet är att:

  • Du enkelt och snabbt ska lära dig hitta din on/off-knapp
  • Skapa rutiner som gör att du enkelt kan stänga av tankarna i vissa situationer
  • Finna de mentala verktyg som fungerar för dig

Du tränar via din egen dator – helt digitalt – genom tillgång till en plattform med övningar (inspelade videos som förklarar i detalj och ger dig underlag för din övning) under totalt 8 veckor.

Vad väntar du på? Skapa lugn omkring dig NU för en minimal kostnad!

Välkommen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Tagged with →  
Share →