Bedragen av Katerina Janouch

Bokrecension

Bedragen av Katerina JanouchJag har läst böcker av Katerina Janouch tidigare och aldrig blivit ”biten”. Den här har hon lyckats betydligt bättre med, enligt mig. Det är första boken i serien om barnmorskan Cecilia Lund.

Så här står det på boknäthandeln:

”Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf samt hus i en trevlig förort. Varje dag är fylld till brädden men hon är ganska nöjd. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli – eller?

En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen – och vem som bedrar.”

Boken är lättläst och har en del spännande inslag. Lite besviken blev jag allt på att inte få veta hur det gick med Simon. Jag förstår att det kommer mera kring honom i nästa bok, men själv har jag lärt mig på alla de skrivarkurser som jag gått de senaste två åren, att det aldrig får finnas några olösta trådar hängande kvar när boken är slut. Det är lite som att lura läsaren. Så kände jag mig – lurad. Självfallet ska jag läsa nästa del i boken. Måste få reda på mer, men jag tycker att det gäller att göra böcker självständiga och inte beroende av varandra. Så lite besviken är jag allt.

Ändå rekommenderar jag boken. Den är utmärkt i soffan en kulen vinterdag eller i hängmattan en varm sommardag.

Här får du ett litet avsnitt som jag gillade:

Bedragen av Katerina Janouch - utdrag

2 pennorJag ger den 2 av 5 pennor.

Skrivarhälsningar

Monica

PS! Glöm inte julkalendern i morgon. DS

 

Tagged with →  
Share →
0 comments

Trackbacks

  1. […] Jag har aldrig varit uppslukad av Katerina Janouchs böcker. Har läst några av dem. Hon har ett fint språk, härlig gestaltning och bra innehåll. Ändå har där ständigt varit något som gnagt och gjort att jag inte läst med odelad förtjusning. Så läste jag boken Bedragen, den första i serien om barnmorskan Cecilia Lund. Här kan du läsa min recension om Bedragen. […]

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram