Beteende-kompassen och Svanen

Beteende-kompassen

Beteende-kompassen 1Som beteende-kreatör är jag utbildad i ett verktyg som kallas för beteende-kompassen. Därför ger jag dig här några tips om hur du kan föra en inre dialog med dig själv. Förutsättning är givetvis att du vill utveckla dig själv.

Rädsla är det som oftast hindrar dig. Rädsla skapar negativa tankar, känslor och beteenden. Tala med dig själv i första person – JAG! När det är jobbigt kan du tala i andra person – DU! Exempelvis:

― Hör du, Monica, det är inte ok att må så risigt.

Du kan också viska fram detta. Det hjälper. Eller så kan du skrika till dig själv men det blir inte bättre, ha ha. År 2017 gjordes en studie i detta.

Inom NLP talar vi om submodaliteter, dvs HUR du framför en tanke. Submodaliteten är kvaliteten i sinnet.

Svanen – en metodik inom hypnos – från Skottland

SvanenNär jag utbildade mig inom hypnos, fick jag bland annat lära mig tekniken ”Svanen” som min handledare från Skottland lärde ut. Föreställ dig att du skapar en svanhals utifrån en av dina armar. Låt sedan svanen tala med dig.

Tillåt dig att skratta åt detta.

Jag citerar två duktiga hypnotisörer – Ulf Sandström och Fredrik Praesto – som säger att ”skratt är läkande”. De har även en POD kring hypnos.

Att använda ”Svanen”, är nästan som att lära buktaleri. Det ger enorma effekter både på dig själv och (i mitt fall) på mina klienter som verkligen vill förändras.

Lycka till med att skapa dig mental träning!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Tagged with →  
Share →