Bortom all genans av Eva Swedenmark – bokrecension

Tredje och sista självständiga delen i De fyras gäng.

Bortom all genansFormat: Inbunden

Serie: Del 3 i ”De fyras gäng”

Antal sidor: 205

Utgivningsdatum 2018-08-14

Förlag: Ordberoende Förlag

ISBN: 9789187595905

Tusen tack Eva för gåvan. Vilken fantastisk serie du har skrivit. Samtliga böcker går att läsa självständigt men skratten ökade givetvis när igenkänningen av damernas upptåg blev tydlig.

Boken ger verkligen hopp åt oss med några år på nacken. Att våga testa, att ge sig hän, att uppleva och leva ut våra drömmar, precis som du, Eva, skriver ”utom all genans”. Det tilltalar verkligen mig. Jag vågar och vill testa gränser. Men dessa härliga tjejer går längre än så. De ger sig hän ordentligt och finner nya saker i livet. Wow, säger jag bara.

Detta är en serie som alla över 55+ borde läsa. Och för oss som uppnått pensionsåldern är den ett ”måste”, tycker jag.

Boken är lättläst och jag läste ut den på en dag – i strålande solsken. Det var svårt att dra ner mungiporna eftersom de fastnade som ett fånigt smile i ansiktet och känslan av glädje satt kvar länge.

Här kan du läsa om första delen. Klicka på länken.

Här kan du läsa om andra delen. Klicka på länken.

4 pennorDen här delen får 4 pennor av 5 möjliga.

Hela serien totalt får 4 pennor.

Så här står det på nätbokhandelns sidor om boken (och i baksidestexten):

”En för alla – alla för en

I den avslutande tredje delen om De fyras gäng reser vännerna Garbo, Pamela, Anita och Ingalill till Vietnam för att fundera över framtiden.

Men långt borta kommer deras tidigare liv nära.

De träffar en polis som inte kan släppa tankarna på vad som hände när deras båt i Vaxholm brann.

Och hur var det med deras pengar som de kom över lite för lättsamt ska allt de vunnit tas ifrån dem?

De fyras gäng är tillbaka.

En kvartett kvinnor som visar sig själva och världen att man ska akta sig för att räkna bort kvinnor 60+.

De besitter kraft och fantasi och efter Garbos uppmaning till dem: Om ni inte börjar leva gör jag slut har de tagit makten över sina egna liv och förverkligat hemliga drömmar de trodde skulle förbli ouppfyllda.

I den tredje boken har de rest långt bort och funderar på att kanske slå sig till ro med vad de uppnått. Men när de inser att det finns män som underskattar kraften hos dem och ser dem som töntiga tanter enas de om att försvara det de vunnit och försåtligt och uppfinningsrikt hämnas på de som underskattar dem.

En för alla, alla för en, säger Garbo, Ingalill, Anita och Pamela i De fyras gäng. De inser att de alltid kommer att fortsätta drömma och att målet för drömmarna ibland är själva drömmen och resan för att uppnå den.”

Missa inte den här serien och än en gång: TACK Eva för att jag hade turen att vinna dessa böcker av dig. De har verkligen fått mig att må bra.

Vid pennan

Monica

 

Tagged with →  
Share →