Bortom sanningen av Anne Holt – recension

Bortom sanningen av Anne HoltFormat: Pocket

Utgivningsdatum: 2003

Förlag: Piratförlaget

Referensex: NEJ

 

Hittade den här kriminalromanen av Anne Holt i bokhyllan. Hon är en av mina favoritförfattare och jag uppskattar oftast hennes böcker. Den här var tyvärr inte en av de bästa, anser jag. Den var lite rörig, nämligen.

Så här står det om den på nätet och baksidan:

I en våning i en av Oslos fashionabla stadsdelar har ett förmöget äldre par och deras äldsta son brutalt mördats. Misstankarna riktas genast mot parets yngste son och hans hustru och fallet verkar snart uppklarat för Oslopolisen. Men inte för kriminalkommissarie Hanne Wilhelmsen. På brottsplatsen fanns nämligen ett fjärde lik: en något underlig och ensam man, till synes utan koppling till den rika redarfamiljen. Hanne vill inte slå sig till ro med fallets upplösning. Hon letar, till sist i det närmaste ensam, efter en annan verklighet, efter sanningen bortom det uppenbara.
Bortom sanningen är inte bara historien om uppklarandet av ett fruktansvärt brott. Boken är också en resa tillbaka i Hanne Wilhelmsens liv, i sökandet efter förklaringen till hennes eget liv och öde.

Bortom sanningen är den sjunde kriminalromanen om Hanne Wilhelmsen.”

Boken är välskriven, intrigerna lysande, miljön varierande med fina beskrivningar, karaktärerna är oftast udda och jag gillar den buttre och lite asociala Hanne Wilhelmsen.

Ett extra plus för det överraskande slutet, men jag hade önskat att det hade funnits några ledtrådar så att jag – som läsare – hade fått känna mig smart i förväg.

3 pennorJag rekommenderar givetvis romanen till dig som gillar Anne Holts böcker eller kriminalromaner och ger den 3 av 5 pennor.

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments