Chi Neng Qigong och terrakotta-armén

Qigong-träningen betyder allt för mig.

2009 höll jag på att stryka med när jag fick en gallblåseinflammation som spred sig till bukspottskörteln. Det var biverkningarna av de cellgifter som jag hade tagit i sprutform för min reumatism. Jag lovade mig själv där och då, att om jag överlevde skulle jag hitta alternativa behandlingsformer. Det har jag också gjort. Efter många års utbildningar har jag idag ett fungerande liv, trots att jag inte tar någon medicin mer än i undantagsfall.

En av de alternativa metoder som jag utbildade och certifierade mig i, var Chi Neng Qigong som jag idag själv håller onlinekurser i.

Qigong är ett kraftfullt verktyg. Ibland startar den en utrensning i min kropp. Min reumatolog har bett mig ta vätskedrivande för jag har överskott på vätska i framförallt benen. Någon gång får jag använda pillren, andra gånger behövds inte dessa. Då räcker det med qigong och litrarna minskar även vikten.

Med hjälp av en qigong-övning – Benböj mot vägg – blir jag rörlig i hela kroppen och mina knän som är illa åtgångna efter två olyckshändelser, blir genast bättre. Min kropp blir lättare.

Varje år förnyar jag mitt certifikat. På så sätt kan jag även hjälpa andra att må gott.

Jag har fem mentorer i Kina. Någon av dem brukar jag träffa en gång per år, när de kommer hit till Sverige. Då blir det kurs i 3-4 dagar och jag lär mig ständigt något nytt, trots att jag utövat qigong sedan 2000.

Digital kurs i Mentala vitaminer med Chi Neng Qigong

Du vet väl att du kan träna digitalt och lära dig Qigong med hjälp av min digitala 10-veckors kurs. Varje vecka får du tillgång till nya övningar, inte bara i Qigong utan massor med andra vitaminer såsom hypnos, avslappning, stressreducering, mindfulness, scanning, EFT, meditation och mycket mer.

N-ljudsmediation en nyhet inom qigong

N-ljudsmediation är baserad på ny forskning. I staden Xian, där den berömda terrakottaarmén finns, finns idag ett Chi Neng Qigong-center som specialiserat sig på N-ljudsmediation. Det är mycket spännande. Resonansen av ljudet baserat på hur övningen utförs och når djupt ner i vårt undermedvetna, bakom all inprogrammerad information som hjärnan besitter.

Terrakottaarmén

Terrakotta-arménVill också passa på att slå ett slag för denna fantasiska armé i Xian som jag besökte för ca 10 år sedan. Den upplevelsen var kulmen på min Kinaresa och ett minne för livet. Jag kommer aldrig att glömma den gigantiska utgrävda armé som fullständigt tog andan ur mig. Här ser du en del av utgrävningen.

Armén är ett arkeologiskt fynd av cirka 8 000 fullskaliga lermodeller av soldater och hästar som är placerade i en militär formation. Fyndet hittades ca två kilometer öster om graven till Kinas första kejsare Qin Shi Huangdi som avled 210 f Kr. Terrakottaarmén är uppdelad i tre gropar och hittills har mer än 2.000 soldater blivit utgrävda.

Alla soldater i Terrakottaarmén har unika utseenden och representerar olika militära grader.

Terrakottaarmén hittades 1974 av bönder som grävde en brunn, vilket blev en av 1900-talets största arkeologiska upptäckter. Fyndet var en stor överraskning eftersom Terrakottaarmén inte finns nämnd i några historiska dokument. Terrakottaarmén är en del av Qin Shi Huangdis mausoleum som är listad av Unesco som världsarv.

Varma, behagliga, balanserade Chi Neng Qigong-hälsningar
Monica Ivesköld

 

 

Tagged with →  
Share →