David Baldacci – Minuten före midnatt – Bokrecension

David Baldacci Minuten före midnatt

Tack Bokfabriken för denna fantastiskt spännande bok.

Detta är del 2 i serien om Atlee Pine. Första delen, Lång väg till rättvisa, som du kan läsa mer om här, var spännande. Men denna bok är ännu svårare att lägga ifrån sig. Böckerna är helt fristående så du kan läsa vilken som men det blir större anknytning till den speciella karaktären Atlee Pine när du läser dem i ordning.

Den får definitivt full pott av mig, dvs 5 pennor.

Boken är på 446 sidor och utgiven av Bokfabriken.

Språket är, som oftast i Baldaccis böcker, välarbetat. Intrigen bygger vidare på Atlee Pins sökande efter sin kidnappade tvillingsyster men hon har även en seriemördare att leta reda på. Jag älskar böcker som jobbar med flera intriger samtidigt och där dessa är inflätade i varandra.

Baldacci har mycket levande karaktärer som jag tycker det är lätt att sympatisera med. Så även i den här boken. Dessutom håller han oss läsare på halster – länge och väl. Ofta är antagonisten inte självklar, vilket blir en extra krydda vid läsningen.

Så här står det om boken på nätet:

FBI-agenten Atlee Pine tvingas ta tjänstledigt efter att ha gjort sig skyldig till övervåld i jakten på en brutal brottsling. Den oplanerade ledigheten ger henne möjlighet att resa tillbaka till Andersonville i Georgia, där hennes tvillingsyster Mercy kidnappades och försvann tre decennier tidigare. Kanske kan hon äntligen få klarhet i vem som låg bakom kidnappningen. Men sökandet efter ledtrådar leder henne in på en väg kantad av mord, lögner och hemligheter som skakar henne i grunden. Ingenting av det Atlee Pine trott sig veta visar sig vara sant.  

Minuten före midnatt är den andra fristående delen i bästsäljaren David Baldaccis nya serie om den iskalla ensamvargen Atlee Pine.

Baldacci är definitivt en av de bästa thrillerförfattarna, anser jag. Hans karaktär Atlee Pine är mycket speciell och kanske inte alltid sympatisk vilket gör henne extra spännande.

David Baldacci är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 130 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljarlista.

Än en gång, tack Bokfabriken för recensionsexemplaret. Jag ger denna thriller full pott, dvs 5 pennor av 5 möjliga och ser fram emot nästa bok i serien.

Vid pennan

Monica Ivesköld

Tagged with →  
Share →