Den märkligaste golfrundan i mitt liv

Detta måste jag bara berätta om för dig.

En kall golfrunda startades med dubbla vindtröjor. Jag var påbyltad med lager på lager. Frös så jag skakade. Rotade igenom golfbagen och där, på botten, fann jag vad jag sökte. En stickad mössa. Så glad jag blev. Öronen var iskalla.

Tränade lite puttning. Det kändes ganska bra.

Dessutom hann jag med nästan ett helt pass Chi Neng Qigong. Avslappnad, trots de iskalla vindarna, var jag klar att utmana banan. Det var en av mina favoritbanor. Vinden ven. Det brukar den inte göra här.

Jag hoppades på en bra runda. Testade allt som jag lär ut till mina deltagare som går den digitala kursen ”Bli en mer fokuserad golfare”.

Strax innan vi skulle slå ut, kom vårt sällskap springande. Det var engelskmän eller rättare mannen var engelsk. Damen var troligen född i Ryssland eller något ditåt. Hon hade ett otroligt vackert namn – Pavlika – och hade ett slaviskt utseende. Hon talade flytande engelska men med en svag brytning.

Han slog ut. Slaget var ett av de längsta jag sett. Ganska snart insåg jag dock att de inte var proffs. Men längden kunde konkurrera med golfspelarna på touren.

När det blev hennes tur att slå ut, slog hon ungefär som en ishockeyspelare. Hon var kraftigt byggd utan att vara det minsta tjock. Påminde lite om en rysk kulkastade i rörelsen. Någon swing hade hon inte. Men oj, som hon slog. Jag har spelat med tjejer som normalt spelar på touren. Hon slog lika långt.

Själv spelade jag som en gud. Ändå fick jag slå två slag för att komma i närheten av hennes utslag. Det var verkligen spännande.

Redan på första hålet, insåg vi att hon var udda. Vi tittade på varandra med ett stort flin i hela ansiktet.

Hon tog nämligen upp en bok och började läsa, samtidigt som hon gick framåt med golfvagnen.

Så fortsatte det i 18 hål. Hon slog sitt slag, tog upp boken och fortsatte läsa, samtidigt som hon med raska steg klev framåt.

När vi kom på hål 10 var jag tvungen att fråga. Då hade mina tankar lekt med olika möjligheter. Kanske hon pluggade inför en tenta? Kunde det vara någon form av regelbok hon läste i? Den såg ovanligt kraftig ut för att vara regelbok. Dessutom kunde jag på avstånd se att det var en häftad, gulnad bok, som verkade ganska tummad.

James Pattersons bokHon skrattade och berättade att den var så otroligt spännande att hon inte kunde släppa den. Båda spelade på sin hemmabana, så hon hittade med förbundna ögon och kunde därför läsa och gå samtidigt.

Jag hörde henne också säga till mannen att hon saknade bokstöd på golfbagen.

Hon var inte otrevlig, men det blev inte speciellt mycket socialt umgänge. Vi hade inte en chans att försöka föra en vanlig, normal konversation. För hur talar man med en golfspelare som har näsan i en bok i 18 hål?

Tydligen kan vi konstatera att i alla bör läsa boken. Den har även blivit filmad (lanserad 2001) med Morgan Freeman i huvudrollen, fick jag veta. Här ser du boken. Den heter ”Along came a spider”, skriven av James Patterson. Det är en psykologisk thriller, förstod jag. Frågan är om denna bok översatt till svenska är boken ”Svarta änkan i Bedford”.

Så här står det om ”Svarta änkan…”:

Maggie Bradford är Svarta änkan i Bedford. Den världsberömda countrysångerskan har dödat sin man. Den vackre och framgångsrike West Point-officeren. På ytan var han en charmerande svärmorsdröm, inuti en livsfarlig och våldsbenägen hustruplågare. Will Shepard är Den blonda pilen. Fotbollsspelare i världsklass. En given trofé för varje kvinna. Ursnygg och vältränad. Men hans psyke är sargat, i hans inre härskar mörka och perversa krafter. För kvinnor är umgänge med Den blonda pilen liktydigt med livsfara. Berättelsen om Svarta änkans, till en början så kärleksfulla möte med Den blonda pilen är en djävulsritt som för tankarna till ”När lammen tystnar”.

Oavsett, något för kommande lässtunder, kanske.

Dagen var annorlunda. Himlen klarnade upp. Vinden mojnade. Det blev lite varmare.

Men framförallt blev det en kanonrunda. Jag njöt och mina 31 poäng var helt ok att avsluta med. Ett tag trodde jag att jag skulle sänka mig. Sen tappade jag orken. Vet inte riktigt i vilket hål den hamnade, men jag saknade den på de tre sista hålen.

Golfhälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Tagged with →  
Share →