En enda natt av Simona Ahrnstedt – recension

En enda nattFormat: Inbunden

Antal sidor: 495

Utgivningsdatum: 2014

Förlag: Forum

ISBN: 9789137143101

Recensionsex: Nej

 

Typ av bok: Samtidsroman med erotiskt äventyr – En berättelse om hämnd, maktkamp och förbjuden kärlek

Hur fångade inledningen mig: Simona är fenomenal. Hon sätter platsen, intrigen och karaktärerna direkt i inledningen. Jag gillade inledningen och fastnade direkt. Synd bara att här var en tautologi med på första sidan. Det verkar som om de flesta författare har svårt för detta med tautologi.
Här kan du läsa inledningen.

”David Hammar spanade ut genom det välvda fönstret på helikoptern. De var uppe på tusen fot och sikten över landskapet var milsvid. Han justerade headsetet som lät honom prata i normal samtalston med de övriga
― Där borta, sa han och vände sig om mot Michael Chamoun som satt i baksätet och tittade ut genom fönstret han också. David pekade mot det gula slottet Gyllgarn som blev synligt.
Piloten ställde in kursen.
― Hur nära vill du komma? frågade han med blicken mot målet.”

VILKEN är själva handlingen: Den handlar om hämnd, maktkamp och förbjuden kärlek.

Intrigerna: Välskrivna.

Miljöbeskrivningarna: Bra miljöbeskrivningar.

Dialogerna: Rappa och driver handlingen framåt.

 

Baksidestexten – tagen från nätet

Natalia De la Grip är en av finansvärldens unga supertalanger. Som kvinna, född in i överklass och rikedom, förväntas hon mest intressera sig för mode och inredning. Men Natalia har alltid gått sin egen väg. Envist och stenhårt arbetar hon för sitt mål: att få fadern, patriarken, att se och erkänna hennes kompetens och ge henne en plats i familjeföretagets styrelse.
David Hammar är en uppkomling och finansvärldens meste bad boy. Trots sin arbetarklassbakgrund har han lyckats bli en av Sveriges rikaste riskkapitalister. Han är lika beundrad som avskydd och dessutom känd för sina glamorösa kärleksaffärer. På grund av händelser i det förflutna är han ute efter hämnd på familjen De la Grip. Kanske kan han komma åt dem via dottern, Natalia?
När David bjuder ut Natalia på lunch blir hon både nyfiken och vaksam. Hon vet att männen i hennes familj hatar honom, men undrar varför. Hon vet också att David dejtar filmstjärnor och prinsessor, inte alldagliga finanskvinnor. Lunchen blir oväntat trevlig och mot sin vilja dras de till varandra. Attraktionen som uppstår leder så småningom till en natt ingen av dem kan glömma. Båda är tagna av kemin dem emellan, men de intalar sig själva att det aldrig kan bli något. Relationen är fullkomligt otänkbar, de är fiender, det var bara en enda natt. Eller?”

Mest positivt

Välskriven och gripande. Spännande och svår att lägga ifrån mig.

Andra recensioner över denna författare

Här är några av hennes böcker som jag har recenserat:

Betvingade: https://www.monicaiveskold.se/betvingade-av-simona-ahrnstedt-recension/ 4 av 5 pennor

Allt eller inget: https://www.monicaiveskold.se/allt-eller-inget-av-simona-ahrnstedt/ 4 av 5 pennor

Några valda texter ur boken

Som jag brukar, för att du ska få en uppfattning om författarrösten, delar jag några utvalda texter utan att avslöja något viktigt. Jag har tagit mig friheten att använda talstreck vid dialoger eftersom jag citerar texten.

Sidan 150

”Hon såg ut som om hon inte trodde sina ögon.
― Vad gör du här?
― Jag är inte helt säker, svarade han uppriktigt. Har du jobbat till nu?
― Ja, nickade hon. Det har varit rätt hektiskt i dag.
― Det är jättefint ute. Vill du ta en promenad? Med mig?
Hennes ögon vidgades, men hon sa inget, bara nickade.

De promenerade ned mot vattnet, mot Nybroplan och Strandvägen. Hon gick nära honom med de rörde inte vid varandra.”

Sidan 300

”__ Klokt, sa Isobel. Hon räckte henne en mugg. Det är bara rutin, sa hon i en ton som inte direkt uppmuntrade till vidare dialog.
Irriterat tog Natalia muggen, gick in på toaletten och gjorde som hon blivit ombedd. Kyligt gav hon tillbaka den till Isobel som tog den, ursäktade sig och lämnade rummet.
Natalia pillade på tejpen och kompressen i armvecket. Hon bestämde sig för att hon inte gillade den här bossiga läkaren.”

Summering

4 pennorEn bra och välskriven relations- och kärleksroman, kryddad med erotik.

Rekommenderas varmt och jag ger den 4 av 5 pennor.

Vid pennan

Monica

Tagged with →  
Share →