En skrivövning: Tråkigt på jobbet

Idag vill jag tipsa om att du kan skriva en scen om när det var riktigt tråkigt på arbetsplatsen (eller var du dagligdags befinner dig).

Gestalta miljön. Berätta för oss läsare hur där såg ut. Vilka ljud förekom? Vad hände?

Förstärk alla känslor!

Dela gärna din lilla scen här i kommentarerna.

I min onlinekurs Inspiration för dig som skriver, har jag i augusti månad fokus på STARKA KÄNSLOR. Kanske vill du också delta? Det finns inspelade filmer med tips och flera övningar i en sluten plattform. Är du sugen, kostar denna kurs endast 300 kr inkl moms före hela månaden (varar till slutet av september). Du kan boka den genom att meddela mig.

Jag har oftast roligt på jobbet men en gång för många år sedan, när jag arbetade inom ett effektivitetskonsultbolag, hade vi det riktigt tufft.

Kvinna arg

En av de anställda hade tydliga narcissistiska drag och styrde och ställde med de anställda på ett fruktansvärt sätt. Allt skulle göras utifrån hennes sätt och hon hade behov av kontroll över exakt allt som alla gjorde. Situationen drogs till sin spets när hon i samband med ett möte i konferensrummet med inhyrd konsult som skulle hjälpa till att fixa samarbetena, reste sig upp, satte handflatorna i bordet och skrek till mig och dåvarande VDn. Rummet var trångt och mörkt. Konferensbordet i vitt var ovalt och stolarna runt var i hårdplast med dyna. Ögonen på kvinnan var svarta och stod ut som om hon hade giftstruma. Hon öppnade munnen som en drake och skrek åt oss att vi skulle göra på hennes sätt. VDn tog till orda. Lugnt bad han henne sätta sig ner innan diskussionen fortsatte. För mig var detta kulmen och jag sa ifrån på skarpen. Företaget fick välja mellan henne och mig. Jag orkade helt enkelt inte mer. Givetvis vägrade hon säga upp sig. Så du kan räkna ut hur det slutade. Inom kort hoppade jag helt enkelt av och startade upp mitt eget företag igen tillsammans med en av mina dåvarande chefer.

Tyvärr är det ju så att narcissister och psykopater oftast klarar sig. Det gäller att lägga benen på ryggen och springa därifrån. Tro aldrig du kan bota dem!

Hoppas du har haft bättre dagar!

Monica

 

Tagged with →  
Share →