En sommar av David Baldacci

En sommar av David BaldacciRecension

Baldacci, född 1960 i Virginia, är en av världens mest populära författare. En av mina favoriter, dessutom. Nu är det första gången som han testar feelgood-genren. Boken släpptes i juli/augusti 2019.

Vilket lyckat drag! Jag är helt såld på denna förtjusande roman. Precis som i sina deckare överraskar han hela tiden. När berättelsen är fullständigt gripande och jag som läsare tror att den inte kan bli bättre, ökar han takten och genast har allt förbytts.

Andlöst läste jag denna fantastiska bok och ville egentligen inte att den skulle sluta. Med en unik fingerfärdighet som få författare besitter, trollband han mig från första till sista sidan. Detta är verkligen en av årets bästa böcker. Baldacci är en av stjärnorna på sommarhimlen.

Den finns som ljudbok och e-bok men inte som tryckt bok. Jag läste e-boken.

Så här står det på nätet om boken:

”Krigsveteranen Jack Armstrong ligger på sin dödsbädd när hans älskade fru Lizzie omkommer i en trafikolycka. Eftersom Jack inte längre kan ta hand om deras tre barn skiljs de åt mot sin vilja och tvingas flytta runt mellan olika släktingar. Men som genom ett mirakel börjar Jack tillfriskna från sin ovanliga sjukdom och bestämmer sig för att få hämta hem sina barn och återförena familjen. 

Tillsammans flyttar Jack och barnen till Lizzies barndomshem i South Carolina. Under en oförglömlig sommar kämpar Jack för att försonas med livet, det förflutna och för att hitta kärleken igen.”

Eva Mazetti-Nissen har översatt boken och hon har gjort ett finstämt jobb. Språket är vackert som ett springvatten som faller i kvällsbelysning.

Denna bok rekommenderar jag varmt till alla som gillar feelgood. Missa den INTE!

Jag ger den högsta betyg – 5 pennor – framförallt för att Baldacci är överraskningarnas mästare och har en berättarröst som tilltalar mig som mest. Nu dessutom i en för honom ny genre.

Tack Bokfabriken som gjorde denna läsupplevelse möjlig för mig och för förtroendet att få recensera den här boken.

Vid pennan
Monica

 

 

Tagged with →  
Share →