Falukorv med potatis- och jordärtskocksmos

Då är jag tillbaka med lite goda recept. Hoppas du uppskattar dem.

Falukorv med mos och gurka2 personer (VV = 9 blå sp)

Ingredienser

Halv falukorv

1 förp krossade tomater (à 400 g)

0,75 dl riven ost

Basilika (antingen färsk eller torkad)

1 bit gurka

6 potatisar

4 jordärtskockor

Lite mjölk och ev smör/margarin

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C.

Mos: Skala och dela potatisen och jordärtskockorna i mindre bitar. Koka den mjuk.

Falukorv: Skär falukorven i skivor och lägg dem omlott i en ugnsform. Häll över tomatsåsen och strö över osten. Krydda med basilika.

Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.

Skär gurkan i tärningar.

Mos: Krossa potatisen och jordärtskockorna.
Rör ner mjölk och ev lite smör/margarin, krydda med salt och peppar.

Servera korven med moset och gurka.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →