Får jag bjuda på Kyckling i Curry på Monicas vis?
En av de uppskattade middagarna med familjen, under de sista 14 dagarna, är den här kycklinggrytan. Den är mild i smaken och de flesta älskar den, även barnen.
Nu bjuder jag dig på den.
Du behöver
- 600 g kycklingfiléer
- 2 röda paprikor
- 2 gula lökar
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2 stora morötter
- 2 msk smör, att steka i
- 3 msk curry
- 1 msk paprikapulver
- 5 dl vispgrädde
- 2 dl vanlig grädde
- 2 msk kinesisk soja
- 2 krm svartpeppar
- Knorr grillkrydda
- En doft vitpeppar
- Ris
- Gärna broccoli som tillbehör
Gör så här
- Skär kycklingfiléerna i små bitar.
- Skölj, kärna ur och skär paprikorna. Skär dem i små bitar. Lägg på en egen tallrik. De ska ner i grytan i sista minuten.
- Skala och hacka löken samt vitlöken.
- Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Den ska ha stekyta. Tillsätt kryddorna. Lyft över i en stor gryta.
- Stek lök och vitlök, och låt fräsa cirka 3 minuter. Tillsätt några korn socker. Lyft över i grytan.
- Skala och skär morötterna i slantar och stek dem. Lyft över i grytan.
- Pudra med mer curry och paprikapulver, vid behov.
- Tillsätt vispgrädde, vanlig grädde samt soja. Låt koka upp och se till att kycklingen är genomstekt.
- Servera med ris och gärna broccoli!
Smaklig måltid!
Monica