Fisksoppa

FisksoppaIdag bjuder jag på en delikat fisksoppa. Lätt att laga och för dig, som är viktväktare, endast 2 blå points.

Ingredienser

Torsk 2 filéer

Kryddor (salt, peppar, ingefära etc)

Purjolök 1 st, stor

Vitlök 2 klyfta(or),

Morot 2 st

Olivolja ½ msk

Fänkål, 1 st

Hummerfond 3 msk

Vatten 7,5 dl

Matlagningsvin, vitt 2½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2½ dl

Gör så här

  1. Dela fisken i 3 cm-stora bitar.
  2. Strimla purjo, finhacka vitlök och skär morötterna i smala stavar. Skär fänkålen i tunna skivor.
  3. Fräs det i olja. Lägg i gryta.
  4. Tillsätt fond, vatten, vin och grädde. Låt det sjuda ca 10 minuter.
  5. Lägg i fisken och låt soppan sjuda någon minut tills fisken är klar.
  6. Smaka av med salt och peppar, ½ tsk ingefära och grillkrydda.

Jag önskar dig smaklig måltid!

Monica Ivesköld

Tagged with →  
Share →
0 comments