Fläskytterfilé i rosa sås

Idag bjuder jag dig på ett omtyckt recept på fläskytterfilé. Du kan givetvis även använda fläskfilé.

6 sp blå per portion för dig som är viktväktare.

Fläskfile i rosa sås

Ingredienser 4 pers

Potatis 2 per portion

Lök 1st, gul/gula

Fläskfilé 600g                    12 sp

Margarin flytande 80% 2tsk          3

Fraiche 5% 2dl                7

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 1dl      2

Chilisås, tomat 2msk

Japansk soja 12 msk

Vitlök 1 klyfta(or)

Rosépeppar 1 12 msk

Instruktioner

Skala och koka potatisen.

Skala och finhacka löken och vitlöken.

Skiva filén och bryn den hastigt i margarin. Salta och peppra.

Ta upp köttet ur pannan och fräs löken och vitlöken utan att den tar färg.

Blanda i fraiche, grädde, chilisås och soja i pannan med lök.

Låt puttra några minuter.

Lägg i kötten och rosépepparn (mortlad/krossad) i såsen och låt allt puttra tills köttet är klart.

Jag använde fläskytterfilé och lät köttet puttra tills potatisen var klar.

Smaka av med salt och peppar.

Pressa potatisen. Servera med små tomater eller sallad.

Smaklig måltid!

Monica

 

 

Tagged with →  
Share →