Fläskytterfilégryta med champinjoner

fläskytterfilegrytaEn härlig, mustig gryta med ljuvlig smak. Rekommenderas varmt så här i hösttider.

 

Ingredienser för minst 4 portioner

500 g fläskytterfilé

2 msk smör

salt

peppar

paprikapulver

grillkrydda

 

1 gul lök

250 g champinjoner

2 tsk tomatpuré

1 köttbuljongtärning

1 dl kaffegrädde

2,5 dl mjölk

2 msk japansk soja

2 tsk dijonsenap

1 tsk majsstärkelse

 

Gör så här

Skär fläskytterfilén i bitar.  Skala och hacka löken. Ansa och dela svampen.

 

Bryn köttet i hälften av smöret. Salta och peppra samt strö över lite paprikapulver. Lägg upp på en tallrik.

 

Bryn lök och svamp i resten av smöret. Krydda med grillkrydda. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt bryna någon minut under omrörning. Vänd ner köttet.

 

Smula ner buljongtärningen och rör i grädde och mjölk, låt koka upp. Smaka av med soja och senap, salt och peppar.

 

Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan och låt den puttra på svag värme ca 15 minuter medan du kokar potatisen.

 

Smaklig måltid!

Som viktväktare tog jag 1,5 potatis och en portion av grytan. Det blev 5 blå sp.

Monica

Tagged with →  
Share →