Författarboken – Av Kristina Svensson – recension

FörfattarbokenDen här boken, Författarboken av Kristina Svensson, är verkligen en gedigen handbok.

Jag har under de senaste 2 åren läst massor med böcker i skrivandets konst. Detta är en av de mest värdefulla.

Den får definitivt 5 av 5 pennor av mig. Alla blivande författare borde läsa den, oavsett hur mycket kunskap du egentligen redan har. Kristina delar frikostigt med sig av alla tips från manus till utgivning.

Några värdefulla tips från boken

Skapa en websida med lämpliga menyer såsom:

  1. Nyheter
  2. Om mig
  3. Om böckerna/boken
  4. För media
  5. Kontakt

Lägg in författarbiografi, foto på dig själv samt publicera intervjuer, bokrecensioner och filmer från bokrelease på Youtube. Besluta om antalet inlägg per vecka på din blogg och glöm inte följa upp statistiken. Marknadsför boken på Facebook, LinkedIn, Pinterest, Google+, Twitter och Instagram.

Skicka ut första halva kapitlet, nyhetsbrev och länk till websidan för mer information, vilket är något som jag definitivt kommer att göra nu i höst. Håll utkik efter detta och ge mig gärna feedback.

Lägg upp noveller och delar av boken på Wattpad. Du kan läsa några av mina noveller där exempelvis, se länkarna nedan.

Kristina skriver vidare några användbara råd kring redigering av boken. Dessa råd har jag med i min lathund, som jag tidigare delat ut helt gratis till en stor del av mina skrivande kunder med flera. Detta är viktiga råd. Exempelvis bör du givetvis checka:

  1. Rättstavningsprogram
  2. Avstavning
  3. Tvätta bort kelgrisar

Hon betonar vikten av följebrevet till förlagen och hur en baksidestext bör göras. Sedan går hon igenom budget och projektplan, tryckning, sättningsprogram, sajter för provläsning, ISBN-nr, USP, Pitch, produktblad, PR och releasefest.

Boken är smockfull av goda råd och tips på hur du gör i praktiken. Den är verkligen värd att läsas av ALLA författare och skribenter.

Varma bokhälsningar
Monica

 

 

Tagged with →  
Share →

Trackbacks

  1. […] Monica Ivesköld har recenserat Författarboken med följande ord. […]

  2. […] har tidigare rosat Kristina Svenssons Författarboken  och även Kim Kimselius bok Att hitta glädje i skrivandet. Dessa tre böcker kommer framgent att […]