Gästbloggare Gudrun Wicander – en av deltagarna i kursen ”Skriva spänning”

Gudrun är ’först ut’ som gästbloggare – den här gången. Fler kommer, jag lovar.

Så roligt.

Tack Gudrun för ditt inlägg och dina enormt fina vitsord! De värmer in i själen. TACK!

Det är oerhört spännande att få ta del av Gudruns historia och de prestationer som hon gjort. Beundrar verkligen din uthållighet, Gudrun.

Jag önskar dig stort lycka till med skrivandet och de romaner som du påbörjat. Ser fram emot att få läsa dem.

Monica

*****

Gudrun WicanderJag deltar i Monicas skrivarkurs Skriva Spänning och vill dela mina tankar och erfarenheter!

Funderade innan jag anmälde mig om jag verkligen behövde gå en kurs för att kunna skriva en bok. ’Det är väl bara att invänta inspiration och börja skriva och sedan fortsätta skriva tills det är klart!’

Insåg efter lite funderande att som de flesta andra färdigheter man vill förvärva så är det både klokt och smart att lyssna på någon som kan. Man tjänar tid genom att göra rätt från början.

Och anmälde mig till den enda webbaserade spännings-kursen som finns att tillgå i Sverige.

Det har jag inte ångrat en sekund!

Monica levererar det hon lovar.

Hon har lyckats skapa en kurs som i sig är så spännande upplagd så man längtar efter vad som kommer att avslöjas vid nästa kurstillfälle. Och hon delar generöst med sig av massor av stöddokument från sin ’spänningskokbok’.

Sist, men inte minst, så är hon så sprudlande glad och entusiastisk och inspirerande vilket ger mig både självförtroende och lust att påbörja skrivandet av min första spänningsroman.

Romanen utspelar sig i en by i norra Alaska där jag jobbade som volontärtandläkare och träffade på en massa spännande människor i en spektakulär miljö, som gjord för en spänningsroman.

Jag kan varmt rekommendera Skriva Spänning. Då får du ett framgångs-recept som gör att du kommer lyckas med din roman.

 

Jag har en bakgrund som tandläkare och under den perioden jobbade jag som volontärtandläkare i en fattig del av Jerusalem, i en eskimåby i Alaska och i ett indianreservat i Arizona.

Under det första uppdraget, i Jerusalem, mötte jag Lilian Landaw, tandhygienist från Manhattan i New York.  Vi var tvillingsjälar trots att jag var lika gammal som hennes dotter.  Sommaren i Arizona utvecklade hon AIDS då hon smittats av en blodtransfusion på ett sjukhus i New York. Hon avled i sviterna några år senare.

Nu vill jag skriva om två antihjältars spännande äventyr på dessa exotiska platser.

Efter 20 år som tandläkare började jag plugga igen på universitetet och skrev en uppsats om datorer i en by i norra Zambia där jag bodde två månader i ett litet lerhus utan el och vatten.

Anställdes på universitetet i Karlstad och skrev en doktorsavhandling om mobiltelefoni i Tanzania. Bodde kortare perioder i Tanzania och besteg bland annat Kilimanjaro.

Skriver nu på en bok om en vandring i Himalaya som jag gjorde tillsammans med min äldsta dotter då hon gjorde sitt examensarbete på ett sjukhus i Kathmandu. Vi vandrade en vecka. Jag var 60 år och hon var 28, och jag trodde att vi var lika starka och tränade. Men upptäckte smärtsamt och plågsamt att så var inte fallet. Arbetstiteln är Nio dagar i Nepal – en resa i liv, tid och rum och handlar om mobbing, revansch och åldrande.

Gudrun Wicander

 

Tagged with →  
Share →