Blandfärs-gryta med rotfrukter och Bongs tomatsoppa

Den här goda grytan komponerade jag i veckan. Utgick från ett gammalt recept och la till bland annat en burk tomatsoppa (Bongs). 7 blå points per person för dig som är viktväktare.

Servera den gärna med bröd till (ej inräknat i points).

Gryta med blandfärsIngredienser för 4 personer

Potatis 4 st                          

Morot 2 st                             0

Kålrot ett litet                      0

Nötfärs 10% 300g              15

Margarin flytande  1 tsk     1

Lök 1st, gul                            0

Vitlök 2 klyftor                    0

Köttbuljong 2,5 dl              0

Matlagningsvin, rött ½ dl 0

Bongs tomatsoppa (outspädd) 1 burk 5

Persilja 2 msk                     0

Gör så här

Skala och tärna potatis, morot och kålrot i små bitar och lägg i en gryta.

Fräs färsen i margarin i en stekpanna och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg í grytan.

Fräs hackad lök och vitlök. Lägg i grytan.

Häll på buljong, vin och en burk Bongs tomatsoppa (utan att späda).

Låt allt småkoka ca 25 minuter.

Strö över hackad persilja.

 

Smaklig måltid!

Monica

Share →
0 comments
Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram