Currently viewing the category: "Inspiration"

Spännande lansering för dig som målar

Tips till dig som målar

Intuitivt måleriNågra av mina deltagare går onlinekursen i måleri. En del har redan gått den. Det är en 6-veckorskurs där de får prova på olika tekniker och metoder. Nu har jag även skapat en ny liten utbildning för dig som är sugen att lära dig ytterligare möjligheter.

Jag har själv gått kurs i Vedic Art som baserar sig på intuitivt måleri. Kunskapen kring nya metoder tänkte jag eventuellt lansera i en liten påbyggnadskurs för dig som är sugen. Är du det?

Dessutom har jag den senaste tiden testat Mandala-måleri. Tidigare i mitt liv har jag arbetat med pointillism, dvs att arbeta i punkter. Detta är en konstart från sista delen av 1800-talet och den går ut på att i stället för att blanda färgen på palett, målar konstnären med små punkter direkt på duken. Jag tänkte även lägga in denna lite speciella teknik – helt utifrån mitt sätt att måla – som ett avsnitt i påbyggnadskursen som jag kallar ”Intuitivt måleri”. Om du är sugen på att delta eller veta mer, klicka på nedanstående länk.

Ja tack, jag vill gärna veta mer om onlinekursen i ”Intuitivt måleri”.

https://simplesignup.se/event/181755-intresserad-av-att-faa-veta-mer-om-maalarkursen-intuitivt-maaleri

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Roliga annonser kan ge underlag till noveller – Skriv novell utifrån orden

Ibland kan du hitta underlag till kreativa idéer på de mest märkliga ställen. Eller vad sägs om de mest oförglömliga annonserna du någonsin kanske läst?

Skriv en novell

Här har Expressen samlat 14 roliga annonser. Du kan kanske rentav skriva en novell med dessa som ledmotiv?

Testa att få in följande ord i en och samma novell:

 1. Säng
 2. Signerad banan
 3. Askkopp på barnvagn
 4. Moped
 5. Låg löneutveckling
 6. Hus i Snorrslida
 7. Krockskadad bil säljes billigt
 8. Snö till försäljning
 9. Jacuzzi
 10. Yoghurt
 11. The Beast
 12. Facebook-vänner
 13. Lampa
 14. Pansarbil

Här kan du läsa om alla tokiga saker till salu:

https://www.expressen.se/omtalat/lol/14-oforglomliga-blocketannonser-som-kommer-fa-dig-att-skratta-/

Var och en av dessa är värd ett fniss, jag lovar.

Klicka och läs!

Ta sedan samtliga 14 idéer ovan och slå ihop till en liten novell. Hur blir den? I den slutna Facebook-gruppen Skrivar-sporren utmanar jag mina följare att skapa en mininovell av detta. Kopiera in din text i kommentaren. Är du inte med i gruppen, hittar du länken till den här:

https://www.facebook.com/groups/201387160318305

Välkommen att söka till gruppen!

Lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Skrivar-inspiration – den 20 juni nytt tema för månaden – Dramaturgi

Skrivar-inspirationDu har väl inte missat att du kan delta i mina digitala inspirationskurser för en mycket liten summa? Varje månad kör jag ett digitalt live-webinar i två timmar, där jag ger dig alla tips jag kan komma på kring ämnet.

I juni blir det den 20 juni kl 14-16. Allt spelas in!

Sedan får du tillgång till en sluten grupp i vilken du får många härliga övningar. Förra månaden (maj) hade vi ämnet ”Förbättra dina miljöbeskrivningar (och därmed din gestaltning)” och då fanns det 16 häftiga övningar. Du har en månad på dig att använda dem i ditt eget skrivande. Sedan kopierar du in texten och ber om respons på den i gruppen.

Allt detta för endast 300 kronor inkl moms. Tänk dig! En hel månad för endast 300 kronor. Och vill du ha det ännu billigare, kan du köpa årskort och gå 12 gånger men betala för 10.

I juni blir det ämnet ”Dramaturgi” och jag kommer dels att ge dig massor med tips men också härliga övningar som utmynnar i en komplett novell (om du vill). Du får lära dig dramaturgin på ett litet annorlunda sätt, jag lovar.

Dramturgi juni

Om du är sugen, kan du genast anmäla dig här:

Milords Skrivar-inspiration 20 juni (simplesignup.se)

Varmt välkommen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)