Kallare än is av Helena Kubicek Boye

Kallare än is - Helena Kubicek BoyeBokrecension

Förlag: Bokfabriken
ISBN: 9789178350698
Antal sidor: 301

Tack Bokfabriken för att jag fick möjlighet att läsa och recensera denna spännande bok.

Jag har tidigare recenserat del 1 i serien om Anna Varga – Innan Snön faller.

Du kan läsa den recensionen genom att klicka på länken ovan. Tyvärr missade jag del 2. Detta är del 3 i serien men alla böckerna är helt självständiga och går utmärkt att läsa separat eller i annan ordning.

Det är en lättläst bok som är svår att släppa. Framförallt älskar jag de korta kapitlen som Helena Kubicek Boye bjuder på där många avslutas med en cliffhanger. Härlig text, spänning med krydda och tydlig gestaltning, framförallt med den psykiatriska kliniken i bakgrunden.

Eftersom jag själv dels håller skrivarkurser, dels skriver egna romaner, konstaterade jag att jag blivit lite yrkesskadad. Ganska långt bak i boken är där nämligen en förveckling av en av karaktärerna. Namn har blandats ihop, något som tydligen både författare och andra läsare missat. Men det gör inget. Jag förstod ändå.

Så här står det om boken på nätbokhandeln:

”När två skridskoåkare hittar en ung kvinna död på isen utanför Säter börjar det åter viskas i Dalarna. Vad är det som pågår i trakterna av den beryktade kliniken?    

Psykologen Anna Varga har börjat arbeta inom öppenvårds­­psykiatrin. Efter de omtumlande dödsfallen på rättspsykiatriska kliniken känns övergången till öppenvården först som en befrielse. Men när det visar sig att den unga kvinnan, Felicia Frost, var en av Annas patienter påbörjas en internutredning. När polisen kör fast börjar Anna själv göra efterforskningar – det är något som inte står rätt till i familjen Frost. Samtidigt blir spänningarna allt större i det lilla samhället. Vargjakten har blivit inställd, och när en varghona hittas lemlästad delas samhället i två läger.

Helena Kubicek Boye, psykolog, föreläsare och författare, följer upp romanerna Innan snön faller (2018) och Den ljusaste natten (2019) med en ny fristående spänningsroman om Anna Varga, psykolog vid den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Dalarna.”

4 pennorJag gillar verkligen författarens röst och ger den här boken 4 av 5 pennor.

Vid pennan

Monica Ivesköld

Tagged with →  
Share →