Kär och galen i bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling – recension

Kär och galen i bokhandelnFormat: Inbunden

Serie: Bokhandeln för ensamma hjärtan (del 3)

Antal sidor: 352

Utgivningsdatum: 2021-04-19

Förlag: Historiska media

ISBN: 9789177894933

Recensionsex: Ja

 

Tusen tack, Historiska media, för recensionsexemplaret!

 

Typ av bok: Relationsroman, feelgood

VAR utspelar sig romanen: London, Bloomsbury

NÄR utspelar sig romanen: Nutid

Hur fångade inledningen mig: Den här boken tyckte jag var lite seg att komma in i. Så här börjar den:

”Det var morgon. Tydligen. Svaga strimmor av solsken gjorde sitt bästa för att tränga igenom dunklet i den lilla lägenheten ovanför bokhandeln Happy Ever After.
Nina O’Kelly förbannade solen som kraftlöst silade sitt ljus genom hennes sovrumsfönster och förbannade sig själv som inte dragit för gardinerna kvällen innan. Faktum var att hon var förvånad över att hon låg i sin egen säng, för hon hade inget som helst minne av hur hon kommit hem.”

VILKEN är själva handlingen: Den handlar om människorna som jobbar och befinner sig ikring bokhandeln där allt utspelar sig.

Intrigerna: Bra.

Miljöbeskrivningarna: Bra.

Dialogerna: Rappa.

 

Baksidestexten – tagen från nätet

Nina väljer alltid fel män. Hon hävdar bestämt att sann kärlek är lika med våld sam passion och eldiga meningsutbyten. Att nöja sig med något mindre finns inte på kar tan. Trots att de senaste årens dejtande enbart lett till misslyckade kvällar och tillfälliga förbindelser. Nina är med andra ord långt ifrån att hitta den stora kärleken.

När en gammal skolkamrat kommer in i bok handeln vet Nina omedelbart att han inte är hennes typ. Noah var den nördigaste pojken i hennes skola och har nu växt upp till en tråkig kostymnisse. Han tycks en bart ha ögon för sin läsplatta och kommer aldrig att skapa några trumvirvlar i hennes hjärta. Men mötet visar bara hur lite Nina egentligen vet om sitt eget bultande hjärta…”

Mest positivt

Att det finns stor igenkänning av samtliga karaktärer eftersom det är tredje delen i en serie. Kul att få följa dem, en efter en. Nu var det således Ninas tur.

Minst positivt

Förutsägbarheten och att den var seg inledningsvis. Ganska banal. MEN sen vände det …

Andra recensioner över denna författare

Här är några av de senaste böckerna som jag har recenserat:

Bokhandeln för ensamma hjärtan: https://www.monicaiveskold.se/bokhandeln-for-ensamma-hjartan-av-annie-darling-recension/ 3 pennor

Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan: https://www.monicaiveskold.se/spirande-karlek-i-bokhandeln-for-ensamma-hjartan-av-annie-darling-bokrecension/ 4 pennor

Några valda texter ur boken

Som jag brukar, för att du ska få en uppfattning om författarrösten, delar jag några utvalda texter utan att avslöja något viktigt. Jag har tagit mig friheten att använda talstreck vid dialoger eftersom jag citerar texten.

Sidan 100

”Nina hade glömt at de månatliga besöken hon förbundit sig till hade positiva sidor, och nu hade hon armarna om dem Två krulliga blonda huvuden trycktes mot hennes bröst och fyra nävar kramade känningens tyg på ett sätt som definitivt skulle skrynkla den, men Nina brydde sig inte.
― Nu måste jag andas, sa Nina lågt och hennes brorsdöttrar släppte sit våldsamma grepp så att de kunde blicka upp på henne.
― Du ser ut som en sjöjungfru i håret, sa åttaåriga Rose allvarligt.”

Sidan 200

”― Redo för en tjejkväll, frågade Nina muntert och svepte med blicken över de fem andra kvinnorna som satt samlade på sina två bänkar. Ska vi försöka hitta ett lugnt bord?
― Förlåt. Tjejkväll har börjat betyda mammakväll, förklarade Chloe med en ursäktande liten grimas. Du får vara hedersmamma.
― Eller faster! Nej, det är klart att jag inte har något emot det, sa Nina och hennes leende blev allt mer maniskt när hon sig sig omkring på de andra kvinnorna och märkte hur två av dem utväxlade blickar när Nina gled ur skinnjackan och de såg hennes tatuerade armar. Ju fler, desto bättre, eller hur?”

Summering

3 pennorEn mysig feelgood-bok som, när den väl tog sig, var svår att släppa.

Rekommenderas varmt och jag ger den 3 av 5 pennor.

Vid pennan

Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments